Свържете се с нас

ВМРО

Депутатът от Сандански Атанас Стоянов днес празнува своя рожден ден!

Публикувано

на

Уважаеми господин Стоянов, Приемете сърдечните  поздравления от целият екип на вестник Топ Преса по случай Вашия рожден ден с пожелания за здраве и успех във високоотговорната Ви дейност на политик и държавник!

Честит Рожден Ден!

 

коментара

ВМРО

Най-популярният български евродепутат Ангел Джамбазки повежда евролистата на ВМРО

Публикувано

на

Днес ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за представители в ЕП на предстоящите европейски избори. Документите бяха внесени в ЦИК от лидера на ВМРО – БНД, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, заместник-председателят на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки, шефът на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов. Те бяха придружени от представители на листата, както софийската градска и младежка организация на ВМРО.

Пред медиите министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов каза:

Европа е на кръстопът. От тези избори зависи дали Европа ще се движи по инерцията надолу, а именно на разпад на идентичността, на безконтролна нелегална миграция, или Европа ще тръгне по пътя, по който беше начертан от Обединена Европа – Европа на суверените държави, на нациите. Европа, която отстоява своите интереси. От тази гледна точка евроизборите в България са важни, за това ние сме предложили на негово величество българският избирател една листа от хора, които са способни да защитават българския избирател. Ако искат да гласуват за гей бракове, еднополови, за джендърски конвенции и т.н. – има такава листа, тя не е при нас обаче. Ако искат обаче да гласуват за хора, които да защитават българския интерес в Европейския парламент, така както ги защитаваше г-н Джамбазки 5 години, то алтернативата им е листата на ВМРО.

Кандидатът за евродепутат и водач на листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки пък подчерта, че листата ни представлява единството на българската нация.

В нея ще видите представители на различни български национални общности, както и на религиозни деноминации, доказани родолюбци, патриоти и професионалисти. Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността си с теми като – миграция, борба срещу радикализма.

Призоваваме всички български родолюбци да не разпиляват гласове, няма смисъл в това. Ако искат да бъдат представени в ЕПтехният избор е листата на ВМРО – БНД, категоричен бе Джамбазки.

Ето и цялата листа:

Най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки е първи в листата на ВМРО. На второ и трето място в листата, в подкрепа на Джамбазки, застават народните представители Юлиан Ангелов и Александър Сиди – едни от младите и енергични лица на българския парламентаризъм. Броят на популярните обществени лица в листата има превес спрямо партийните кандидати. Тя включва Андрей Слабаков – спечелил поддръжката на българите с ясната си и мъжка позиция срещу джендър пропагандата, обичаният български генерал Димитър Шивиков – успешен военен, любимец на войската. Райна Дончева от Пловдив е следващото име в листата, по образование е машинен инженер. Един от най-енергичните дейци на дясната платформа „Консерваторъ“, които искат Европа на отечествата и се обявяват против вредния либерален модел, Кристиян Шкварек е част от патриотичната листа на ВМРО. Популярното телевизионно лице, журналист, репортер, главен редактор на новини, автор на публицистични предавания и патриотични филми Мария Цветкова също е част от листата. Последният ѝ проект е документалната поредица „Помни войната – 1915-1918“ е посветен на героизма на българския войн по време на Първата световна война. Следва друг популярен общественик – писател, драматург и публицист – Александър Урумов, човекът, който започна битката срещу приемането на т.нар. Истанбулската конвенция у нас.  Под номер 10 в листата е най-активният столичен общински съветник, председател на гурата „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Като общински съветник той е известен с борбата си срещу гетоизацията и мигрантския поток, радетел за ред и сигурност в София. Популярният български патриот проф. Христо Смоленов – учен, водещ в националната телевизия „България 24“ е част от гражданската квота в листата. Следват Теодора Мичева от Благоевград, която представя ВМРО от Пиринска Македония, и адвокат Иво Пазарджиев – който е лидер на групата на Патриотите от ВМРО в Общинския съвет на Русе. Двамата са едни от най-дейните в своите региони дейци на ВМРО – Българско национално движение. Цветомир Петров е четиринадесети в листата. Младият патриот по образование е магистър по Управление и администрация от УНСС и се занимава с редица родолюбиви инициативи и мероприятия, като уроци по родолюбие, патриотични игри, конкурсът „Рап за България“ и др. Следва Вергил Кацов – семеен с три деца, икономист, предприемач, избиран 4 пъти за общински съветник в ОбС – Дупница. След него в листата е мястото на известния старозагорец Красимир Червилов – понастоящем заместник областен управител на Стара Загора и бивш заместник-директор на Държавна опера – Стара Загора. Листата завършва с общинския съветник от Годеч Румяна Борисова – бизнесдама, завършила „Публична администрация“ в УНСС.

След внасянето на документите кандидатите за европейски представители от листата на ВМРО – Българско национално движение  поднесоха цветя на Паметника на революционерите от Македония, Беломорието и Одринско. Те се поклониха пред подвига на героите от Априлската епопея, тъй като на 20 април се навършват 143 г. от избухването на Априлското въстание.

коментара

Продължете с четенето

ВМРО

Джамбазки: Ще съберем кубратовия сноп, амбициите ни са за два мандата в Европарламента

Публикувано

на

Ние сме за Европа на отечествата, обяви водачът на листата на ВМРО

Мигрантите са заплаха за целия Европейски съюз, коментира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за Канал 3 от Страсбург. Според него създаването на постоянен корпус за гранична и брегова охрана от 10 000 души ще бъде от полза за българската държава. В последната пленарна седмица преди вота през май Джамбазки обяви, че ВМРО влиза в битка, а целта пред партията е минимум два мандата.

За съжаление миграцията остава акцент. За съжаление, защото не е само акцент, а и заплаха. Заплаха за целия Европейски съюз и за България. Мигрантската криза не само, че не е свършила, а стои като заплаха по две направления – небалансираното и неразумно поведение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който злоупотребява с огромното количество хора, като заплашва да ги мести нагоре надолу и огромният натиск, който имаме от мигрантите от Северна Африка. Тук опасността идва от социалистите в парламента. Техният водещ кандидат комисар Тимерманс иска повече миграция, иска повече африканци в Европа. Ние казваме, че това не е разумно и не трябва да се случва. Ние казваме, че сме повече за Европа на отечествата, която да решава националните държави дали да пускат мигранти или не. Образно казано както ние решаваме кого да поканим в хола или да не поканим никъде, така и като българи трябва да решим дали да пускаме афганистанци, африканци или да не ги пускаме, заяви Джамбазки.

Работим за такъв Съюз, който да бъде охраняван – външната граница трябва да бъде охранявана. Това е нашата идея – Европа на отечествата, допълни кандидатът за втори мандат като евродепутат.

Той подкрепи идеята за създаване на постоянен корпус на брегова охрана, като според него това ще е полезно за България. Джамбазки набеляза и мерките от българска страна, които трябва да се продължат, за да се справи България с мигрантския натиск.

Трябва да се довърши преградното съоръжение, да се подсили, да се укрепи, да се проверят техническите средства, да се довършат пътищата. И да се разполагат технически средства на гръцката граница, откъдето също има опасност за мигрантски натиск, добави Джамбазки.

Относно темата Брекзит той прогнозира, че Великобритания ще осъществи излизането си от Европейския съюз. Той заяви, че българите, пребиваващи законно на Острова, няма от какво да се притесняват.

Ангел Джамбазки ще води листата на ВМРО, след като партията реши сама да се яви на Европейски избори 2019. Какви обаче са амбициите на ВМРО.

Амбициите на ВМРО са за осъществяването на поне два мандата. Смятам, че не само е възможно, дори и след отделното явяване на „Обединени патриоти“, а е задължително. Защото след като личните крамоли между нашите партньори им попречиха да се явят заедно с нас, което беше разумното, сега ние ще обединим българските родолюбци, които смятат, че могат да бъдат полезни на отечеството. Ще съберем кубратовия сноп и ще покажем, че търсим обединение. В нашата листа има не само няколко партийни лица. Тя предстои да се донареди и ще бъде оповестена и регистрирана в събота. Всички в нея са български граждани, патриоти, доказани родолюбци.  Искаме всеки един от тях да работи, да събере достатъчно преференции, за да стане европейски депутат. Ако някой е по-добър от мен, аз няма да седна да се сърдя, че ме изпреварил в листата – напротив, насърчавам всеки един да работи  и да се доказва. Това е обединение, това е кубратовият сноп – не да разделяш, да се караш, да използваш политиката за лични отношения, а да събираш, заяви Джамбазки и подчерта каква работа е свършена до момента: признаването на българската общност в Албания, защитаването на българските интереси в Македония, Западните покрайнини, Косово, защитата на българските интереси по темата „Макрон“, като подчерта и че последната тема предстои да се решава и в следващия Европарламент.

Според него покрай пакета „Мобилност“ българите са осъзнали колко важни са европейските избори, тъй като са усетили как с едно решение може да бъде отнето препитанието на 500 хиляди наши сънародници. В тази връзка Джамбазки подчерта, че всъщност в Брюксел и Страсбург българските евродепутати са доста обединени по темата.

Като изключим тези тримата, които не ходят на работа, българската група е една от най-сплотените, може би най-сплотената. Вкъщи се бием, караме се, но когато тук трябва да вършим работа, работим заедно, заяви заместник-председателят на ВМРО.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ