Свържете се с нас

Таблоид

ХРИСТИНА ДАМЯНОВА ПРОГОВОРИ: Станах удобна жертвана фирмата за бързи кредити, в която работих! Време е и там да влезе прокуратурата!

Публикувано

на

НЕ СЪМ ОБВИНЯЕМА! ДЕЛОТО Е ОБРАЗУВАНО СРЕЩУНЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ – МНОГО НЕЩА ЩЕ ЛЪСНАТ!

Лятото в град Гоце Делчев гръмна скандал с грандиоз­на финансова измама с вече бивши работнички в шивашки цех гръмна в Гоце Делчев. По­търпевши са десетки, предим­но жени, а в основата на изма­мата е бившата собственичка на шивашкия цех Христина Дамянова. Според техните твърдения, тя ги карала да теглят бързи кредити, които щяла да им връща, даже да им дава бонуси от 50 до 100 лева. Уверявала ги, че до две седмици ще покрива всеки взет от неин служител заем. После плащала по няколко вноски и спирала да обслуж­ва кредитите. Хората били спокойни, че Дамянова е по­крила дълговете им. Докато преди 20-на дни животът на над 100, предимно, шивачки се преобръща на 360 граду­са. От финансовите институ­ции започнали да им звънят, настойчиво, че трябва да изплащат незабавно креди­тите. Те са били ужилени от бившата си шефка от 800 до 15 000 лева в различни фи­нансови институции за бързи кредити – “Сити кеш”, чиито бивш служител е Дамянова, “Изикредит”, “Креди Хелп”, “Микрокредит”. Грандиозната измама надхвърля сумата от  100 000 лева, твърдяха ужи­лените.

Преди няколко броя вест­ник „Градът“ излезе с акту­ална информация по темата, в която информирахме че вече има образувано дело в прокуратурата по въпросния казус. Следствие на тази ста­тия в офиса на медийна гру­па Топ Преса, от която е част и вестник „Градът“, дойде самата Христина Дамянова, за да каже своето становище по темата. „Аз не съм нито светица, нито съвършен чо­век, може би съм направи­ла своите грешки, но няма да допусна всички вини да бъдат прехвърлени на мен. Убеден съм че станах удобна жертва на хората в офиса за бързи кредити в който рабо­тех (бел.ред. – тя е работила в Сити Кеш). В офиса рабо­теше една дама Галя Касапо­ва, която беше цар на подоб­ни схеми, сега като видя „дебе­лия“, чух, че е напуснала. Трябва да се знае, че във всеки офис на такава фирма разполагат с данни на хора с чисто кредитно досие, когато човек дойде и има нужда от пари, му се предлага и та­кава услуга – друг да вземе кредит вместо теб и ти да плащаш от негово име…“, за­яви Дамянова пред наш ре­портер и добави:

„Повечето жени, които ме плюха пред камерата на Топ Преса и на Би Ти Ви, идват сега да пият кафе с мен. Те разбраха, че и аз съм жерт­ва. От работодател станах работник, затворих фирмата, медийните писания направо ме сринаха. Казах си: „Това не може да продължава“ и реших да дойда и и да започ­на да си чистя името. Държа да кажа на тези, които ме въвлякоха в този скандал и в тази схема, че няма да ос­тавя нещата така. В момента има образувано дело в про­куратурата, но то е срещу неизвестен извършител, а не пряко срещу мен, аз ще на­правя всичко възможно ис­тината да излезе наяве, за да може реалните виновници да си получат заслужено­то…“, заяви Дамянова пред вест­ник Градът. Чакаме и ста­новището и от Сити Кеш, ра­ботата по случая продължава.

Вестник “ Градът “

 

коментара

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Конкурс за управител на „Медицински център-1 Гоце Делчев“ обявява община Гоце Делчев

Публикувано

на

Конкурс за  управител на „Медицински център-1 Гоце Делчев“ обявява община Гоце Делчев

 

Провеждане на конкурс за възлагане на управлението на „Медицински център -1 Гоце Делчев“ предстои да обяви община Гоце Делчев след гласуване и приемана на предложението на кмета Владимир Москов на предстоящата сесия която ще се проведе в последния ден  на м. януари .

С решение № 661 ат 11 09. 2015 година ОБС Гоце Делчев избра за управител на „Медицински център-1“ в Гоце Делчев /или така наречената бивша  поликлиника /,след проведен конкурс д-р Васил Даракчиев със срок на договор 3 години . Конкурса за управител  на медицинското общински дружество ще бъде проведен поради изтичане на договора на д-р Даракчиев .

В изпълнение на Наредба №3 за условията и реда за упражняване на правата на собственост на община Гоце Делчев търговски дружества с общинско участие в капитала ,през месец юли 2018  кметът на общината внесе предложение в ОБС за откриване на конкурс на  управител на Медицинския център . С решение № 570 от 31 .07.2018 год. общинските съветници отложиха  процедурата заради приемането  на оздравителната програма на д-р Даракчиев която бе приета на 29.09.2018г.

Така на  основание на чл. 23 .ал. 1 от Наредба №3  за предстоящото заседание на ОБС кмета Владимир Москов е внесъл предложение за откриване на конкурс за управител на „Медицински център -1 Гоце Делчев“

Според условията на конкурса ,кандидатите трябва  да отговарят на следните изисквания :

Да притежават  образователна квалификационна степен“ магистър“ по медицина .

Да имат пет години трудов  осигурителен стаж като лекар .

Да имат придобита специалност като лекар.

Да имат придобита специалност.

Да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани .

Кандидати  за управител на „Медицински център -1 Гоце Делчев“ подават следните документи за участие в конкурса :

Заявление за участие  -свободен текст

Автобиография

Копие от документ за придобита квалификационна степен „магистър“ по медицина ,допълнителна квалификация и правоспособност .

Копия от документи  удостоверяващи продължителността на трудово осигурителния стаж , – официални документи за трудов стаж, служебен стаж , осигурителен стаж, извършване на дейност в чужбина .

Копие от документ за придобита специалност .Декларация по чл. 18 от Наредба№ 3 за условията и реда за упражняване правата  на собственост на община Гоце Делчев в търговски дружества с общинско участие в капитала или декларация ,че ако бъдат избрани за управител в едномесечен срок ще отстранят пречките .

На основание чл.2 ал. 1  от Закона за електронното управление , данните за осъждането на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер на кандидатите ще се събират по служебно .

Според условията на конкурса, всички копия на документи следва да бъдат заверени с подпис“ Вярно с оригинала“ с дата и подпис на кандидата .

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ