Свържете се с нас

Таблоид

ХРИСТИНА ДАМЯНОВА ПРОГОВОРИ: Станах удобна жертвана фирмата за бързи кредити, в която работих! Време е и там да влезе прокуратурата!

Публикувано

на

НЕ СЪМ ОБВИНЯЕМА! ДЕЛОТО Е ОБРАЗУВАНО СРЕЩУНЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ – МНОГО НЕЩА ЩЕ ЛЪСНАТ!

Лятото в град Гоце Делчев гръмна скандал с грандиоз­на финансова измама с вече бивши работнички в шивашки цех гръмна в Гоце Делчев. По­търпевши са десетки, предим­но жени, а в основата на изма­мата е бившата собственичка на шивашкия цех Христина Дамянова. Според техните твърдения, тя ги карала да теглят бързи кредити, които щяла да им връща, даже да им дава бонуси от 50 до 100 лева. Уверявала ги, че до две седмици ще покрива всеки взет от неин служител заем. После плащала по няколко вноски и спирала да обслуж­ва кредитите. Хората били спокойни, че Дамянова е по­крила дълговете им. Докато преди 20-на дни животът на над 100, предимно, шивачки се преобръща на 360 граду­са. От финансовите институ­ции започнали да им звънят, настойчиво, че трябва да изплащат незабавно креди­тите. Те са били ужилени от бившата си шефка от 800 до 15 000 лева в различни фи­нансови институции за бързи кредити – “Сити кеш”, чиито бивш служител е Дамянова, “Изикредит”, “Креди Хелп”, “Микрокредит”. Грандиозната измама надхвърля сумата от  100 000 лева, твърдяха ужи­лените.

Преди няколко броя вест­ник „Градът“ излезе с акту­ална информация по темата, в която информирахме че вече има образувано дело в прокуратурата по въпросния казус. Следствие на тази ста­тия в офиса на медийна гру­па Топ Преса, от която е част и вестник „Градът“, дойде самата Христина Дамянова, за да каже своето становище по темата. „Аз не съм нито светица, нито съвършен чо­век, може би съм направи­ла своите грешки, но няма да допусна всички вини да бъдат прехвърлени на мен. Убеден съм че станах удобна жертва на хората в офиса за бързи кредити в който рабо­тех (бел.ред. – тя е работила в Сити Кеш). В офиса рабо­теше една дама Галя Касапо­ва, която беше цар на подоб­ни схеми, сега като видя „дебе­лия“, чух, че е напуснала. Трябва да се знае, че във всеки офис на такава фирма разполагат с данни на хора с чисто кредитно досие, когато човек дойде и има нужда от пари, му се предлага и та­кава услуга – друг да вземе кредит вместо теб и ти да плащаш от негово име…“, за­яви Дамянова пред наш ре­портер и добави:

„Повечето жени, които ме плюха пред камерата на Топ Преса и на Би Ти Ви, идват сега да пият кафе с мен. Те разбраха, че и аз съм жерт­ва. От работодател станах работник, затворих фирмата, медийните писания направо ме сринаха. Казах си: „Това не може да продължава“ и реших да дойда и и да започ­на да си чистя името. Държа да кажа на тези, които ме въвлякоха в този скандал и в тази схема, че няма да ос­тавя нещата така. В момента има образувано дело в про­куратурата, но то е срещу неизвестен извършител, а не пряко срещу мен, аз ще на­правя всичко възможно ис­тината да излезе наяве, за да може реалните виновници да си получат заслужено­то…“, заяви Дамянова пред вест­ник Градът. Чакаме и ста­новището и от Сити Кеш, ра­ботата по случая продължава.

Вестник “ Градът “

 

коментара

Таблоид

Безплатни профилактични прегледи в МБАЛ-Разлог

Публикувано

на

По повод „95 години здравеопазване в Разлог“ МБАЛ Разлог организира за населението на Община Разлог и съседните общини безплатни профилактични прегледи от лекари – специалисти на лечебното заведение. Безплатните прегледи ще се извършват след предварително записване до 19.11.2018г. на новооткритата Регистратура на МБАЛ Разлог. /основна сграда ет.2/. За повече информация тел.0885803996.

Прегледите по специалисти и дни, ще бъдат както следва: 20.11.2018г. /вторник/ в Хирургично отделение;

21.11.2018г. /сряда/ в Акушеро – гинекологично отделение 22.11.2018г. /четвъртък/ в Вътрешно отделение;

27.11.2018г. – /вторник/ в Неврологично отделение

28.11.2018г. /сряда/ в Отделение по педиатрия;

29.11.2018г. /четвъртък/ в Ехографски кабинет.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Дадоха ултиматум на украинката Татяна от Гърмен да напусне страната с дъщеря си до 13 декември

Публикувано

на

Нов ултиматум е получила украинката Татяна Кондратюк, която живее вече пета година в Гърмен. Тя и дъщеря й Анна са задължени да напуснат страната доброволно до 13 декември. Това съобщи  пред „Струма“ съпругът й Алексей Науменко.

Той е категоричен, че това е в разрез със Закона за чужденците в България. Според чл. 36 б, ал. 2 младата украинка и дъщеря й могат да получат разрешение да останат в страната до 17 юли 2019 година, когато 15-годишната Анна ще завърши учебната година.

„Преди месец на Татяна е било наредено да напусне страната в срок един месец от отдел „Миграция“ към Областната дирекция на полицията в Благоевград и без да се съобразяват, че тя е предоставила уверение, че подала последваща молба за закрила“, коментира Науменко.

Той допълни, че във вторник 40-годишната жена и дъщеря й са извикани в Благоевград от началника на отдела, който връчил отказ на молбата за закрила и им издал нова заповед за доброволно напускане на страната. Освен това им наложил и глоба за това, че не са изпълнили предишната такава. Тя е в размер на 500 лева.

Семейството е категорично, че ще обжалва отказите за закрила пред Административния съд в София. Вече е насрочена и дата.

Както вече „Струма“ многократно писа, Татяна Кондратюк пристигна в Гърмен в края на 2014 година, след като избягала от набиращата скорост война в Донбас, Украйна, с 15-годишната Анна.

За излизането от ада, който се случвал тогава в родината й, помощ оказал именно Алексей Науменко, който живее от около 40 години в България. Оттогава започва борбата й за нормален живот. Тогава подава молба за хуманитарен статут от Държавната агенция за бежанците. Такъв й е бил отказан с мотив, че дошла в страната ни, за да се омъжи. Последвала втора молба, която също е отказана.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ