Свържете се с нас

Политика

Петричани ще имат градски парк!

Публикувано

на

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Асим Адемов, народните представители Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, областният управител Бисер Михайлов, зам. областният управител Антоанета Янчева, кметът на Сандански Кирил Котев, председателят на ОбС-Сандански Георги Георгиев, председателят на ОбС-Петрич Георги Тренчев, общински съветници, кметове на кметства, представители на Община Серес, уважиха церемонията на първа копка за градския парк на Петрич.

Той ще се изгражда върху терен от 54 дка, прехвърлени безвъзмездно от държавата в собственост на община Петрич. Финансирането за обекта е в размер на 4,8 млн лв, които са 100% безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“.

Кметът Димитър Бръчков посочи, че денят е знаков за градската среда на Петрич, защото се поставя началото на строителството на обект, който е от първостепенно значение за хората.

„Проектът за градски парк включва всичко, което е необходимо, за да имаме един многофункционален обект, както за отдих и игра, така и за спортна дейност и култура. Вярвам, че при завършването на мащабния обект, петричани ще бъдат доволни от направеното, съобразено с нуждите на градската ни инфраструктура“, каза кметът Димитър Бръчков.

Градоначалникът благодари и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за оказаната подкрепа и съдействие миналата година, за прехвърляне на имота за парка в собственост на Община Петрич. Благодарност беше отправена още към Областна управа Благоевград и към служителите на Община Петрич.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов от своя страна отбеляза, че е впечатлен от амбициите и способностите на кмета Димитър Бръчков. Цветанов припомни, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи е оказвал съдействие на предходната местна власт в Петрич по отношение на терена за градския парк.

  „ Тогава имаше и желание, и мечта в жителите на Петрич, но нямаше способност от администрацията, която не успя да покрие всички изисквания, за да се финализира процеса. Димитър Бръчков успя“, обобщи Цветанов.

Фирмата, която ще изгражда градския парк на Петрич е „Обединение БГ-КО-Петрич ДЗЗД“.

След церемонията на първата копка Цветан Цветанов посети новоизграждащия се завод на „АВВ България“ в град Петрич. До този момент в предприятието работят 350 души, новите работни места, които ще се разкрият са 420.

 

 

коментара

Новини

Калоян Ханджийски и Илия Илиев застанаха начело на протестите и… се приключи с идеята!

Публикувано

на

Двама от неуспелите кандидат кметове яхнаха протеста в Благоевград тази вечер и се приключи с каузата.

Ясно е, че всичко е фарс.

Колкото и да беше добра идеята благоевградчани да се борят срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките и увеличаването на данъците, тази вечер протеста бе абсолютен провал.

Мирно протестиращите граждани не трябваше да позволяват на Калоян Ханджийски и Илия Илиев да опорочат всичко. Кой ли им даде мегафона точно на тях?

Вече никой няма да повярва на идеята, всичко е политическо и е очеваден провал.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Пиринско в очакване! Петричанин ли сяда в стола на Валери Симеонов

Публикувано

на

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов поставя въпроса кой ще го замести на отговорния пост.

Ще чакаме В. Симеонов да предложи нов вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията, заяви Красимир Каракачанов.

В медийното пространство се появиха първите имена за евентуален заместник на Симеонов – Явор Нотев, Борис Ячев или даже Волен Сидеров. Тази сутрин Цветан Цветанов не пожела да коментира информацията за влизането в кабинета на някой от тях.

Кой е Борис Ячев?

Борис Янков Ячев е  депутат в 40, 43 и 44-то Народно събрание на България.

Той е заместник-председател на „Национален фронт за спасение на България“.

Роден в Петрич. Завършва СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. със специалност българска филология. През 2000 г. завършва Международно икономическо сътрудничество в УНСС. Работи като преподавател по български език и литература в ПГ „П.К. Яворов“ и като журналист и главен редактор на периодично издание.

Член е на дружеството на ВМРО в Петрич от 1993 г., като по-късно бива избран за председател на дружеството. На конгреса в Кюстендил е избран за член на Изпълнителния комитет на ВМРО. През 2009 г. на извънредния конгрес напуска ВМРО, като заедно с тогавашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов основава партията ВМРО-НИЕ.

През 2014 г. става член на НФСБ. На конгреса на НФСБ през същата година е избран за заместник-председател на партията. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 17 МИР-Пловдив област.

Семеен, има двама сина – Янко и Александър.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ