С мотото „ Книгата е здраволсловна храна“ НП „Д.Талев“ изнесоха урок по творческо писане и четене на третокласници от Първо ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий“в Гоце Делчев

Активното участие  на НПГ „ Д.Талев“ в Гоце Делчев,в Националната седмица на четенето продължават.

 Катрин Петкова, Шабан Косим, Мария Иванова, Димитрина Донкова, Мира Лефтерова и Наталия Джингарова от 8 „а“ клас, заедно с преподавателя си Елена Търтова, посетиха 3“в“ клас на Първо основно училище „ Св.СВ. Кирил и Методий“, където реализираха един нестандартен час по български език и литература. Топло и отзивчиво посрещнати от учениците от 3“в“, от прекрасният учител  Стойна Москова и ръководството на училището, гимназистите от НПГ разказаха на малките ученици за своите любими книги и детски герои .Те обясниха на третокласниците защо книгата е здравословна храна и как се отразява четенето на организма на човека.

Третокласниците бяха включени в различни дейности и игри и показаха завидни творчеки умения. Те успяха да разпознаят заглавията на около 25 произведения по предложени цитати и всъщност не сгрешиха нито веднъж. Освен това малчуганите написаха и първите си произведения – авторски петстишия / синкуейн/, посветени на книгата, четенето, любимите герои или на себе си.

 След това целият клас продължи творческа дейност със съчиняването на история – учениците довършиха историята на Георги Господинов „ Книга и сладолед“. В края на часа всички се подписаха върху балон, като с подпписа си„ декларираха“, че никога няма да изоставят четенето и пуснаха балона към небето, като доказателство „ пред целия свят“, че ще спазят обещанието си.

Гимназистите от НПГ пък ,подариха на малките ученици лакомства и книги, за да продължава във времето процесът на четене.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене