ХРИСТИНА ДАМЯНОВА ПРОГОВОРИ: Станах удобна жертвана фирмата за бързи кредити, в която работих! Време е и там да влезе прокуратурата!

НЕ СЪМ ОБВИНЯЕМА! ДЕЛОТО Е ОБРАЗУВАНО СРЕЩУНЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ – МНОГО НЕЩА ЩЕ ЛЪСНАТ!

Лятото в град Гоце Делчев гръмна скандал с грандиоз­на финансова измама с вече бивши работнички в шивашки цех гръмна в Гоце Делчев. По­търпевши са десетки, предим­но жени, а в основата на изма­мата е бившата собственичка на шивашкия цех Христина Дамянова. Според техните твърдения, тя ги карала да теглят бързи кредити, които щяла да им връща, даже да им дава бонуси от 50 до 100 лева. Уверявала ги, че до две седмици ще покрива всеки взет от неин служител заем. После плащала по няколко вноски и спирала да обслуж­ва кредитите. Хората били спокойни, че Дамянова е по­крила дълговете им. Докато преди 20-на дни животът на над 100, предимно, шивачки се преобръща на 360 граду­са. От финансовите институ­ции започнали да им звънят, настойчиво, че трябва да изплащат незабавно креди­тите. Те са били ужилени от бившата си шефка от 800 до 15 000 лева в различни фи­нансови институции за бързи кредити – “Сити кеш”, чиито бивш служител е Дамянова, “Изикредит”, “Креди Хелп”, “Микрокредит”. Грандиозната измама надхвърля сумата от  100 000 лева, твърдяха ужи­лените.

Преди няколко броя вест­ник „Градът“ излезе с акту­ална информация по темата, в която информирахме че вече има образувано дело в прокуратурата по въпросния казус. Следствие на тази ста­тия в офиса на медийна гру­па Топ Преса, от която е част и вестник „Градът“, дойде самата Христина Дамянова, за да каже своето становище по темата. „Аз не съм нито светица, нито съвършен чо­век, може би съм направи­ла своите грешки, но няма да допусна всички вини да бъдат прехвърлени на мен. Убеден съм че станах удобна жертва на хората в офиса за бързи кредити в който рабо­тех (бел.ред. – тя е работила в Сити Кеш). В офиса рабо­теше една дама Галя Касапо­ва, която беше цар на подоб­ни схеми, сега като видя „дебе­лия“, чух, че е напуснала. Трябва да се знае, че във всеки офис на такава фирма разполагат с данни на хора с чисто кредитно досие, когато човек дойде и има нужда от пари, му се предлага и та­кава услуга – друг да вземе кредит вместо теб и ти да плащаш от негово име…“, за­яви Дамянова пред наш ре­портер и добави:

„Повечето жени, които ме плюха пред камерата на Топ Преса и на Би Ти Ви, идват сега да пият кафе с мен. Те разбраха, че и аз съм жерт­ва. От работодател станах работник, затворих фирмата, медийните писания направо ме сринаха. Казах си: „Това не може да продължава“ и реших да дойда и и да започ­на да си чистя името. Държа да кажа на тези, които ме въвлякоха в този скандал и в тази схема, че няма да ос­тавя нещата така. В момента има образувано дело в про­куратурата, но то е срещу неизвестен извършител, а не пряко срещу мен, аз ще на­правя всичко възможно ис­тината да излезе наяве, за да може реалните виновници да си получат заслужено­то…“, заяви Дамянова пред вест­ник Градът. Чакаме и ста­новището и от Сити Кеш, ра­ботата по случая продължава.

Вестник “ Градът “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене