Свържете се с нас

Новини

Емигрант от Балдево представи своя книга

Публикувано

на

С двете си дъщери Елена и Александра  87 годишният Кирил Ежков  пристигна в родният край от Германия за да представи  автобиографичната си книга “С песента на славата“

Тясна се оказа  снощи, залата на кафе – клуб „Шадоу” в  Гърмен в която роденият в Балдево Кирил Ежков  представи  автобиографичната  си  книга.

Специално за представянето на книгата си пред хората от родният край, 87 годишният Кирил Ежков долетя от Берлин с двете си дъщери Елена и Александра . С неистов трепет той разгледа библиотеката в Гърмен и с още по голямо вълнение разказа пред многото зрители за живота си  ,за книгата си ,за семейството си и дори  затова , че преди седем месеца е станал вече и прадядо .

 Изключително вълнуваща и интересна бе  среща  снощи в Гърмен с Кирил Ежков  който преди 57 години  е напуснал родното Балдево и страната за да се установи и свие свое семейно гнездо в далечна Германия .

Кирил Ежков се срещне  със свои  съселяни  и приятели  пред които лично  представи трогателната  си творба  „С песента на славата“.

Автобиографията на Кирил Ежков написана в невероятната  му книга е пропита с неугасваща носталгия по Родината, корените ,детските спомени и трудностите през които е преминал да докаже себе си в различната по душевност и култура среда .В книгата си Ежков силно подчертава и пише с голяма любов за отношението му към предците и запазената здрава връзка с корените си . Тази сутрин  Кирил Ежков  заедно със двете си дъщери отнесоха  в Германия незабравимия  спомен и топлината на родният край и хора които  ще топят сърцето му до следващото идване.

 

коментара

Бизнес

Следприватизационният контрол не знае за затварянето на „Благоевград – БТ”

Публикувано

на

Към момента Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не разполага с информация относно окончателно затваряне на „Благоевград – БТ” АД, съобщиха от ведомството за bTV.

В петък БНР съобщи, че тютюневата фабрика в югозападния град окончателно затваря врати и така ще сподели съдбата на друго от големите предприятия на тютюневия холдинг – това в София, която след протести на работници и продължили с месеци неясноти, беше разрушено, а машините – изнесени в Благоевград.

„Непосредствено след първите публикации в пресата, агенцията незабавно изготви и изпрати писмо до мажоритарния собственик на „Булгартабак – Холдинг“ АД във връзка с изпълнението на следприватизационния ангажимент за срок от 10 години да запази основния предмет на дейност на дружеството. Очакваме възможно най-скоро ръководството на „Булгартабак – Холдинг“ АД да уведоми АПСК относно намеренията си по отношение на дейността на „Благоевград – БТ“ АД”, пишат от агенцията.

Те напомнят, че според приватизационния договор има срок от 10 г. (до 14 октомври 2021 г.), в който дружеството трябва да запази основния си предмет на дейност и седалището си в България. Допустимо е дружеството или някоя от дъщерните компании в този период да не работи – но за не повече от общо 12 месеца и то без спиране на всички дружества едновременно.

АПСК посочват, че де факто „София – БТ” е възстановила производствената си дейност през 2016 г. – макар и в Благоевград (междувременно, „Булгартабак” продаде основните си цигарени брандове на друга компания – б.р.). Евентуалното съкращаване на работници също не е нарушение – едва до края на 2014 г. новият собственик е бил задължен да поддържа конкретен средногодишен брой на работниците.

Все още не са постъпили отчетни документи за дейността на „Булгартабак” през миналата година, като срокът е до 30 юни.

Официално, това е третата вълна на съкращения в холдинга. Първите работници са съкратени след закриването на предприятието в София и преместването на филтровия цех от Благоевград в Пловдив. През 2017 г. е втората вълна, когато с работата си в Благоевградската фабрика близо 300 човека.

Ще има ли някаква дейност, ако утре цигарената фабрика затвори не е ясно. Собственикът на холдинга не беше открит за коментар.

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Нов бизнес трус в Благоевград! До две седмици решават съдбата на завода за волани

Публикувано

на

Заводът за волани в Благоевград е застрашен от закриване и 300 работници могат да останат на улицата.

Тревожният сигнал дойде на редакционната поща на „Струма”, след това работници потвърдиха притесненията си. Те разказаха, че вчера в 16 часа шефът им ги събрал и обяснил, че предишния ден е провел среща с румънския бизнесмен от ръководството на фирмата. Той казал, че ако до две седмици не бъде намерена нова фирма на мястото на канадската „АЛС България”, заводът в Благоевград ще бъде затворен и производството ще се изнесе в Румъния.

struma.bg.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ