Свържете се с нас

Таблоид

С мотото „ Книгата е здраволсловна храна“ НП „Д.Талев“ изнесоха урок по творческо писане и четене на третокласници от Първо ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий“в Гоце Делчев

Публикувано

на

Активното участие  на НПГ „ Д.Талев“ в Гоце Делчев,в Националната седмица на четенето продължават.

 Катрин Петкова, Шабан Косим, Мария Иванова, Димитрина Донкова, Мира Лефтерова и Наталия Джингарова от 8 „а“ клас, заедно с преподавателя си Елена Търтова, посетиха 3“в“ клас на Първо основно училище „ Св.СВ. Кирил и Методий“, където реализираха един нестандартен час по български език и литература. Топло и отзивчиво посрещнати от учениците от 3“в“, от прекрасният учител  Стойна Москова и ръководството на училището, гимназистите от НПГ разказаха на малките ученици за своите любими книги и детски герои .Те обясниха на третокласниците защо книгата е здравословна храна и как се отразява четенето на организма на човека.

Третокласниците бяха включени в различни дейности и игри и показаха завидни творчеки умения. Те успяха да разпознаят заглавията на около 25 произведения по предложени цитати и всъщност не сгрешиха нито веднъж. Освен това малчуганите написаха и първите си произведения – авторски петстишия / синкуейн/, посветени на книгата, четенето, любимите герои или на себе си.

 След това целият клас продължи творческа дейност със съчиняването на история – учениците довършиха историята на Георги Господинов „ Книга и сладолед“. В края на часа всички се подписаха върху балон, като с подпписа си„ декларираха“, че никога няма да изоставят четенето и пуснаха балона към небето, като доказателство „ пред целия свят“, че ще спазят обещанието си.

Гимназистите от НПГ пък ,подариха на малките ученици лакомства и книги, за да продължава във времето процесът на четене.

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ