Свържете се с нас

Новини

Дупница с голям проект – нови улици, спирки и автобуси

Публикувано

на

Стартира най-важният и мащабен европейски проект за Дупница – за интегриран градски транспорт, за около 7 млн. лева, обявиха от общината. Кметът инж. Методи Чимев направи символичната първа копка в района на социалните жилища, където е началото на рехабилитационните и строителните работи. „3 години ходене по мъките с този проект, но ето, че вече дойде времето да го стартираме. То не бяха съдебни битки, то не бяха прътове в колелата, за да не тръгне, но накрая се преборихме. Използвам възможността да се извиня от името на всички на живеещите тук в този квартал, че 3 години бяха принудени да газят в тази лоша инфраструктура. Макар да нямаме вина за това, ние се извиняваме. По-важното е, че намерихме начин да изградим надземната инфраструктура тук, така че през пролетта, това което виждате сега, няма да го има. Освен нови улици по цялото протежение на града и нови тротоари, знаете че ще има и нови автобуси. Огромен проект, чийто резултат е важен за всички“, заяви зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев. Както Kmeta.bg писа, предстои откриване на общинска автобусна линия 5, монтиране на модерна електронна система по транспортното обслужване, нови спирки. Асфалтиране на улици, нови тротоари и др.

„Казвал съм го, казвам го и сега. Това е най-мащабният и най-важен проект за нас. Не за друго, а защото решава проблемът с над 7 километра улици, част от които като „Велико Търново“, като „Бригадирска“ бяха по-лоши и от след бомбардировки. А да не говоря за хората тук, в социалните жилища, които буквално 3 години бяха принудени да живеят при тежки условия на инфраструктурата. Е, това е. Започваме, и връщане назад няма“, категоричен бе инж. Чимев, който счупи шампанското в багера за късмет и кадем.

Отец Георги Паликарски пък отслужи водосвет за късмет и успех в начинанието.

коментара

Реклама
loading...

Новини

Калоян Ханджийски и Илия Илиев застанаха начело на протестите и… се приключи с идеята!

Публикувано

на

Двама от неуспелите кандидат кметове яхнаха протеста в Благоевград тази вечер и се приключи с каузата.

Ясно е, че всичко е фарс.

Колкото и да беше добра идеята благоевградчани да се борят срещу високите цени на горивата, поскъпването на застраховките и увеличаването на данъците, тази вечер протеста бе абсолютен провал.

Мирно протестиращите граждани не трябваше да позволяват на Калоян Ханджийски и Илия Илиев да опорочат всичко. Кой ли им даде мегафона точно на тях?

Вече никой няма да повярва на идеята, всичко е политическо и е очеваден провал.

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Четирима са пострадали от дерайлиралия влак

Публикувано

на

Около 18:55 ч. локомотивът на пътнически влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие на което е дерайлирал, съобщиха официалноот БДЖ.

По първоначална информация при инцидента са пострадали четирима човека – машинистът и помощник-машинистът на композицията, началник-влакът и един пътник.

Всички останали пътници са евакуирани със съдействието на екипите на органите на реда в гара Пейо Яворов.

Създадена е организация за превоз с автобуси на пътниците от влака, както и за следващите влакове по трасето.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ