Свържете се с нас

Новини

Дупница с голям проект – нови улици, спирки и автобуси

Публикувано

на

Стартира най-важният и мащабен европейски проект за Дупница – за интегриран градски транспорт, за около 7 млн. лева, обявиха от общината. Кметът инж. Методи Чимев направи символичната първа копка в района на социалните жилища, където е началото на рехабилитационните и строителните работи. „3 години ходене по мъките с този проект, но ето, че вече дойде времето да го стартираме. То не бяха съдебни битки, то не бяха прътове в колелата, за да не тръгне, но накрая се преборихме. Използвам възможността да се извиня от името на всички на живеещите тук в този квартал, че 3 години бяха принудени да газят в тази лоша инфраструктура. Макар да нямаме вина за това, ние се извиняваме. По-важното е, че намерихме начин да изградим надземната инфраструктура тук, така че през пролетта, това което виждате сега, няма да го има. Освен нови улици по цялото протежение на града и нови тротоари, знаете че ще има и нови автобуси. Огромен проект, чийто резултат е важен за всички“, заяви зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев. Както Kmeta.bg писа, предстои откриване на общинска автобусна линия 5, монтиране на модерна електронна система по транспортното обслужване, нови спирки. Асфалтиране на улици, нови тротоари и др.

„Казвал съм го, казвам го и сега. Това е най-мащабният и най-важен проект за нас. Не за друго, а защото решава проблемът с над 7 километра улици, част от които като „Велико Търново“, като „Бригадирска“ бяха по-лоши и от след бомбардировки. А да не говоря за хората тук, в социалните жилища, които буквално 3 години бяха принудени да живеят при тежки условия на инфраструктурата. Е, това е. Започваме, и връщане назад няма“, категоричен бе инж. Чимев, който счупи шампанското в багера за късмет и кадем.

Отец Георги Паликарски пък отслужи водосвет за късмет и успех в начинанието.

коментара

Реклама
loading...

Новини

В Петрич прерязаха лентата на новата спортна зала „Серафим Бързаков“

Публикувано

на

Новата зала за спортна дейност на местните клубове е реконструирана със собствени бюджетни средства на Община Петрич. Преди това беше придобита в собственост на Общината, тъй като същата беше държавна собственост. Освен основна зала, базата разполага и с допълнителни по-малки зали за силови дисциплини и други, както и със съблекални и санитарни възли. Оборудвана е с всичко необходимо за качествен тренировъчен процес на спортните клубове от Петрич. Обновени са прилежащите площи. Залата носи името на  световния и вицеолимпийски шампион по борба Серафим Бързаков, който е родом и почетен гражданин на Петрич. Днес Бързаков приветства идеята за подпомагане на спорта на местно ниво. „Благодаря на Общината за рамото, което дава на спорта. Благодаря на съветниците“, каза Серафим Бързаков    при откриването на залата. Кметът Димитър Бръчков открои високите резултати, постигнати от деца и юноши, които тренират в местни клубове и изрази надежда, че новата база ще допринесе също за бъдещо силно представяне. „Община Петрич ще продължи да инвестира за подобряване на базите, в които се развива спортна дейност“, пое ангажимент кметът. Лентата на спортна зала „Серафим Бързаков“ в гр. Петрич прерязаха в присъствието на спортисти, треньори ,родители и граждани, кметът Димитър Бръчков и шампионът Серафим Бързаков. Трикольорна лентичка кметът подари на Елена, единственото момиче в отбора на Общински хандбален клуб „Беласица“. Гости на церемонията бяха: депутатът Георги Динев, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, общински съветници, Кирил Терзиев-бронзов олимпийски медалист по борба, Евелина Николова-медалист от световни и европейски първенства и Елица Янкова-бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио.

 

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

С украсяване на яйца и концерт, деца в Гоце Делчев внесоха великденско настроение в града

Публикувано

на

Традиционната великденска празнична седмица на община Гоце Делчев продължи вчера в късния следобед на Велики четвъртък. Събитието бе посветено на запознаване на децата с традицията на боядисването на яйца на Великден. Върху специално изнесени маси на площад „Македония“, всички детски заведения в града представиха свои варианти на боядисани яйца, оригинално аранжирани и сътворени съвместно от детските учители и техните възпитаници. Така децата разбраха защо първото яйце трябва да се боядиса в червено. Научиха, че по света всеки народ си има свои традиции за отбелязване на Великден, но в българската традиция на Великден неизменно, присъстват яйцата, козунакът и агнето.

Заедно с това, възпитаниците на всички детски заведения в града изнесоха голям празничен концерт тематично  свързан с празника. Малките певци и танцьори трогнаха публиката с невероятните си музикално-сценични изяви. Великденската изява на децата на Велики четвъртъка бе част от седмична празнична програма на общината Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ