Свържете се с нас

Таблоид

Менторът на Братя Галеви атакува политиката

Публикувано

на

Менторът на Братя Галеви атакува полити­ката. За това раз­казаха дупнича­ни, приближени до бившия шеф на Държавна си­гурност в Кюс­тендил Стоян Ушатов.

Полковникът, познат като гуру­то на Ангел Хри­стов и Пламен Галев от време­ната им като по­лицаи, наскоро бил на спявка заедно с местни национа­листи от ВМРО в Дупница, за да обсъдят кандидатура за кметските избори догоди­на. На сбирката войводите и гуруто на укриващите се Галеви обсъдили „широка коалиция“, която да издигне за градоначалник на Дупни­ца Димче Ямандиев – акти­вист на ВМРО за Югозападна България. Във формацията заедно с ВМРО и ментора на двамата кри­мигерои влизат още зам.-шефът на Българска­та евролевица Радослав Радо­славов, както и първият шеф на ВМРО в града Владимир Стоя­нов.

„ВМРО само ще спечели, ако издигнем Яман­диев за кмет, това е честен човек, без за­висимости“, потвърди за разговорите самият Стоя­нов. И призна, че на среща­та с националистите Ушатов разведрил обстановката с няколко вица, докато деба­тирали коалицията за идва­щите избори.

Полковник Ушатов е бивш началник на Държавна си­гурност в Кюстендил и дъл­гогодишен шеф на Пламен Галев и Ангел Христов още по времето, когато двамата въдворяваха ред по дупниш­ките улици като ченгета. Па­метливи дупничани напом­нят, че преди да забегнат зад граница, Братя Галеви също опитаха пробив в по­литиката. През 2009 г. Пла­мен Галев успя да събере ре­корден брой гласове, като се кандидатира за независим депутат с мажоритарен вот.

Мечтата на ексбаретата за жълтите павета се изплъзна заради недостигащи 8% от гласовете, нужни за депу­татско битие. Ангел Христов пък се прицели към парла­мента с пропорционална листа от формацията „Пар­тия на либерална алтернати­ва и мира – ПЛАМ“. Христов бе и единствен кандидат в листата на партията, а гла­совете, които събра, разпла­каха дупничаните, които с възторг следяха опитите на двамата „братя“ да си оси­гурят депутатски имунитет – 2828 гласа.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ