Свържете се с нас

Новини

Избраха най-добрия четец сред първолаците

Публикувано

на

Кампания „Деца четат на деца” стартира в библиотеката на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Симитли по повод Националната седмица на четенето.

Провеждат се разнообразни инициативи – игри, състезания, конкурс за най-добър разказвач на приказка и маратон на четенето.

Между най-интересните събития беше кампанията „Деца четат на деца”, под надслов: „Ако искате детето ви да бъде интелигентно, четете му приказки. Ако искате детето ви да е още по-интелигентно, четете му повече приказки!” (Алберт Айнщайн).

Учениците от VIII „а” клас – Николай Боянски, Стоян Попов, Георги Еленков, Сребрина Безина, Божидарка Маркова, Виктория Филатова, Вилислава Георгиева, Габриела Николова, Рая Стойчева и Йоана Стоилкова, се включиха с голямо желание. Те изненадаха малките първокласници, като четоха любимите им приказки, задаваха им въпроси и очакваха с любопитство отговорите им. Учениците от първите класове получиха и символични подаръци в деня на Националната седмица на четенето. Проведен бе и конкурс за „Най-добър четец” сред първокласниците. Заслужена награда бе връчена на Денислав Джалев от I „а” клас. Той се прояви като ученик с най-добра четивна техника.

 Целта на кампанията „Деца четат на деца”, която се проведе в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Симитли, е да провокира не само интереса на учениците към четенето, но и да насърчи любопитството им към придобиване на нови знания.

коментара

Реклама
loading...

Новини

Служители на бирената фабрика над закона!

Публикувано

на

Ежедневните нарушения са предпоставка за неудобства и  ПТП

Както знаете „Пиринско пиво“ АД е бившата пивоварна в Благоевград, основана е през 1967 г. като фабрика за бутилиране на пиво, и съществува до 2004 г., когато се влива в „Шуменско пиво“ АД (преименувано по-късно на „Карлсберг България“АД), собственост на датския пивоварен концерн „Карлсберг Груп“. До тук всичко е ОК, но това, че е датска компания означава ли, че е над закона? Служителите на бирената ежедневно са в нарушение. Паркират автомобилите си непосредствено след Пътен знак: В27 „Забранени са престоят и паркирането“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

коментара

Продължете с четенето

Новини

Да помогнем на Криска от Кочериново

Публикувано

на

Здравейте, добри хора и спасители на нашите деца! Ще ви разкажа накратко нашата история. Криска е едно красиво, умно и талантливо дете. До 25.09.2017 г. всичко беше наред, но точно в този ден разбрахме страшната новина.

Лекарите ми съобщиха, че моето дете има Тумор в малкия мозък.

Светът се срина върху главата ми. Веднага започнахме лечение, а седмица по-късно бяха направени две операции. На пръв поглед всичко вървеше по план, но на контролния преглед се установи, че туморът е пораснал. Последва трета животоспасяваща операция. За съжаление, по време на операцията беше увреден нерва на дясното око. Криска разви язва на роговицата- кератит и впоследствие загуби зрението си. Въпреки поредното тежко предизвикателство, ние бяхме обнадеждени и вярвахме, че резултатите на следващия преглед ще са положителни.

За съжаление, контролното ЯМР потвърди, че лечението не действа, а туморът е пораснал.

Надежда получихме от турските лекари в клиника „КОЧ“, които след прегледа ни увериха, че с гама нож туморът може да бъде овладян. Благодарение на приятели и добри хора, успяхме да съберем 10 000 евро и на 16.07.2018 постъпихме за лечение в болницата. Скоро след това бяха извършени процедурите с гама нож.

Най-после, през януари тази година получихме добри новини: РАСТЕЖЪТ НА ТУМОРА Е СПРЯН! Сега остава да победим и в битката за запазване на зрението!

През октомври миналата година беше извършен първият етап от лечението – успешна трансплантация на стволови клетки. За да може Криска да вижда отново, трябва да бъде направена трансплантация на роговицата през месец септември.
Вярваме, че с ваша помощ Криска ще продължи да вижда света около нея!

ОБИЧАМЕ ВИ!

BG34UBBS80021451625210

Банка ОББ

Титуляр: Десислава Чанева

 

www.HelpKarma.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ