Свържете се с нас

Таблоид

Наборняци взривиха Тешево в навечерието на Димитровден

Публикувано

на

Четири наборни срещи най- възрастните 80 годишни взривиха Тешево в навечерието на Димитровден – празник на селото

Десетки тешовалии снощи за поредна година си организираха наборняшки  срещи в местният ресторант и с веселието си взривиха селото което днес  празнува своя празник както и храмовият празник на местната църква която носи името  Свети Димитър.

 Най възрастните на наборняшките срещи днощи бяха наборняци родени в Тешево през 1938 година .Въпреки 80 годишни те не се дадоха на по- младите и до късно виха с тях кръшни хора и вдигаха наздравици за здраве и късмет ,за благоденствие и щастливи старини .

Освен в ресторанта  хората малко преди полунощ се преместиха и се виха пред църквата и кметството в  Тешево .

 Днес празникът в хаджидимовското село Тешево продължава с празнична служба в местната църква  Свети Димитър, веселие, търг и курбан .

 За поредна година в навечерието на големият християнски празник , в родното си село Тешево се събраха родени и израстнали в него  хора и родове от близо и далеч.

В селото от години  е традиция на християнският празник Димитровден когато е и храмовият празник на църквата в Тешево да се организира пищен празник  за който от близо и далеч се прибират пръснати по България и света тешовалии известни   със завидната им задружност и любов към родното село и корените си .

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ