С много желание и труд ,деца и възрастни за няколко седмици построиха новото футболно игрище в Лъжница

Новият стадион в гоцеделчевското село Лъжница е вече готов. Миналият ден ,отново с общи усилия местните ентусиасти приключиха и със затревяването на  спортното съоръжение и си пожелаха след официалният му пуск  много футболни успехи на местния ФК “Ореляк 1974 “ .

Само за няколко седмици лъжничани успяха да превърнат неугледното пространство отредено им за  футболно игрище в прилично спортно съоръжение .

Най- активни в почистването на камъните от терена който никой не вярваше ,че ще бъде превърнат в прекрасен стадион ,бяха учениците от местното училище и феновете на местният футболен отбор който остана без свое игрище покрай строителството на новата детска градина  която вече също е сбъдната мечта на жителите  на Лъжница.

Както писа Топ Преса ,в мероприятията, местният стадион в Лъжница да стане по- бързо се включиха и малките орлета на спортния тим ФК “ОРЕЛЯК – 1974 “ които свършиха перфектна работа преди заравняването и затревяването на терена . Финансова  помощ на спортистите от Лъжница оказа и общинската администрация в Гоце Делчев ,а малки и големи от местният спортен тим, кметството , джамията и местният общински съветник Хюсеин Зърбаш буквално се раздадоха с  доброволен труд ,перфектна организация и с всичко с каквото можаха, спортното съоръжение да стане хем хубаво, хем по- бързо ,хем и по техен  тертип .

“ С помощта на децата и много хора от Лъжница  наистина успяхме  да направим  нашият стадион да е един от най- хубавите в региона. Децата и младежите на Лъжница  го заслужават , до сега  за домакински срещи и тренировки ползвахме стадиона на село Баничан  “ коментира общинският съветник от Лъжница Хюсеин Зърбаш който от първият до последният ден бе в основата на организацията и строителството на  новото спортно съоръжение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене