Възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ демонстрираха знания и откриха нови хоризонти в Римини, Италия

Директора на НПГ “Димитър Талев“ в Гоце Делчев, Мария Георгиева, която  управлява  най-успешната професионална гимназия в Община Гоце Делчев, днес с изключителна гордост връчи на  завърналите се  от Италия ученици  европейските им сертификати, които ще открият нови хоризонти и възможности за развитие в бъдещи проекти на възпитаниците на НПГ .

 Учениците, изучаващи „Икономика и Туризъм“ в НПГ „Димитър Талев“, се завърнаха  преди дни от Италия с много положителни емоции, нови знания и натрупан житейски и професионален опит. Петнадесет дванадесетокласника бяха групата от първата мобилност по проект ERASMUS + „Образователна мобилност за еврипейски стандарти в икономиката и туризма“, който ще продължи до 2020 г.

Учениците от НПГ  впечатлиха своите италиански работодатели със знания, дисциплина и екипност по време на проведения стаж в приказния град Римини. Те демонстрираха завидни професионални  и лични умения и качества, с което си спечелиха предложения за бъдеща реализация в областта на икономиката и туризма. Българската група бе отлично оценена от италианските партньори, които я отличиха като най-адаптивната и  иновативна група, сред останалите участници в проекта  – поляци, естонци, португалци, руснаци и др.

Освен професионалната практика и реализация в реални условия в чуждестранна среда, учениците натрупаха и емоционални впечатления от посетените италиански забележителности, които ще оставят вечен отпечатък в сърцата и съзнанията им.

Преподаватели и директора Мария Георгиева поздравиха участниците в проекта за отличното им представяне на школото и  град Гоце Делчев пред партньори и работодатели в слънчева Италия.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене