Свържете се с нас

Интервюта

Доц. д-р Валентин Василев, Обществен посредник на територията на Община Благоевград: В последните месеци е на лице значително увеличение в интензитета на търсените консултации

Публикувано

на

Месеци след избирането на Обществения посредник на Благоевград, десетки граждани бяха приети, изслушани и консултирани по различни проблеми.

Здравейте г-н Василев, вече изминаха няколко месеца от дейността Ви като Обществен посредник на територията на Община Благоевград. Бихте ли ни разказали малко повече за работата си до момента. Постъпват ли сигнали и заявления, активни ли са гражданите спрямо институцията и  на каква проблематика са областите, в които се търси съдействието Ви?

– Здравейте, г-н Байрактарски,  първо благодаря за поканата и за проявения интерес към дейността на Обществения посредник. Почти всекидневни са заявленията, сигналите, консултациите от граждани, които търсят помощта на институцията, която представлявам. Може да се отбележи, че в последните месеци  е на лице значително увеличение в интензитета  на търсените консултации. В по-голямата си част се касае за индивидуални заявления, като повечето от тях са депозирани или лично в приемния ден след проведена консултация, или по електронен път на имейла на институцията. Но има и случаи, в които добросъвестни граждани правят опит да помогнат на свои познати и близки чрез сигнал или заявление до институцията. Повече от 60 са случаите, предмет на дейността на институцията, като по всеки от тях са предприети действия. Необходимо е да бъде отбелязано, че за част от заявленията е необходим времеви процес, поради проверки, справки и съдействия от съответната институция или администрация до пълното разяснение на поставения казус. Широк е диапазона на разглежданите случаи. Най-общо проблематиката на случаите, които разглеждаме е свързана със социални права,  образование, здравеопазване, етажна собственост, електроснабдяване, други обществени услуги, неполучаване в срок на административни услуги, имотни спорове, проблеми с работодатели и др.

Добре, можете ли да обобщите накратко за читателите, които не знаят, какво всъщност е местния Обществения посредник  и по какви въпроси можем да се обърнем към вас?

– Местният Обществен посредник защитава  обществения интерес и контролира спазването на законните права. Той е обществен защитник, който защитава правата на гражданите и контролира спазването им и изпълнява функциите си като приема и разглежда жалби и сигнали от злоупотреби и се намесва по въпроси, които нарушават правата и свободите на гражданите от общинските органи , техните администрации и лица занимаващи се с обществена дейност. Дейността на Обществения посредник е насочена към подобряване качеството на административните услуги, повишаване на правната култура на гражданите, гарантиране на правото на добро управление и повишено доверие между гражданите и институциите…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Интервюта

Първо в Топ Преса! Генерал от Тешово командва втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора!

Публикувано

на

„Генерал от с. Тешово командва 2-ра Тунджанска механизирана бригада в гр. Стара Загора”.

Бригаден генерал Стоян Шопов встъпи на 15 август, в длъжност „Командир на 2-ра механизирана бригада”. Той прие длъжността от досегашния командир бригаден генерал Костадин Кузмов. На тържествения ритуал, който се проведе в района на Тунджанската механизирана бригада в гр. Стара Загора, присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, както и офицери и цивилни служители от командването на Сухопътните войски.
Генерал-майор Михаил Попов поздрави новия командир на бригадата и му пожела бъдещи успехи на командирското поприще.
Бригаден генерал Стоян Шопов благодари за оказаното доверие и за подкрепата на досегашния си командир, за споделения опит по време на службата и за здраво поставените основи, върху които военнослужещите от бригадата да стъпят и да продължат да надграждат. Той заяви, че личният състав притежава потенциал и способности за успешно справяне с предизвикателствата и изрази увереност, че „бригадата ще пребъде като елитно формирование от състава на Сухопътните войски“.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от бригадата и официално подписване и утвърждаване на Акта за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра механизирана бригада”.

Бригаден генерал Стоян Шопов е роден през 1970 г. в с. Тешово, Благоевградска област, където завършва основното си образование. След завършване на средното си образование в Техникум по електротехника в град Гоце Делчев е приет в Техническия университет в София през 1988 г., но по тогавашните закони е трябвало да отбие войнишката си служба преди да поеме по студентския път. 

ОТКРОВЕНО И СУПЕР ИНТЕРЕСНО ИНТЕРВЮ С БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ СТОЯН ШОПОВ ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ ПЕТЪК СПЕЦИАЛНО ЗА ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА – ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД! 

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Общинският съветник от ГЕРБ – Благоевград, Красимир Роячки: Камбитов е първият кмет, който си е от града. Това веднага си пролича, защото нещата видимо се получават!

Публикувано

на

Следващия мандат продължаваме с подобренията!

Срещаме се с Красимир Роячки във връзка с подлеза, който ще се изгражда в квартал Грамада. Вие сте от този квартал. Хората Ви уважават там, радчитат на вас. Правите каквото можете за грамаждани. На последната сесия на Общински съвет бяхте доста изнервен изнервен…

– Разбира се. Как може да се говорят такива глупости от трибуната на Общински съвет.

Във видеото, вие завършихте с това, че хората чакат този подлез от 40 години.

– Да. Действително хората го чакат от много време. Имахме дълги забавяния в проектите, но сега всичко е наред. Имаме разписано от пожарната становище, така че започваме изграждането от октомври. Явно човекът, който присъстваше в залата и казваше, че подлеза не е полезен и не трябва да го има, има складова база в региона и иска да минават камионите му през квартала. Това е жилищен квартал, не е промишлена зона. Камионите ще минават само през ул. „Св. Климент Охридски“, която е с удебелен слой асфалт. Умишлено при изграждането и сложихме по-голям слой асфалт. Там е подходящо за камиони. Останалата част от квартала не е пригодена за тежкотоварни камиони. Когато се направи подлеза, движението на тежкотоварни камиони в квартала, където е пълно с деца, ще бъде забранено. Те ще минават само през ул. „Климент Охридски“ до Топливо или Пиринснаб. Това ще е разрешеното трасе за преминаване. Идваха хора и обявиха мотиви, че пожарната не могла да мине от там. Пожарната когато има прелез не минава по принцип. Има риск да я хване бариерата. Това не е кръстовище, през което може да пусне алармата и да продължи. Пожарната и сега заобикаля когато има инцидент. Сега ще стане по-удобно, защото малката кола ще може да минава директно и ще може по-бързо да стига до нуждаещи се при евентуален инцидент.

Тоест за пореден път се натъкваме на хора подстрекавани от опозицията и се изказват неподготвени.

– Абсолютно. Аз слушах много внимателно този човек който говореше против и все едно слушах думите на Злата Ризова да излизат от неговата уста. Нашата колежка, която е против целият свят не само против подлеза. Тя самата е гласувала два пъти за този прелез. Как сега от един път преди изборите започна да е против прелеза. Как така питам аз? На нея налага ли и се сутрин бързайки за работа да чака бариерата на прелеза? Има един израз сред грамаждани: „Половината живот ни мина на тази бариера“. Така че мисля, че това е сериозен проблем за хората. Особено за работещите хора, които бързат. Това чакане на бариерата е изнервящо. С изграждането на подлеза ще стане и по-безопасно преминаването на пешеходците не само на превозните средства. Инцидентите надявам се ще са по-малко. Мисля че проекта е хубав….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ