Петричани ще имат градски парк!

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Асим Адемов, народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, областният управител Бисер Михайлов, зам. областният управител Антоанета Янчева, кметът на Сандански Кирил Котев, председателят на ОбС-Сандански Георги Георгиев, председателят на ОбС-Петрич Георги Тренчев, общински съветници, кметове на кметства, представители на Община Серес, уважиха церемонията на първа копка за градския парк на Петрич.

Той ще се изгражда върху терен от 54 дка, прехвърлени безвъзмездно от държавата в собственост на община Петрич. Финансирането за обекта е в размер на 4,8 млн лв, които са 100% безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“.

Кметът Димитър Бръчков посочи, че денят е знаков за градската среда на Петрич, защото се поставя началото на строителството на обект, който е от първостепенно значение за хората.

„Проектът за градски парк включва всичко, което е необходимо, за да имаме един многофункционален обект, както за отдих и игра, така и за спортна дейност и култура. Вярвам, че при завършването на мащабния обект, петричани ще бъдат доволни от направеното, съобразено с нуждите на градската ни инфраструктура“, каза кметът Димитър Бръчков.

Градоначалникът благодари и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за оказаната подкрепа и съдействие миналата година, за прехвърляне на имота за парка в собственост на Община Петрич. Благодарност беше отправена още към Областна управа Благоевград и към служителите на Община Петрич.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов от своя страна отбеляза, че е впечатлен от амбициите и способностите на кмета Димитър Бръчков. Цветанов припомни, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи е оказвал съдействие на предходната местна власт в Петрич по отношение на терена за градския парк.

  „ Тогава имаше и желание, и мечта в жителите на Петрич, но нямаше способност от администрацията, която не успя да покрие всички изисквания, за да се финализира процеса. Димитър Бръчков успя“, обобщи Цветанов.

Фирмата, която ще изгражда градския парк на Петрич е „Обединение БГ-КО-Петрич ДЗЗД“.

След церемонията на първата копка Цветан Цветанов посети новоизграждащия се завод на „АВВ България“ в град Петрич. До този момент в предприятието работят 350 души, новите работни места, които ще се разкрият са 420.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене