Свържете се с нас

Светско

Община Разлог отчита успешно приключен проект по обновяване на Народното Читалище

Публикувано

на

Община Разлог успешно приключи изпълнението на проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградата на НЧ „15 септември 1903-1909г.” гр. Разлог. Проектът беше стартиран на 01.09.2016г. с подписването на Договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата стойност на проекта е 994 966,09 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 827 791,89 лева, националното съфинансиране е 146 080,92 лева, собственото съфинансиране е 21 093,28 лева. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Заключителната пресконференция беше открита от инж. Красимир Герчев и бе уважена от председателя на НЧ „15.IX.1903-1909” – г-н Атанас Орозов. На събитието присъстваха представители на читалището, библиотеката и служители на общинска администрация.
По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационната инсталации, също така е доставен и монтиран котел за отопление на газ, извършен е ремонт на санитарните помещения, ремонтирана е и мълниезащитната инсталация на сградата, извършен е ремонт на външни парапети, както и други дейности.

Изпълнението на проекта осигури съвременна, икономически и енергийно ефективна среда на най-важната културна сграда в Разлог. Това се постигна чрез прилагането на пакет от мерки, които да доведат до енергийна ефективност – гарантирано намаляване на енергопотреблението, подобряване на експлоатационните характеристики на сградата, работната среда, в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.

коментара

Таблоид

Вандали изпотрошиха лампите пред Международния образователен бизнес център в Гоце Делчев собственост на организатора на протистите за високите цени на горивата, Георги Темелков

Публикувано

на

С пореден вандалски акт осъмна тази сутрин  Гоце Делчев. Този път вандалите посегнаха и изпотрошиха почти всички лампи поставени в зелената част на  Международния  образователен бизнес център който се намира в новата градска баня в Гоце Делчев на ул. „Дунав“. Погромът е извършен тази нощ  като камерите за видионаблюдение са заснели две лица около 02:37 часа.

Подаден е  сигнал в РУ Гоце Делчев.

Дали ще бъдат разпознати извършителите на вандалският акт и дали техните действия са отмъстителна акция към организатора на протестите против високите цени на горивата, обществеността на Гоце Делчев очаква да разбере след проведени разследващи действия на органите.

Иначе, двамата братя Мариан и Георги Темелкови са основатели на Международния образователен бизнес център. Те постигнаха мечтата си  с цената на повече от 10 годишни препятствия, трудности и инвестиране на много енергия и лични средства и успяха да създат центъра на мястото на разпадащата се нова градска баня града.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Да бъдем разумни на пътя е посланието на ПМГ „Яне Сандански“ в навечерието на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Публикувано

на

„Карай внимателно!“, „Минута невнимание, цял живот страдание“, „По-добре да караш по-бавно и да изгубиш 2 минути от живота си, отколкото да изгубиш живота си“, „Бързай бавно!“, ,,Цени своя живот и този на другите“ са малка част от посланията, които учениците от ПМГ „Яне Сандански“ написаха, за да си припомнят отново ценността на живота в навечерието на 18.11. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Със своите послания гимназистите показаха, че са ангажирани с проблема и осъзнават, че могат да участват в неговото решаване.

С отлична презентация учениците от 5, 6 и 7 клас от ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев, миналият ден, в часа на класа, си припомниха  основните правила за движение по пътищата. Дванадесетокласниците пък от школото гледаха филма „Умирай лесно“, а във всички останали класове се проведе дискусия по повод 18.11.2018г. – Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Учениците ПМГ “Яне Сандански“  обсъдиха и тревожния резултат от статистиката според която, през 2017 г. в България са станали 6888 пътнотранспортни произшествия при които  загиналите са 682 души. Именно тези данни станаха сериозна причина за размисъл и за превантивни действия. Всички учители и ученици  от ПМГ – Гоце Делчев се обединиха около водещата мисъл, че най-ценното е човешкият живот и всеки носи отговорност за него.

До края на седмицата в школото  предстоят още много инициативи, които ще напомнят на всички, че трябва да бъдем разумни на пътя.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ