Свържете се с нас

Политика

3449,05лв постъпиха за месец в сметката на общински фонд „С 1 лев в помощ на болните деца от община Сатовча“

Публикувано

на

За периода от 1.08 до 31. 08. по сметката на общинският фонд „С 1 лев помощ на болните деца  от  община Сатовча  „или само за месец август във фонда са постъпили 3449,05лв. Това става ясно от  поредният отчет  пред ОБС на председателят и основоположник на фонда , кмета на община Сатовча Арбен Мименов .

3449,05 лева са постъпили от различни дарения в Общински фонд „С 1 лев в помощ на болните деца от община Сатовча” през вторите четири месеца на тази година. За същия период от време – 1 май-31 август, с решение на Комисията са изразходвани 750,00 лева. Наличните средства в общинския фонд към края на август тази година са 37 557,16 лева. С най-много средства е подпомогнато болно момче от село Плетена – 10 924,58 лева в периода 2008-2013 година,а най-много средства във фонда са постъпили през 2015 година – 14 173 лева, отчете още Мименов  на  последното заседание на ОБС .   От началото на  съществуването на супер хуманният  фонд в община  Сатовча   който бе основан и легализиран  на 1 август 2006 г. от кмета на общината Мименов,до момента са събрани общо 125 943,31 лева.

 От тази сума са изпллатени  общо 88 386, 15 лева за лечението на общо 58 деца, на 17 от тях е отпусната и допълнителна финансова помощ, е 12 годишната равносметка от съществуването на „Общинския фонд „С 1 лев в помощ на болните деца от община Сатовча”.

„Жители и институции от  община Сатовча ,както и фирми  от региона , не спират да даряват средства за лечението на болните  деца, което няма как да не ни радва.  Средства даряват общинските съветници , училищата , детските заведения  и много други .Тази съпричастност към болката на другия е похвална и става  все по заразна защото извира от сърцата на добрите хора ”, коментира Арбен Мименов.

коментара

Новини

Днес в Благоевград бе създадена нова политическа партия „Прогрес“

Публикувано

на

Учредители на партията са граждани от града и региона с амбиция да прерасне в национална партия с принципи, залегнали в учредителна декларация, която единодушно бе приета!

Учредителите са предимно млади специалисти от различни области. Лидер на партията е Емил Грозданов-един от завърналите се в България млади хора с бизнес в областта на управление на етажни собствености, адвокат Атанас Малешевси, инж.Иван Ковачев- IT специалист, д-р Иванов- анестезиолог, педагогът Георги Вантов, счетоводителят Петя Тодорова и др.

Учредителна декларация на Политическа партия „Прогрес“

Ние, учредителите на Политическа партия “Прогрес“, свободни и независими български граждани, спазвайки Конституцията на Република България и Закона за политическите партии, като инициативен комитет, приемаме настоящата учредителна декларация, с която заявяваме, че ще обединим всички свои сили да работим за една нова България, подчинена на върховенството на Закона, гарантираща личната свобода и достойнство на всеки свой гражданин, уважаваща вековните си традиции и вярваща в своето ясно бъдещето.

Ние ще работим за подобряване благосъстоянието на населението чрез осигуряване на условия за развитие на всички сфери на икономиката: селско стопанство, индустрии, културен и здравен туризъм, качествено образование и достъпно здравеопазване. Ще бъдем непримирими в борбата за изкореняването на корупцията във всички нейни форми и прилагането на закона на всички нива.

Политическа партия „Прогрес“ е общност на всички български граждани, независимо от техния пол, етническа и религиозна принадлежност.

 

        Основните цели на Политическа партия „Прогрес“ са:

  • Равенство пред Закона на всички български граждани;
  • Изчистване на  корупцията и всички корупционни практики във всяка сфера в българското общество;
  • Качествено образование;
  • Достъпно и качествено здравеопазване;
  • Ускоряване на икономическия  растеж на страната чрез стимулиране на малкия и среден бизнес, повишаване на доходите и пенсиите и справяне с бедността в общ план;
  • Независима съдебна власт;
  • Външна политика, насочена към защита на интересите на страната чрез отстояване на равнопоставени отношения  на сътрудничество, спазване на общоевропейските законови норми и запазване на българската идентичност в глобализиращия се свят;
  • Равнопоставеност за икономическо развитието  на всички райони в страната, което е съобразено с техните географски, икономически, природните и социални характеристики и потребности;
  • Възстановяване на българското село и неговата ключова позиция в българската икономика, бит и култура.
  • Осигуряване на безопасна и чиста среда за живот и развитие

За осъществяването на нашите цели ние ще работим по всеки конкретен проблем и ситуация с доказани и почтени специалисти в съответните  области – хора, които имат своя опит, експертиза, нов подход и лично отношение към проблемите и актуалните темите на българското общество.

Нашата основна водеща  цел, заради която създаваме  Политическа партия „ПРОГРЕС“, е да  възродим Родината ни като работим за икономическия растеж  на страната, с което да сложим край на бедността,да преборим корупционния модел на управление и да повишим благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани. Ние искаме и ще се борим за професионална реализация на младите хора в Република България. Нашата  цел е  прозрачност в управлението на страната, законност в дейността на всички органи на власт и управлението. Само устоявайки тези наши цели и принципи  ще върнем и задържим младите хора в България като им гарантираме достоен живот и бъдеще.

Ние, основателите на партия „Прогрес“, желаем да отгледаме и възпитаме децата си тук в България и те да растат в дух на любов към всичко българско и родно,  почит към традициите, уважение към европейските ценности и многообразието на езици, култури, етноси, религии, да живеят в Родината си с гордостта, че са наследници на една от най-старите държави в Европа, позната със своята богата история, уникална култура, своя славянска азбука, която ползват и другите славянски страни, с постижения в науката, медицината, изкуството и хуманността, които са признати в световен мащаб!

Водени от тези наши цели,идеи и принципи,ние ще работим за възход и прогрес за България!

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Джамбазки: Ще съберем кубратовия сноп, амбициите ни са за два мандата в Европарламента

Публикувано

на

Ние сме за Европа на отечествата, обяви водачът на листата на ВМРО

Мигрантите са заплаха за целия Европейски съюз, коментира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за Канал 3 от Страсбург. Според него създаването на постоянен корпус за гранична и брегова охрана от 10 000 души ще бъде от полза за българската държава. В последната пленарна седмица преди вота през май Джамбазки обяви, че ВМРО влиза в битка, а целта пред партията е минимум два мандата.

За съжаление миграцията остава акцент. За съжаление, защото не е само акцент, а и заплаха. Заплаха за целия Европейски съюз и за България. Мигрантската криза не само, че не е свършила, а стои като заплаха по две направления – небалансираното и неразумно поведение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който злоупотребява с огромното количество хора, като заплашва да ги мести нагоре надолу и огромният натиск, който имаме от мигрантите от Северна Африка. Тук опасността идва от социалистите в парламента. Техният водещ кандидат комисар Тимерманс иска повече миграция, иска повече африканци в Европа. Ние казваме, че това не е разумно и не трябва да се случва. Ние казваме, че сме повече за Европа на отечествата, която да решава националните държави дали да пускат мигранти или не. Образно казано както ние решаваме кого да поканим в хола или да не поканим никъде, така и като българи трябва да решим дали да пускаме афганистанци, африканци или да не ги пускаме, заяви Джамбазки.

Работим за такъв Съюз, който да бъде охраняван – външната граница трябва да бъде охранявана. Това е нашата идея – Европа на отечествата, допълни кандидатът за втори мандат като евродепутат.

Той подкрепи идеята за създаване на постоянен корпус на брегова охрана, като според него това ще е полезно за България. Джамбазки набеляза и мерките от българска страна, които трябва да се продължат, за да се справи България с мигрантския натиск.

Трябва да се довърши преградното съоръжение, да се подсили, да се укрепи, да се проверят техническите средства, да се довършат пътищата. И да се разполагат технически средства на гръцката граница, откъдето също има опасност за мигрантски натиск, добави Джамбазки.

Относно темата Брекзит той прогнозира, че Великобритания ще осъществи излизането си от Европейския съюз. Той заяви, че българите, пребиваващи законно на Острова, няма от какво да се притесняват.

Ангел Джамбазки ще води листата на ВМРО, след като партията реши сама да се яви на Европейски избори 2019. Какви обаче са амбициите на ВМРО.

Амбициите на ВМРО са за осъществяването на поне два мандата. Смятам, че не само е възможно, дори и след отделното явяване на „Обединени патриоти“, а е задължително. Защото след като личните крамоли между нашите партньори им попречиха да се явят заедно с нас, което беше разумното, сега ние ще обединим българските родолюбци, които смятат, че могат да бъдат полезни на отечеството. Ще съберем кубратовия сноп и ще покажем, че търсим обединение. В нашата листа има не само няколко партийни лица. Тя предстои да се донареди и ще бъде оповестена и регистрирана в събота. Всички в нея са български граждани, патриоти, доказани родолюбци.  Искаме всеки един от тях да работи, да събере достатъчно преференции, за да стане европейски депутат. Ако някой е по-добър от мен, аз няма да седна да се сърдя, че ме изпреварил в листата – напротив, насърчавам всеки един да работи  и да се доказва. Това е обединение, това е кубратовият сноп – не да разделяш, да се караш, да използваш политиката за лични отношения, а да събираш, заяви Джамбазки и подчерта каква работа е свършена до момента: признаването на българската общност в Албания, защитаването на българските интереси в Македония, Западните покрайнини, Косово, защитата на българските интереси по темата „Макрон“, като подчерта и че последната тема предстои да се решава и в следващия Европарламент.

Според него покрай пакета „Мобилност“ българите са осъзнали колко важни са европейските избори, тъй като са усетили как с едно решение може да бъде отнето препитанието на 500 хиляди наши сънародници. В тази връзка Джамбазки подчерта, че всъщност в Брюксел и Страсбург българските евродепутати са доста обединени по темата.

Като изключим тези тримата, които не ходят на работа, българската група е една от най-сплотените, може би най-сплотената. Вкъщи се бием, караме се, но когато тук трябва да вършим работа, работим заедно, заяви заместник-председателят на ВМРО.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ