Свържете се с нас

Политика

3449,05лв постъпиха за месец в сметката на общински фонд „С 1 лев в помощ на болните деца от община Сатовча“

Публикувано

на

За периода от 1.08 до 31. 08. по сметката на общинският фонд „С 1 лев помощ на болните деца  от  община Сатовча  „или само за месец август във фонда са постъпили 3449,05лв. Това става ясно от  поредният отчет  пред ОБС на председателят и основоположник на фонда , кмета на община Сатовча Арбен Мименов .

3449,05 лева са постъпили от различни дарения в Общински фонд „С 1 лев в помощ на болните деца от община Сатовча” през вторите четири месеца на тази година. За същия период от време – 1 май-31 август, с решение на Комисията са изразходвани 750,00 лева. Наличните средства в общинския фонд към края на август тази година са 37 557,16 лева. С най-много средства е подпомогнато болно момче от село Плетена – 10 924,58 лева в периода 2008-2013 година,а най-много средства във фонда са постъпили през 2015 година – 14 173 лева, отчете още Мименов  на  последното заседание на ОБС .   От началото на  съществуването на супер хуманният  фонд в община  Сатовча   който бе основан и легализиран  на 1 август 2006 г. от кмета на общината Мименов,до момента са събрани общо 125 943,31 лева.

 От тази сума са изпллатени  общо 88 386, 15 лева за лечението на общо 58 деца, на 17 от тях е отпусната и допълнителна финансова помощ, е 12 годишната равносметка от съществуването на „Общинския фонд „С 1 лев в помощ на болните деца от община Сатовча”.

„Жители и институции от  община Сатовча ,както и фирми  от региона , не спират да даряват средства за лечението на болните  деца, което няма как да не ни радва.  Средства даряват общинските съветници , училищата , детските заведения  и много други .Тази съпричастност към болката на другия е похвална и става  все по заразна защото извира от сърцата на добрите хора ”, коментира Арбен Мименов.

коментара

Новини

Пиринско в очакване! Петричанин ли сяда в стола на Валери Симеонов

Публикувано

на

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов поставя въпроса кой ще го замести на отговорния пост.

Ще чакаме В. Симеонов да предложи нов вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията, заяви Красимир Каракачанов.

В медийното пространство се появиха първите имена за евентуален заместник на Симеонов – Явор Нотев, Борис Ячев или даже Волен Сидеров. Тази сутрин Цветан Цветанов не пожела да коментира информацията за влизането в кабинета на някой от тях.

Кой е Борис Ячев?

Борис Янков Ячев е  депутат в 40, 43 и 44-то Народно събрание на България.

Той е заместник-председател на „Национален фронт за спасение на България“.

Роден в Петрич. Завършва СУ „Свети Климент Охридски“ през 1989 г. със специалност българска филология. През 2000 г. завършва Международно икономическо сътрудничество в УНСС. Работи като преподавател по български език и литература в ПГ „П.К. Яворов“ и като журналист и главен редактор на периодично издание.

Член е на дружеството на ВМРО в Петрич от 1993 г., като по-късно бива избран за председател на дружеството. На конгреса в Кюстендил е избран за член на Изпълнителния комитет на ВМРО. През 2009 г. на извънредния конгрес напуска ВМРО, като заедно с тогавашния кмет на Пловдив Славчо Атанасов основава партията ВМРО-НИЕ.

През 2014 г. става член на НФСБ. На конгреса на НФСБ през същата година е избран за заместник-председател на партията. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 17 МИР-Пловдив област.

Семеен, има двама сина – Янко и Александър.

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Новини

Красимир Каракачанов с първи думи за оставката на Валери Симеонов. Ето какво е казал Борисов

Публикувано

на

„Валери Симеонов подаде оставката си по собствено убеждение. Никой не го е натискал, нито принуждавал“, това каза пред ПИК вицепремиерът Красимир Каракачанов.

На наш въпрос дали министър-председателят Бойко Борисов ще приеме оставката на Симеонов, Каракачанов отговори така: „Премиерът каза: „Добре. Уважавам твоето мнение. Въпросът с кадрите си го решава вашата коалиция“.

„Симеонов ми се обади към 14 ч. да ме информира, че възнамерява да подаде оставка. Седнахме и поговорихме“, призна Каракачанов.

Протестите нямало да спрат въпреки оставката на Симеонов. „Тези, които по убеждение протестираха, ще престанат. Ще се успокоят. Но нали не мислите, че онези, на които се плаща, момчетата с качулките, ще спрат. Но ще видим“, коментира вицепремиерът.

Засега Патриотите не са обсъждали кого да предложат на мястото на Валери Симеонов.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ