Свържете се с нас

Таблоид

Трите най-престижни награди на Kerastase за 2018 година дойдоха в Гоце Делчев

Публикувано

на

С трите най-престижни награди се завърна екипът на студио Христина в родния Гоце Делчев след Годишната среща на Kerastase, на която всяка година фризьорските салони, работещи с известната марка, се събират, за да направят анализ на дейността и да планират следващите. На тази церемония най-добрите получават и своите отличия.

Христина Гъндева и нейните момичета получиха единствени в страната получиха наградата Mystery Shopper, подход, известен като Таен клиент, използван от компанията за пазарни проучвания и бизнеса, за наблюдение качеството на обслужване и работата на служителите в пряк контакт с клиентите. Само четири са тези награди за тази година в света и едната остава в България и то в Гоце Делчев. Заедно с това отличие салонът получи модерна диагностична камера, която прави диагностика на състоянието на скалпа и косата на клиентите.

Студио Христина получи и наградата Салон на годината за 2018. Към колекцията от награди Христина Гъндева и екипът й добавиха още и отличието за 100 % персонализиран подход към клиента.

Вестник “ Топ Преса „

коментара

Таблоид

Съдът в Гоце Делчев измени наказанието на горски надзирател от ДЛС“Сатовча“ от 2000 на 300 лв. за липсващи отрязани от отделът му 60 маркирани дървета

Публикувано

на

Районен съд Гоце Делчев  измени наказанието  по  наказателно постановление според което е  наложено административно наказание глоба на горски надзирател  от с. Кочан  работещ в ДЛС“ Дикчан „-Сатовча в размер на   2000 лв., като я замени с глоба от 300 лева.

Решението на съда в Гоце Делчев подлежи на обжалване пред Благоевградски Окръжен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението и за двете страни.

Производството е образувано по повод постъпила жалба от наказания  горски надзирател от ДЛС „Дикчан“- Сатовча, в повереният му за охрана отдел  на който проверяващи от Благоевград установили неразрешена сеч на 60 бр. маркирани дървета .

На 30.01.2018 г. служители на РДГ –Благоевгвград  извършили проверка в ДЛС „Дикчан“в  землището на с. Осина,в  местността„Мъртва поляна“, отдел 198“а“ и установили, че в обекта е извършена сеч на 60 бр. маркирани дървета, без за този отдел да има издадено позволително за сеч.

 Сечта била извършена в рамките на 15 дни преди проверката. В съседния отдел се извършвала редовна сеч, като между двата отдела имало ясна видима граница. За двата отдела отговарял  именно горския надзирател – Р. Ю. Н.

За установеното нарушение е бил съставен акт на горския надзирател, които той подписал и получил препис. В последствие се стигнало и до издаване на процесното наказателно постановление което наказаният горски надзирател обжалва в съда в Гоце Делчев .

В съдебно заседание съда в Гоце Делчев  установи, че горският служител  не е спазил изискванията на Закона за горите. Той е отговарял за въпросния отдел 198“а“ от който са били отрязани 60-те броя маркирани дървета и не е осъществил контрол при извършването на сечта в поверените му отдели.

Съдът е установил още ,че Административно наказващият орган е наложил несъразмерно тежко наказание от 2000 лева, за така описаното деяние поради  което е наложено изменено наказание  от 300 лева , по близко до минимално определения размер в закона.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Инсулт покоси даяджия пред сградата на Aвтомобилната инспекция в Благоевград, вдигнаха го по спешност за София

Публикувано

на

Хеморагичен инсулт покоси даяджията Кирил Механджийски пред сградата на ДАИ Благоевград.

Инцидентът стана буквално преди минути, докато седял в колата.

На място от колегите му незабавно е извикан екип на СПО в Благоевград. След обстоен преглед медиците взели единодушно решение, Механджийски да бъде транспортиран в столична клиника.

Припомняме, че името му нашумя в края на м. април т.г, когато в ДАИ Благоевград се проведе специализирана акция на ГДБОП.

Тогава, той стана ключов свидетел срещу колегите си, обвинени в организирана престъпна група от спецпрокуратурата и бе определен от тях като ЮДА на инспекцията.

Според спецслужбите всичко започнало още през месец ноември на 2017 година, когато в Главна дирекция за борба с организираната престъпност е получен сигнал за стройна схема за изнудване на транспортни фирми в Югозапада от служителите на ДАИ-Благоевград.

Благодарение на служителка от регионална дирекция
„Автомобилна администрация“ Благоевград антимафиотите успяли да монтират специални разузнавателни средства чрез системата на СОТ в сградата и стаите на инспекторите, където се съхранявали документите на фирмите.

Така, след събраните солидни доказателства със снимков и видео материал антимафиотите успели да привлекат, като агент инспектор Кирил Механджийски.

Инспекторът дори вече е направил пълни самопризнания, за това, че и той подобно на колегите си взимал рушвети.

С оглед на сигурността си обаче, и за да отърве пандиза, той съдействал на разследващия служител от БОП-Благоевград Велко Мешков, който всъщност го спасил от повдигане на обвинение срещу него.

Освен, че е направил самопризнания, Механджийски е обещал и пълно съдействие на службите с уговорка да спаси кожата. И подобно на Юда пред Христос, той се разкаял горко пред разследващите.

С цел да не бъде привлечен като обвиняем инспекторът се срещал с представители на фирми, на които вече бил взимал рушвет, извинявал се и връщал част от сумата, която му се полагала.

Механджийски е подал информация и за стая № 6 наречена „Гълабарника“, където инспекторите проверявали транспортните фирми и след работния ден делили рушвета.

В съдебна зала разследващият полицай от БОП-Благоевград Велко Мешков преразказа какво се случва в „Гълабарника“, като се позова, че разполага със СРС- записи, снимки, звук с шум на броене на банкноти, и как става предаването на парите в плик под документите на проверяваната транспортна фирма.

В съдебна зала стана ясно още, че има събрани СРС още от 2017 година, но досъдебното производство е образувано през 2018, което означава, че най-вероятно има приложени разузнавателни средства в нарушение на закона.

Защитите на обвиняемите реагираха остро срещу обвинението на спецпрокуратурата за организирана престъпна група при положение, че инспекторите работели в екип по двама. Още повече актовете, за които се коментира, че са повод за корупция се разписват само и единствено от началникът на ДАИ-Благоевград вр.и.д. Ангел Костурков, което според адвокатите противоречи на обвинението.

Освен Кирил Механджийски и служителят на БОП Велко Мешков има свидетелски показания от представители на счетоводни къщи и транспортни фирми от Благоевград и Петрич, сред които Елена Гямчева и М. Мескова.

Както Pirinsko.com първи съобщи за зрелищната акция на Специализираната прокуратура ГДБОП и ДАНС, която започна към 6:30 часа рано сутринта на 24 април.

Над 100 служители на службите се включиха при ареста на 11-те служители на ДАИ и разпитите на близо 30 свидетели от счетоводните къщи в Петрич и Благоевград.

Към 9:00 часа Антимафиотите окупираха сградата на Държавната автомобилна инспекция в Благоевград, където извеждаха служителите на инспекцията оковани в белезници. Сред които Росен Марков, Бойко Ханджийски, Красимир Иванов, Димитър Занков, Никола Панов, Евтим Гоцев, Георги Глинджурски, Петър Денишев, Райко Динев и Димитър Туджаров.

След разпознаване на личните автомобили паркирани до сградата на управлението се претприеха и претърсваня на жилищата обитавани от задържаните. Всички 11 души бяха задържани за 24 часа в арестите на 01 и 02 РУП-Благоевград.

По разпореждане на наблюдаващият прокурор Петър Белчев задържаните бяха привлечени, като обвиняеми в организирана престъпна група и 10 от тях оствени за още 72 часа в софийския арест ГМ. Един от обвиняемите Райко Динев бе настанен в благоевградската болница във влошено здравословно състояние.

Към днешна дата всички служители на ДАИ обвинени в ОПГ са отстранени от работа от автомобилната администрация и очакват ход на делото в Специализирания наказателен съд./pirinsko.com/

 

Инсулт покоси даяджията Кирил Механджийски пред сградата на Aвтомобилната инспекция в Благоевград, вдигнаха го по спешност за София снимка 1Инсулт покоси даяджията Кирил Механджийски пред сградата на Aвтомобилната инспекция в Благоевград, вдигнаха го по спешност за София снимка 2

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ