Свържете се с нас

Новини

Дупница с голям проект – нови улици, спирки и автобуси

Публикувано

на

Стартира най-важният и мащабен европейски проект за Дупница – за интегриран градски транспорт, за около 7 млн. лева, обявиха от общината. Кметът инж. Методи Чимев направи символичната първа копка в района на социалните жилища, където е началото на рехабилитационните и строителните работи. „3 години ходене по мъките с този проект, но ето, че вече дойде времето да го стартираме. То не бяха съдебни битки, то не бяха прътове в колелата, за да не тръгне, но накрая се преборихме. Използвам възможността да се извиня от името на всички на живеещите тук в този квартал, че 3 години бяха принудени да газят в тази лоша инфраструктура. Макар да нямаме вина за това, ние се извиняваме. По-важното е, че намерихме начин да изградим надземната инфраструктура тук, така че през пролетта, това което виждате сега, няма да го има. Освен нови улици по цялото протежение на града и нови тротоари, знаете че ще има и нови автобуси. Огромен проект, чийто резултат е важен за всички“, заяви зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев. Както Kmeta.bg писа, предстои откриване на общинска автобусна линия 5, монтиране на модерна електронна система по транспортното обслужване, нови спирки. Асфалтиране на улици, нови тротоари и др.

„Казвал съм го, казвам го и сега. Това е най-мащабният и най-важен проект за нас. Не за друго, а защото решава проблемът с над 7 километра улици, част от които като „Велико Търново“, като „Бригадирска“ бяха по-лоши и от след бомбардировки. А да не говоря за хората тук, в социалните жилища, които буквално 3 години бяха принудени да живеят при тежки условия на инфраструктурата. Е, това е. Започваме, и връщане назад няма“, категоричен бе инж. Чимев, който счупи шампанското в багера за късмет и кадем.

Отец Георги Паликарски пък отслужи водосвет за късмет и успех в начинанието.

коментара

Реклама
loading...

Новини

Започват масови проверки за домашните любимци в Перник

Публикувано

на

В началото на февруари Община Перник започва масови проверки за нерегистрирани домашни любимци, особено в кварталите, граничещи с паркови пространства. На стопаните, които отглеждат кучета в нарушение на общинската наредба, ще бъдат съставяни актове и налагани парични глоби.

Заместник-кметът Денислав Захариев призовава перничани към по-отговорно поведение, защото проблемът с овладяване на популацията на безстопанствените животни касае всеки жител на общината. Стопаните трябва да регистрират своя домашен любимец в общинската администрация. Ако кучето е кастрирано, собственикът ще бъде освободен от данък. В противен случай се плаща налог, средствата от който отиват за издръжка на бездомните животни в Общинския кастрационен център.

Ресорният заместник-кмет отчете, че вече има положителни резултати от дейността на Общинския кастрационен център. След като договорът на предишната фирма изтече, центърът се стопанисва от общинската администрация в лицето на предприятие „Общинско обслужване“. По думите на Денислав Захариев, Общината е поела дейностите по намаляване популацията на бездомните кучета в трудна ситуация. Заради времевия вакуум при смяната на стопаните на центъра, над 120 кучета са били обгрижвани от доброволци, на които Общината изказва благодарност.

Към настоящия момент в звеното се извършва ремонт на канализацията и разширяване на боксовете и дворното пространство, за да се увеличи капацитетът на центъра. Животните се обгрижват от двама ветеринарни лекари, които вече работят и по сигнали. Продължава успешната кампания по осиновяване на кучета в чужбина. Общинският кастрационен център в Перник беше сред първите в страната, които получиха регистрация по общоевропейската система TRACES./zapernik.com

коментара

Продължете с четенето

Новини

Глоба за стадо без пастир в НП „Пирин“

Публикувано

на

Ще се санкционират тези животновъди, които пускат стадата си без пастир на територията на Национален парк „Пирин”. Тове е предвидено в проекта на Плана за паша и ползване на сено във високите части на Пирин планина. Забранена е нощната паша, както и приближаването на домашните животни на по-малко от 100 метра до туристическите обекти в парка. Овчарските кучета трябва да са със спъвачки. Разрешават се до две кучета на 100 овце или 30 говеда.

Стопаните са длъжни да представят компютърна разпечатка от информационната система на Българската агенция по безопасност на храните за регистрация на домашните животни и паспорт на кучетата-пазачи, за да получат разрешително за паша и ползване на сено в НП „Пирин”. Общият брой домашни животни, които могат да пашуват в различните паркови участъци, са 3617 крави или 18 083 овце. „Разрешителните се издават по строго зададени критерии. Целта е да се прилагат такива практики на паша на селскостопански животни, с които се опазват, поддържат и регулират природните местообитания във високопланинската част”, твърдят специалисти от НП „Пирин”. /Кmeta.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ