Свържете се с нас

Интервюта

Доц. д-р Валентин Василев, Обществен посредник на територията на Община Благоевград: В последните месеци е на лице значително увеличение в интензитета на търсените консултации

Публикувано

на

Месеци след избирането на Обществения посредник на Благоевград, десетки граждани бяха приети, изслушани и консултирани по различни проблеми.

Здравейте г-н Василев, вече изминаха няколко месеца от дейността Ви като Обществен посредник на територията на Община Благоевград. Бихте ли ни разказали малко повече за работата си до момента. Постъпват ли сигнали и заявления, активни ли са гражданите спрямо институцията и  на каква проблематика са областите, в които се търси съдействието Ви?

– Здравейте, г-н Байрактарски,  първо благодаря за поканата и за проявения интерес към дейността на Обществения посредник. Почти всекидневни са заявленията, сигналите, консултациите от граждани, които търсят помощта на институцията, която представлявам. Може да се отбележи, че в последните месеци  е на лице значително увеличение в интензитета  на търсените консултации. В по-голямата си част се касае за индивидуални заявления, като повечето от тях са депозирани или лично в приемния ден след проведена консултация, или по електронен път на имейла на институцията. Но има и случаи, в които добросъвестни граждани правят опит да помогнат на свои познати и близки чрез сигнал или заявление до институцията. Повече от 60 са случаите, предмет на дейността на институцията, като по всеки от тях са предприети действия. Необходимо е да бъде отбелязано, че за част от заявленията е необходим времеви процес, поради проверки, справки и съдействия от съответната институция или администрация до пълното разяснение на поставения казус. Широк е диапазона на разглежданите случаи. Най-общо проблематиката на случаите, които разглеждаме е свързана със социални права,  образование, здравеопазване, етажна собственост, електроснабдяване, други обществени услуги, неполучаване в срок на административни услуги, имотни спорове, проблеми с работодатели и др.

Добре, можете ли да обобщите накратко за читателите, които не знаят, какво всъщност е местния Обществения посредник  и по какви въпроси можем да се обърнем към вас?

– Местният Обществен посредник защитава  обществения интерес и контролира спазването на законните права. Той е обществен защитник, който защитава правата на гражданите и контролира спазването им и изпълнява функциите си като приема и разглежда жалби и сигнали от злоупотреби и се намесва по въпроси, които нарушават правата и свободите на гражданите от общинските органи , техните администрации и лица занимаващи се с обществена дейност. Дейността на Обществения посредник е насочена към подобряване качеството на административните услуги, повишаване на правната култура на гражданите, гарантиране на правото на добро управление и повишено доверие между гражданите и институциите…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Интервюта

Иконописецът Наталия Янакиева: Нямам почивни дни. Не спирам да работя. Рисуването на икона ми дава умиротворяване!

Публикувано

на

Представете се на нашите читатели…
– Родена съм в Разлог, но откак се помня от 3 годишна възраст живея в Благоевград. Завършила съм учителски институт по рисуване и трудово в Дупница, а после ЮЗУ „Неофит Рилски“  предучилищна и начална училищна педагогика. 1992 г. се дипломирах. С рисуване освен в това училище в Дупница повече не съм се занимавала. Бях две три години учител по рисуване, а след това майчинство и до там с учителската професия.

Интереса към рисуването откога започва?

– От дете рисувам по кръжоци и детски конкурси по рисуване.

А иконите откога започвате да правите?

– От 2000 година. На шега, на майтап колега на майка ми – художник постоянно ми говореше да опитам икони. Реших да пробвам и от 2000 година това ми е работата.

Ваши икони има по целият свят…

– Да. Мога да кажа, че нямам в Австралия и Южна Америка. Хора, които пътуват по света поръчват или пращат. През интернет галерии имам икони купени от чужбина и изпратени…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

ТАЗИ СЕДМИЦА В ТОП ПРЕСА! СКАНДАЛ НА СЕДМИЦАТА!!!

Публикувано

на

Търсете новият брой на вестник Топ Преса от 18 до 24 януари 2019 год.

  • Камбитов дръпна шалтера на в-к „Струма“ заради „ултимативни искания, подчертавам, финансови искания…“

  • След години мълчание по темата: Лъсна нова версия за убийството на Кьоравия?!
  • Пияница топи наркомани! Потресаващ анализ на Топ Преса за дрогата в ЗПГ „Климент Тимирязев“ – Сандански
  • Дупнишки стоматолог излъга, че приютява бедстващи в снега клошари, като качи във Фейсбук снимка с баща си!
  • Топ Преса представя феномена от гърменското село Балдево! Вера Тодорова: Небесните доктори правят чудесата в дома ми
  • Съветниците в Община Благоевград гневни: Колегата ни Андон Тодоров само преди 2 години ни се подмазваше, а сега се изкара защитник и говорител на благоевградчани

  • Байрактарски на 40 години: Получих всичко, което исках от живота. Сега искам да ме оставите на мира, за да му се наслаждавам!

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

  • Петричанин, бивш студент от ЮЗУ, направи социална мрежа за бизнеса в световен план!
  • Речната планинска вода на река Бистрица –безплатна работна сила в миналото на с. Сатовча
  • Горчиво! Жоро и Джъстин вече са официално семейство! Мосомище си има законна снаха от остров Бали!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ