Свържете се с нас

Светско

Възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ демонстрираха знания и откриха нови хоризонти в Римини, Италия

Публикувано

на

Директора на НПГ “Димитър Талев“ в Гоце Делчев, Мария Георгиева, която  управлява  най-успешната професионална гимназия в Община Гоце Делчев, днес с изключителна гордост връчи на  завърналите се  от Италия ученици  европейските им сертификати, които ще открият нови хоризонти и възможности за развитие в бъдещи проекти на възпитаниците на НПГ .

 Учениците, изучаващи „Икономика и Туризъм“ в НПГ „Димитър Талев“, се завърнаха  преди дни от Италия с много положителни емоции, нови знания и натрупан житейски и професионален опит. Петнадесет дванадесетокласника бяха групата от първата мобилност по проект ERASMUS + „Образователна мобилност за еврипейски стандарти в икономиката и туризма“, който ще продължи до 2020 г.

Учениците от НПГ  впечатлиха своите италиански работодатели със знания, дисциплина и екипност по време на проведения стаж в приказния град Римини. Те демонстрираха завидни професионални  и лични умения и качества, с което си спечелиха предложения за бъдеща реализация в областта на икономиката и туризма. Българската група бе отлично оценена от италианските партньори, които я отличиха като най-адаптивната и  иновативна група, сред останалите участници в проекта  – поляци, естонци, португалци, руснаци и др.

Освен професионалната практика и реализация в реални условия в чуждестранна среда, учениците натрупаха и емоционални впечатления от посетените италиански забележителности, които ще оставят вечен отпечатък в сърцата и съзнанията им.

Преподаватели и директора Мария Георгиева поздравиха участниците в проекта за отличното им представяне на школото и  град Гоце Делчев пред партньори и работодатели в слънчева Италия.

 

 

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ