Свържете се с нас

Светско

Възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ демонстрираха знания и откриха нови хоризонти в Римини, Италия

Публикувано

на

Директора на НПГ “Димитър Талев“ в Гоце Делчев, Мария Георгиева, която  управлява  най-успешната професионална гимназия в Община Гоце Делчев, днес с изключителна гордост връчи на  завърналите се  от Италия ученици  европейските им сертификати, които ще открият нови хоризонти и възможности за развитие в бъдещи проекти на възпитаниците на НПГ .

 Учениците, изучаващи „Икономика и Туризъм“ в НПГ „Димитър Талев“, се завърнаха  преди дни от Италия с много положителни емоции, нови знания и натрупан житейски и професионален опит. Петнадесет дванадесетокласника бяха групата от първата мобилност по проект ERASMUS + „Образователна мобилност за еврипейски стандарти в икономиката и туризма“, който ще продължи до 2020 г.

Учениците от НПГ  впечатлиха своите италиански работодатели със знания, дисциплина и екипност по време на проведения стаж в приказния град Римини. Те демонстрираха завидни професионални  и лични умения и качества, с което си спечелиха предложения за бъдеща реализация в областта на икономиката и туризма. Българската група бе отлично оценена от италианските партньори, които я отличиха като най-адаптивната и  иновативна група, сред останалите участници в проекта  – поляци, естонци, португалци, руснаци и др.

Освен професионалната практика и реализация в реални условия в чуждестранна среда, учениците натрупаха и емоционални впечатления от посетените италиански забележителности, които ще оставят вечен отпечатък в сърцата и съзнанията им.

Преподаватели и директора Мария Георгиева поздравиха участниците в проекта за отличното им представяне на школото и  град Гоце Делчев пред партньори и работодатели в слънчева Италия.

 

 

коментара

Таблоид

Туроператори в Югозапада: Гърция вече не се продава, семействата почиват у нас

Публикувано

на

Велинград и Банско са предпочитаните туристически дестинации за великденските празници на кюстендилци, споделят туроператори под Хисарлъка. „Това са курорти, където има чист въздух и хората да отдъхнат. Изобщо предложенията са за хора с различни финансови възможности”, допълва Мая Божанова, туроператор.

Най-натоварената дестинация обаче остава Анталия, Кападокия със съчетание на стара култура, море, въздух и екскурзия. „Това е й най-продаваната дестинация с чартър до Анталия и след това поемат към Кападокия. Лети се с балон във въздуха. За по 2 дни в по-евтин вариант някои семейства пък избраха Охрид, което е и по-близко”, каза още Мая Божанова.

„Гърция не знам защо тази година не е толкова предпочитана, може би защото развалиха ол инклузива. Имат много туристически такси, които се плащат включително и в хотелите, и някак си вече Гърция не се продава”, казва туроператорът.

„Хубаво е, че кюстендилци се насочиха към българските курорти. По-скъпите пакети се продадоха още през февруари, след това малко по-ниският клас хотели, каквито са в Охрид”, добави още Божанова.

Повечето кюстендилци се комбинират за великденските празници по 2-3 семейства. Като групи организирано по Великден почти не се купуват. „Групово само в Турция, съседите се наложиха в туристическия бранш. Умеят да посрещнат туриста, умеят да му докажат, че е цар и е отишъл наистина да отмори или да празнува. Нашите великденски празници там се организират много добре, нищо че е Турция, както беше и на фестивала на лалето. Всички ходиха да се любуват на парка Емирган.

Охрид пък избират, защото е близо, някои семейства искат по-бързо да се приберат, ако са сами. Да няма езикова бариера, но дори и възрастните вече се справят с английския”, споделя кюстендилката.

коментара

Продължете с четенето

Светско

Ръчно изработени великденски сувенири от екипа и доброволци на ЦОП- Дупница, в подкрепа на Диди

Публикувано

на

Поредната инициатива, организирана от Община Дупница и ГУМ – Дупница, в помощ на Диди е традиционния великденски благотворителен базар 2019, който преминава под мото „В подкрепа на Диди“, днес.

Център за обществена подкрепа- Дупница, се включива активно с ръчно изработени великденски сувенири от екипа и доброволци. Базарът продължава до 18, 30 часа. Традиционно в него участват деца от детски градини, училища, ЦОП и Център за рехабилитация и интеграция на деца.

Припомняме, че Диана Тонкова от Дупница страда от болест на двигателния неврон и се нуждае от лечение и терапия в чужбина

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ