Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде в Петрич за 106 години от Освобождението

В празничния ден – 28-ми октомври,неделя, парламентарният шеф Цвета Караянчева ще посети църквата на Ванга „Света Петка” в м. Рупите, обект Античен град Хераклея Синтика и къщата на Ванга в град Петрич. От 18.00 ч на 28.10. на градския площад петричани и гостите на града ще посрещнат за празника Представителния ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейска част.

В 19.00 ч започва тържествената заря проверка с участието на Националната гвардейска част, която ще бъде приета от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Ще бъдат положени също цветя и венци на паметника на освободителя на Петрич кап. Никола Парапанов. В самия ден – 28.10., неделя, от 16.00 ч, на поляната до храм „Св. Илия”в кв. „Виздол” ще бъде представена и историческа възстановка на освобождението на Петрич.

Под надслов „106 години свободен Петрич” ще преминат всички прояви посветени на празничната дата. На 26.10., петък, от 10.30 ч в централна експозиционна зала на Исторически музей Петрич ще бъде открита фотодокументална изложба „Освобождението на Петрич”. На 27.10. ,събота, от 11.00 ч, ще се проведе открит урок на тема „Моят любим град в миналото и сега”, подготвен от клуб „Родолюбие” към ЦПЛР-ОДК Петрич.              Община Петрич кани всички граждани да се присъединят към проявите в чест на 106 години от Освобождението!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене