Осъдиха на 2500 лв. глоба възпитател в Спортното училище в Сандански, наклеветил треньор за опит за изнасилване

След две години съдебна сага делото, предизвикало широк отзвук сред обществеността в Сандански, заведено от треньор срещу възпитател в Спортното училище за клевета, приключи с 2500 лева глоба. Присъдата срещу възпитателя Методи Христов постанови съдия Иван Филчев.

В съдебна зала в Районен съд – Сандански възпитателят беше оправдан за обида, но осъден за клевета. Според решението на съда възпитателят М. Христов е признат за виновен за това, че на 10.10.2016 г., около 15.00 ч., на заседание на педагогическия съвет в присъствието на 21 служители на Спортното училище е отправил думи с цел клевета срещу колегата си – треньора по джудо и самбо Кирил Тилев. В присъствието на всички Христов е заявил: „Виждате ли този лист, в него пише, че К. Тилев е имал опит за изнасилване, и ние все още го търпим в нашия колектив. Той е имал опит за изнасилване и преди това”. Освен това Христов е казал думи, обидни за честта и достойнството на опонента му: „Ей, старец, аз ке ти е… ти си унищожен, убил съм те, гнида, боклук, помия…“.

За клеветата възпитателят М. Христов е наказан с глоба в размер на 2500 лева, като поисканата от Тилев сума била в размер на 5000 лева. Постановената присъда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене