Свържете се с нас

Таблоид

Осъдиха на 2500 лв. глоба възпитател в Спортното училище в Сандански, наклеветил треньор за опит за изнасилване

Публикувано

на

След две години съдебна сага делото, предизвикало широк отзвук сред обществеността в Сандански, заведено от треньор срещу възпитател в Спортното училище за клевета, приключи с 2500 лева глоба. Присъдата срещу възпитателя Методи Христов постанови съдия Иван Филчев.

В съдебна зала в Районен съд – Сандански възпитателят беше оправдан за обида, но осъден за клевета. Според решението на съда възпитателят М. Христов е признат за виновен за това, че на 10.10.2016 г., около 15.00 ч., на заседание на педагогическия съвет в присъствието на 21 служители на Спортното училище е отправил думи с цел клевета срещу колегата си – треньора по джудо и самбо Кирил Тилев. В присъствието на всички Христов е заявил: „Виждате ли този лист, в него пише, че К. Тилев е имал опит за изнасилване, и ние все още го търпим в нашия колектив. Той е имал опит за изнасилване и преди това”. Освен това Христов е казал думи, обидни за честта и достойнството на опонента му: „Ей, старец, аз ке ти е… ти си унищожен, убил съм те, гнида, боклук, помия…“.

За клеветата възпитателят М. Христов е наказан с глоба в размер на 2500 лева, като поисканата от Тилев сума била в размер на 5000 лева. Постановената присъда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

коментара

Таблоид

Вандали изпотрошиха лампите пред Международния образователен бизнес център в Гоце Делчев собственост на организатора на протистите за високите цени на горивата, Георги Темелков

Публикувано

на

С пореден вандалски акт осъмна тази сутрин  Гоце Делчев. Този път вандалите посегнаха и изпотрошиха почти всички лампи поставени в зелената част на  Международния  образователен бизнес център който се намира в новата градска баня в Гоце Делчев на ул. „Дунав“. Погромът е извършен тази нощ  като камерите за видионаблюдение са заснели две лица около 02:37 часа.

Подаден е  сигнал в РУ Гоце Делчев.

Дали ще бъдат разпознати извършителите на вандалският акт и дали техните действия са отмъстителна акция към организатора на протестите против високите цени на горивата, обществеността на Гоце Делчев очаква да разбере след проведени разследващи действия на органите.

Иначе, двамата братя Мариан и Георги Темелкови са основатели на Международния образователен бизнес център. Те постигнаха мечтата си  с цената на повече от 10 годишни препятствия, трудности и инвестиране на много енергия и лични средства и успяха да създат центъра на мястото на разпадащата се нова градска баня града.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Да бъдем разумни на пътя е посланието на ПМГ „Яне Сандански“ в навечерието на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Публикувано

на

„Карай внимателно!“, „Минута невнимание, цял живот страдание“, „По-добре да караш по-бавно и да изгубиш 2 минути от живота си, отколкото да изгубиш живота си“, „Бързай бавно!“, ,,Цени своя живот и този на другите“ са малка част от посланията, които учениците от ПМГ „Яне Сандански“ написаха, за да си припомнят отново ценността на живота в навечерието на 18.11. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Със своите послания гимназистите показаха, че са ангажирани с проблема и осъзнават, че могат да участват в неговото решаване.

С отлична презентация учениците от 5, 6 и 7 клас от ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев, миналият ден, в часа на класа, си припомниха  основните правила за движение по пътищата. Дванадесетокласниците пък от школото гледаха филма „Умирай лесно“, а във всички останали класове се проведе дискусия по повод 18.11.2018г. – Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Учениците ПМГ “Яне Сандански“  обсъдиха и тревожния резултат от статистиката според която, през 2017 г. в България са станали 6888 пътнотранспортни произшествия при които  загиналите са 682 души. Именно тези данни станаха сериозна причина за размисъл и за превантивни действия. Всички учители и ученици  от ПМГ – Гоце Делчев се обединиха около водещата мисъл, че най-ценното е човешкият живот и всеки носи отговорност за него.

До края на седмицата в школото  предстоят още много инициативи, които ще напомнят на всички, че трябва да бъдем разумни на пътя.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ