Свържете се с нас

Новини

Нов сайт хвърли в паника родители на ученици от 6-то СУ „Иван Вазов“ в Благоевград Директорът на училището Димитър Арабаджиев: Това са лъжи, пропускателният режим в училището e достатъчно добре организиран и е на ниво!

Публикувано

на

Наскоро пръкналият се и все още никому неизвестен сайт PirinskoDelo.bg шашна родителите на десетки ученици, след като публикуваха фейк-новини, за 6-то СУ „Иван Вазов“, което се намира в благоевградският квартал Струмско. В миналият брой Топ Преса на първа страница ви разказахме за случката с Кольо лудия. Статията бе озаглавена: “На вниманието на МВР! Кольо лудия: Убивам майка ти, а после и тебе!”. Припомняме: Кольо лудия отново се прояви! Два сигнала достигнаха до Топ Преса. В началото на седмицата,  Кольо причакал жена и дъщеря ѝ, изскочил пред тях и се развикал  гледайки в 7-годишното момиче. “Убивам първо майка ти, а после и тебе!” Случката се разиграла близо до железарският магазин на улица „Яне Сандански“ в благоевградският квартал „Струмско“. Кольо лудия се развикал пред десетки очевидци станали свидетели на грозната и същевременно стряскаща  гледка. Възрастни  жени се намесили и той си тръгнал. Проявите му вече са ежедневни…” Новината бе видяна онлайн над 68 000 поти. Това накарало „Колегите“ за сътворят нещо в този стил и на същият ден, петък – 19.10.2018, в 15:07 часа в сайта се появи, невярната информация:

 

Паника! Психично болен мъж броди из благоевградско училище и притеснява децата

Болен мъж обикаля коридорите на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград и притеснява учениците.Това сигнализираха във вестник „ Пиринско дело“ разтревожени родители. Децата им често се плашели от вида на психично болен мъж,който бил на средна възраст и често обикалял по коридорите и двора на училището.

„ Как е възможно в училището да се допускат външни лица!? Няма ли охрана в това училище? Децата ни трябва да са на сигурно място и да не се притесняват за нищо,така ние ще сме спокойни когато сме на работните си места“ ,оплакаха се родителите.

Потърсен за коментар директорът на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград Димитър Арабаджиев не отговаряше на телефоните си обаждания. Така и не стана ясно какъв е пропускателния режим в училището в квартал “Струмско“ и лесен ли е достъпът на външни лица в него.

Това са абсолютни лъжи, но все пак тази фейк-новини незнайно как стигнала да една-две майки, които разказали на други две, а те на други… И така всички заговорили за болният  мъж, който обикаля коридорите на 6-то училище „Иван Вазов“.

Репортер на Топ Преса направи експеримент със скрита камера. Опита се да влезне в училището. Още с прекрачването на входната врата, той бе посрещнат от мъж, охранител,  който попита при кого отива нашият репортер. Било записано името и чак тогава било възможно влизането във вътрешната част на училището.

Тук веднага опровергаваме „колегите журналисти“, които пишат:  “Болен мъж обикаля коридорите на 6-то СОУ „Иван Вазов“ в Благоевград”. 

Как така психично болен мъж броди в училището, това да не е пазара? Как е влезнал, при положение, че на входа веднага те спират, за да попитат при кого отиваш.

Потърсихме директора на училището Димитър Арабаджиев, той ни прие веднага. Показахме му статията и той потвърди, че това са журналистически измислици.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Новини

Благотворителен великденски базар събра средства в подкрепа на самотноживеещи възрастни хора

Публикувано

на

Дни преди Великден, пл. „България“ събра на едно място всички детски, учебно – възпитателни заведения от община Сандански и социални услуги в името на една кауза – подкрепа и помощ на самотноживеещи възрастни хора. На базара бяха предложени и всички цветни аранжировки от отрязан цвят, които бяха сътворени от участниците в конкурса по време на Празника на цветята. Великденският базар, който тази година се проведе под мотото „Великден за всеки“, привлече благотворителността на хора от града и посетители. Само за час почти всички ръчно изработени Великденски сувенири, зайчета, яйца, лакомства, картички и други, бяха изкупени. За поредна година жителите и гостите на общината показаха, че имат добри сърца и помогнаха на хора в нужда.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Първо място  в национален конкурс за ОбУ „Св.П.Хилендарски“ с.Корница

Публикувано

на

ОбУ „Св.П.Хилендарски е училището, класирано на първо място в цялата страна в конкурса, организиран от фондация КОРПЛЮС- BEE BETTER TOGETHER.

Конкурсът е част от деветото състезание по правопис на Английски език Spelling Bee 2019. Освен повишаване на интереса към английския език, тази година организаторите насърчават и стимулират екипната работа, защото тя води не само до отлични резултати в състезанието, но и до създаване на отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.

Именно поради тази причина, те обявяват националния конкурс- BEE better together, чиято цел е създаването на видео, PowerPoint презентация или дневник/албум със снимки, с които да се покаже успехите на пчеличките и настроението на приятелство и взаимопомощ по време на подготовката и провеждането на училищните състезания.

След като бе обявено националното класиране, на тържествена церемония, съпътстваща националния финал на състезанието, което се проведе на 21 април в Американски колеж в град София, нашето училище бе обявено за училище победител в конкурса.

Поздравления за нашите деца, които прославиха училището ни и името на село Корница на национално ниво!!!

Искрени благодарности към фондация КОРПЛЮС!!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ