Свържете се с нас

Светско

Възпитаниците на НПГ „Димитър Талев“ демонстрираха знания и откриха нови хоризонти в Римини, Италия

Публикувано

на

Директора на НПГ “Димитър Талев“ в Гоце Делчев, Мария Георгиева, която  управлява  най-успешната професионална гимназия в Община Гоце Делчев, днес с изключителна гордост връчи на  завърналите се  от Италия ученици  европейските им сертификати, които ще открият нови хоризонти и възможности за развитие в бъдещи проекти на възпитаниците на НПГ .

 Учениците, изучаващи „Икономика и Туризъм“ в НПГ „Димитър Талев“, се завърнаха  преди дни от Италия с много положителни емоции, нови знания и натрупан житейски и професионален опит. Петнадесет дванадесетокласника бяха групата от първата мобилност по проект ERASMUS + „Образователна мобилност за еврипейски стандарти в икономиката и туризма“, който ще продължи до 2020 г.

Учениците от НПГ  впечатлиха своите италиански работодатели със знания, дисциплина и екипност по време на проведения стаж в приказния град Римини. Те демонстрираха завидни професионални  и лични умения и качества, с което си спечелиха предложения за бъдеща реализация в областта на икономиката и туризма. Българската група бе отлично оценена от италианските партньори, които я отличиха като най-адаптивната и  иновативна група, сред останалите участници в проекта  – поляци, естонци, португалци, руснаци и др.

Освен професионалната практика и реализация в реални условия в чуждестранна среда, учениците натрупаха и емоционални впечатления от посетените италиански забележителности, които ще оставят вечен отпечатък в сърцата и съзнанията им.

Преподаватели и директора Мария Георгиева поздравиха участниците в проекта за отличното им представяне на школото и  град Гоце Делчев пред партньори и работодатели в слънчева Италия.

 

 

коментара

ВИДЕО

ЕКСКЛУЗИВЕН ВИДЕО РЕПОРТАЖ: С около 200 автомобила, неврокопчани подкрепиха националните протести в страната

Публикувано

на

Въпреки неприятният дъжд и студеното време с над 200 автомобила, жителите на Гоце Делчев се влюичиха в неделният следобед в протестния дефилаж по ценралните улици на града. Протестната обиколка бе в подкрепа на националните протести които се пеовеждат в страната. След протестният авто-поход, гражданите блокираха за около час движението на изхода от града на международния път Драма – София.

„Протестираме срещу несправедливо високите цени които ни се налагат. Държавните и местните данъци и такси, безумията в здравеопазването, унизително ниските пенсии и против управленската система която ни направи най-бедната страна в ЕС и не само!“, обясниха организаторите на протеста.

Да се включат в националния протест в понеделник пред Народното събрание в края на работния ден на депутатите, се договориха протестиращите.

И за още една протестна акция се договориха неврокопчани: в сряда, да се проведе протестен митинг пред общинска администрация Гоце Делчев и да поискат обяснение от зам. кмета Саит Иброш кой на какво основание е гласувал в Благоевград съгласието на общината за драстичното увеличение цената на водата. Топ Преса беше единствената медия на протеста.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обвинен в убийството на Банскалията осъди прокуратурата за липса на доказателства

Публикувано

на

Неправилно обвинен в жестоко убийство осъди прокуратурата на 4000 лв. 56-годишният благоевградчанин Спас Покровнишки бе арестуван на 1 април 2012 г. заедно с Георги Николов заради жестокото убийство на шефа на фен клуба на „Пирин“ Димитър Сокалински – Банскалията. Младият мъж бе заклан в апартамента си в кв. Орлова чука на 29 март 2012 г. около 21 ч. Тогава неизвестни влезли в дома му и се нахвърлили върху него с нож. Промушили го на няколко места по тялото и накрая му прерязали гърлото. Със сетни сили Банскалията успял да се обади на баща си и на приятел, но докато те пристигнат той починал.

Като уличени в убийството бяха арестувани Георги Николов – Дупката и Спас Покровнишки, и двамата криминално проявени. След продължило 3 г. разследване, окръжната прокуратура свали обвиненията срещу двамата, защото не бяха събрани категорични доказателства, че те са убийците. Покровнишки прекара 6 месеца в ареста и бе освободен. 6 години по-късно жестокото убийство още не е разкрито.

Покровнишки е подал искова молба до окръжния съд в Благоевград срещу прокуратурата за 80 хил. лв., заради неоснователното му привличане като обвиняем. Твърди, че е претърпял неимуществени вреди – стрес и страх от несправедливо осъждане, отчуждение и пренебрежение от околните, накърнена чест и достойнство, стрес и дискомфорт.

Окръжният съд обаче прецени, че 4000 лв. са достатъчни да покрият моралните вреди от сваленото обвинение.

Антоанета Маскръчка

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ