Свържете се с нас

Таблоид

Менторът на Братя Галеви атакува политиката

Публикувано

на

Менторът на Братя Галеви атакува полити­ката. За това раз­казаха дупнича­ни, приближени до бившия шеф на Държавна си­гурност в Кюс­тендил Стоян Ушатов.

Полковникът, познат като гуру­то на Ангел Хри­стов и Пламен Галев от време­ната им като по­лицаи, наскоро бил на спявка заедно с местни национа­листи от ВМРО в Дупница, за да обсъдят кандидатура за кметските избори догоди­на. На сбирката войводите и гуруто на укриващите се Галеви обсъдили „широка коалиция“, която да издигне за градоначалник на Дупни­ца Димче Ямандиев – акти­вист на ВМРО за Югозападна България. Във формацията заедно с ВМРО и ментора на двамата кри­мигерои влизат още зам.-шефът на Българска­та евролевица Радослав Радо­славов, както и първият шеф на ВМРО в града Владимир Стоя­нов.

„ВМРО само ще спечели, ако издигнем Яман­диев за кмет, това е честен човек, без за­висимости“, потвърди за разговорите самият Стоя­нов. И призна, че на среща­та с националистите Ушатов разведрил обстановката с няколко вица, докато деба­тирали коалицията за идва­щите избори.

Полковник Ушатов е бивш началник на Държавна си­гурност в Кюстендил и дъл­гогодишен шеф на Пламен Галев и Ангел Христов още по времето, когато двамата въдворяваха ред по дупниш­ките улици като ченгета. Па­метливи дупничани напом­нят, че преди да забегнат зад граница, Братя Галеви също опитаха пробив в по­литиката. През 2009 г. Пла­мен Галев успя да събере ре­корден брой гласове, като се кандидатира за независим депутат с мажоритарен вот.

Мечтата на ексбаретата за жълтите павета се изплъзна заради недостигащи 8% от гласовете, нужни за депу­татско битие. Ангел Христов пък се прицели към парла­мента с пропорционална листа от формацията „Пар­тия на либерална алтернати­ва и мира – ПЛАМ“. Христов бе и единствен кандидат в листата на партията, а гла­совете, които събра, разпла­каха дупничаните, които с възторг следяха опитите на двамата „братя“ да си оси­гурят депутатски имунитет – 2828 гласа.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Крими

29 годишен от Огняново е едва оцелелия след ужасяващата катастрофа на пътя за Гърмен между Барото и Ува Нестум

Публикувано

на

Али Дренчев на 29 години от гърменското село Огняново е водачът на смазания до неузнаваемост лек автомоли м. „Фиат“ който снощи около 03:30 часа на пътя за Гърмен между комплексите „Ува Нестум“ и „Барото“ се е ударил със зверска скорост в пътуващ за Гоце Делчев таксиметров автомобил собственост на “ Димитър Стаматов – 2006“ ЕТ от Гоце Делчев който е изпълнявал курс по това направление .
В следствие на жестокият удар между двата автомобила са пострадали и двамата водачи като по- тежко е пострадал 29 годишният Али Дренчев който е настанен за лечение в хирургичното отделениена МБАЛ „Иван Скендеров“ .

След преглед и оказана му спешна медицинска помощ за домашно лечение е освободен по негово настоявани таксиметровият шофьор който е с травма на главата .
Според очевидци и разказът на таксиметровият шофьор лекият автомобил управляван от 29 годишният Али Дренчев от Огняново не е могъл да вземе завой заради високата скорост,навлязъл е в насрещното платно за движение и там е връхлетял върху таксиметровият автомобил като от силният удар, фиата буквално е прелетял над таксито и след преобръщане акустирал по таван в страни от пътя .
Днес цял ден смачканият до неузнаваемост автомобил стряскаше водачите които пътуват по направлението Гърмен –Сатовча –Доспат . Очевидци от Огняново , помагали на пострадалите коментираха ,че Али Дренчев е бил изваден от тях през задното панорамно стъкло на автомобилът му тъй кто вратите не могли да се отворят . Младежът е бил в безсъзнание и чак когато е бил закаран в „Спешна помощ“ в Гоце Делчев е дошъл в съзнание .
Хората които са станали очевидци на тежкото пътно транспортно произшествие споделиха още ,че половин час са чакали линейка да дойде да прибере пострадалия . Полицаите са се отзовали бързо но линейката се е забавила много .
„ 15 минути бях принуден да отговарям на безмислени и не от моята компетенция въпроси на оператора на националния телефон 112 защото нито познавам пострадалият младеж от Огняново ,нито пък съм лекар за да им дам информация за неговото състояния . Изгубено бе много време което можеше да се окаже фатално в питанията , как се казва пострадалия, от къде е, на колко е години та чак и какво е състоянието му .Груба грешка е въвеждането на този телефон , губи се ценно време при такива случай за спасяването на човешки животи защото подадената информация до 112 след дългия разпит на подалия сигнала се препредава обратно по веригата до РУ Гоце Делчев, и Спешните центрове в Благоевград и Гоце Делчев „ коментираха случайно

попадналите на катастрофата хора които са звънелили за помощ и са помагали на пострадалите водачи . И в двата автомобила ,според техните разкази са пътували само водачите им и в тях други пътници за щастие не е имало. Друг таксиметров автомобил с четирима пътници от Огняново са помагали на двамата пострадали водачи .Заедно с полицаите с фенери из ливадите в страни от пътя където е бил преобърнатият „Фиат“ са търсили евентуално дуги пътуващи в автомобилът на Али Дренчев от Гоце Делчев за Огняново други пътници или негови приятели .
Още през ноща полицейски служители и следователи са направили замерване на спирачен път и ситуацията при която е станало тежкото ПТП .И двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотици . Работата по случая продължава .
Пострадалият 29 годишен Али Дренчев е музикант и е работел в мината в Бобовдол заедно с баща си . Той е семеен с едно малко дете .Дали се е връщал от смяна или е бил в Гоце Делчев на дискотека гадаят негови близки след тежкият инцидент .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Слаб сняг вали на прохода Предел и Попови ливади

Публикувано

на

Слаб сняг вали на прохода Предел и Попови ливади. В останалата част от областта вали слаб дъжд. Пътните настилки са мокри, на местата със снеговалеж, в планинските и усойни райони – частично заснежени и обработени. Това каза дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград.

Движението в района на село Чучулигово от км 437+974 до км 438+264 в посока София трябва да се осъществява с повишено внимание и при спазване на ограничението на скоростта до 70 км/ч. Причината е, че се изгражда забавителен шлюз и вход към локално платно на търговски комплекс до 11.03.2018 г. Интензивно се извършва движението по автомагистрала „Струма“ и Главен път Е-79. Прохода Предел е отворен за преминаването на всички видове моторни превозни средства. През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти, информира “Фокус”.

Към момента никъде не се извършват ремонти дейности. Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.Необходимо е шофьорите да карат с особено внимание в тези райони, за да бъдат избегнати инциденти.

blagoevgrad.eu

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ