Свържете се с нас

Новини

Нов сайт хвърли в паника родители на ученици от 6-то СУ „Иван Вазов“ в Благоевград Директорът на училището Димитър Арабаджиев: Това са лъжи, пропускателният режим в училището e достатъчно добре организиран и е на ниво!

Публикувано

на

Наскоро пръкналият се и все още никому неизвестен сайт PirinskoDelo.bg шашна родителите на десетки ученици, след като публикуваха фейк-новини, за 6-то СУ „Иван Вазов“, което се намира в благоевградският квартал Струмско. В миналият брой Топ Преса на първа страница ви разказахме за случката с Кольо лудия. Статията бе озаглавена: “На вниманието на МВР! Кольо лудия: Убивам майка ти, а после и тебе!”. Припомняме: Кольо лудия отново се прояви! Два сигнала достигнаха до Топ Преса. В началото на седмицата,  Кольо причакал жена и дъщеря ѝ, изскочил пред тях и се развикал  гледайки в 7-годишното момиче. “Убивам първо майка ти, а после и тебе!” Случката се разиграла близо до железарският магазин на улица „Яне Сандански“ в благоевградският квартал „Струмско“. Кольо лудия се развикал пред десетки очевидци станали свидетели на грозната и същевременно стряскаща  гледка. Възрастни  жени се намесили и той си тръгнал. Проявите му вече са ежедневни…” Новината бе видяна онлайн над 68 000 поти. Това накарало „Колегите“ за сътворят нещо в този стил и на същият ден, петък – 19.10.2018, в 15:07 часа в сайта се появи, невярната информация:

 

Паника! Психично болен мъж броди из благоевградско училище и притеснява децата

Болен мъж обикаля коридорите на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград и притеснява учениците.Това сигнализираха във вестник „ Пиринско дело“ разтревожени родители. Децата им често се плашели от вида на психично болен мъж,който бил на средна възраст и често обикалял по коридорите и двора на училището.

„ Как е възможно в училището да се допускат външни лица!? Няма ли охрана в това училище? Децата ни трябва да са на сигурно място и да не се притесняват за нищо,така ние ще сме спокойни когато сме на работните си места“ ,оплакаха се родителите.

Потърсен за коментар директорът на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград Димитър Арабаджиев не отговаряше на телефоните си обаждания. Така и не стана ясно какъв е пропускателния режим в училището в квартал “Струмско“ и лесен ли е достъпът на външни лица в него.

Това са абсолютни лъжи, но все пак тази фейк-новини незнайно как стигнала да една-две майки, които разказали на други две, а те на други… И така всички заговорили за болният  мъж, който обикаля коридорите на 6-то училище „Иван Вазов“.

Репортер на Топ Преса направи експеримент със скрита камера. Опита се да влезне в училището. Още с прекрачването на входната врата, той бе посрещнат от мъж, охранител,  който попита при кого отива нашият репортер. Било записано името и чак тогава било възможно влизането във вътрешната част на училището.

Тук веднага опровергаваме „колегите журналисти“, които пишат:  “Болен мъж обикаля коридорите на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград”. 

Как така психично болен мъж броди в училището, това да не е пазара? Как е влезнал, при положение, че на входа веднага те спират, за да попитат при кого отиваш.

Потърсихме директора на училището Димитър Арабаджиев, той ни прие веднага. Показахме му статията и той потвърди, че това са журналистически измислици.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Новини

Започват масови проверки за домашните любимци в Перник

Публикувано

на

В началото на февруари Община Перник започва масови проверки за нерегистрирани домашни любимци, особено в кварталите, граничещи с паркови пространства. На стопаните, които отглеждат кучета в нарушение на общинската наредба, ще бъдат съставяни актове и налагани парични глоби.

Заместник-кметът Денислав Захариев призовава перничани към по-отговорно поведение, защото проблемът с овладяване на популацията на безстопанствените животни касае всеки жител на общината. Стопаните трябва да регистрират своя домашен любимец в общинската администрация. Ако кучето е кастрирано, собственикът ще бъде освободен от данък. В противен случай се плаща налог, средствата от който отиват за издръжка на бездомните животни в Общинския кастрационен център.

Ресорният заместник-кмет отчете, че вече има положителни резултати от дейността на Общинския кастрационен център. След като договорът на предишната фирма изтече, центърът се стопанисва от общинската администрация в лицето на предприятие „Общинско обслужване“. По думите на Денислав Захариев, Общината е поела дейностите по намаляване популацията на бездомните кучета в трудна ситуация. Заради времевия вакуум при смяната на стопаните на центъра, над 120 кучета са били обгрижвани от доброволци, на които Общината изказва благодарност.

Към настоящия момент в звеното се извършва ремонт на канализацията и разширяване на боксовете и дворното пространство, за да се увеличи капацитетът на центъра. Животните се обгрижват от двама ветеринарни лекари, които вече работят и по сигнали. Продължава успешната кампания по осиновяване на кучета в чужбина. Общинският кастрационен център в Перник беше сред първите в страната, които получиха регистрация по общоевропейската система TRACES./zapernik.com

коментара

Продължете с четенето

Новини

Глоба за стадо без пастир в НП „Пирин“

Публикувано

на

Ще се санкционират тези животновъди, които пускат стадата си без пастир на територията на Национален парк „Пирин”. Тове е предвидено в проекта на Плана за паша и ползване на сено във високите части на Пирин планина. Забранена е нощната паша, както и приближаването на домашните животни на по-малко от 100 метра до туристическите обекти в парка. Овчарските кучета трябва да са със спъвачки. Разрешават се до две кучета на 100 овце или 30 говеда.

Стопаните са длъжни да представят компютърна разпечатка от информационната система на Българската агенция по безопасност на храните за регистрация на домашните животни и паспорт на кучетата-пазачи, за да получат разрешително за паша и ползване на сено в НП „Пирин”. Общият брой домашни животни, които могат да пашуват в различните паркови участъци, са 3617 крави или 18 083 овце. „Разрешителните се издават по строго зададени критерии. Целта е да се прилагат такива практики на паша на селскостопански животни, с които се опазват, поддържат и регулират природните местообитания във високопланинската част”, твърдят специалисти от НП „Пирин”. /Кmeta.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ