Свържете се с нас

Светско

Български червен кръст отбеляза 140 години от създаването си

Публикувано

на

На 25.10.2018 г. в Благоевград бе отбелязано 140 години от създаването на БЧК.

Президентът на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец Франческо Рока и представители на Международния комитет на Червения кръст се срещнаха с доброволци и служители на БЧК.

Представителната група от Разлог се включи в Националният съвет на БЧК. Инж. Венцислав Гърменов – зам. кмет по соц. дейности на община Разлог, д-р Кутов, Росица Тумбева и Жанета Барова бяха удостоени със званието „Отличник на БЧК“ за активна и хуманна дейност в структурите на БЧК и БМЧК. С грамоти бяха отличени д-р Велев, М. Гешева и Ем. Йорданова. Младежите от БМЧК при СУ „Братя Каназиреви“, гр. Разлог работят вече повече от десет години, провеждайки благотворителни акции и участия в обучения на БМЧК. Ученици от начален етап от ОУ „Никола Парапунов“ се обучаваха активно за ролята на водата, нейното използване и опазване.

Български червен кръст е хуманитарна организация в Република България. Основана е през 1885 година, веднага след Съединението на Княжество България и Източна Румелия. БЧК е доброволна организация, част от Международното червенокръстко движение. БЧК осъществява постоянна мащабна социална дейност. Подпомага държавата в работата ѝ с бежанци на българска територия, в борбата с епидемии и съдейства за облекчаване положението на групите в неравностойно положение. Изпраща обучени доброволци на хуманитарни мисии по целия свят. Обезпечава функциите на спасителните служби в България и провежда различни превенции в обществото.

коментара

Новини

За първи път! Благоевград е домакин на Кубинска танцова панорама

Публикувано

на

Кубинска музикална танцова панорама „Ecos Company” идва за първи път в Благоевград. Събитието ще се проведе на  25 ноември от 19:00 часа в зала „Пейо Яворов“.  Благоевградската публика ще стане част от магията на кубинската музика и танц и собствения език на “Ecos”- съвременен и изпълнен със смесени традиционни ритми, като  румба, син, болеро, блус, джаз и фламенкови ритми.

  Концертът им в Благоевград е част от турнето им. По време на обиколката те ще посетят страни, като  Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, България и Гърция.

   “Ecos Company” участва в няколко международни събития, сред които  “Фестивални храмове” в Абу Даби 2012, “Фестивал на изкуствата” Кувейт 2013, турне – шест месеца в Анталия, Турция 2017 и най-важните театри в страната.

  “Ecos Company” е основана в Куба през 1999 г. от опитна група танцьори и музиканти. Принадлежи към танцовия център “Хавана” на Националния съвет по сценични изкуства към Министерството на културата на Куба.

коментара

Продължете с четенето

Новини

38 двойки си казаха „Да!“ за втори път в Разлог, кметът им кумува

Публикувано

на

38 двойки от Разлог, празнуващи златни и сребърни сватби, подновиха брачните си клетви.

Кумове на юбилярите бяха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина.

Инж. Герчев пожела на празнуващите дълги години любов и разбирателство, а тяхното уважение и запазване на брака като ценност, бъде пример за младите семейства.

Народният представител д-р Емил Тончев и съпругата му Мария също уважиха юбилярите, сред които бе и секретарят на Община Разлог Димитър Крънчев и неговата съпруга Йорданка.

На тържеството се извърши дългогодишната традиция по предаване на семейния огън и питата хляб от златните юбиляри на сребърните, а те ги предадоха на най-младото семейство в община Разлог.

Всички празнуващи двойки се подписаха в летописната книга, като по този начин подновиха брачните си клетви, след което получиха брачни свидетелства от инж. Герчев.

Танцов поздрав към юбилярите отправи ТК „Пирински наниз“, с ръководител Мария Калоянова.
Организатори на събитието са Община Разлог и Обреден дом-Разлог.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ