Свържете се с нас

Таблоид

С много желание и труд ,деца и възрастни за няколко седмици построиха новото футболно игрище в Лъжница

Публикувано

на

Новият стадион в гоцеделчевското село Лъжница е вече готов. Миналият ден ,отново с общи усилия местните ентусиасти приключиха и със затревяването на  спортното съоръжение и си пожелаха след официалният му пуск  много футболни успехи на местния ФК “Ореляк 1974 “ .

Само за няколко седмици лъжничани успяха да превърнат неугледното пространство отредено им за  футболно игрище в прилично спортно съоръжение .

Най- активни в почистването на камъните от терена който никой не вярваше ,че ще бъде превърнат в прекрасен стадион ,бяха учениците от местното училище и феновете на местният футболен отбор който остана без свое игрище покрай строителството на новата детска градина  която вече също е сбъдната мечта на жителите  на Лъжница.

Както писа Топ Преса ,в мероприятията, местният стадион в Лъжница да стане по- бързо се включиха и малките орлета на спортния тим ФК “ОРЕЛЯК – 1974 “ които свършиха перфектна работа преди заравняването и затревяването на терена . Финансова  помощ на спортистите от Лъжница оказа и общинската администрация в Гоце Делчев ,а малки и големи от местният спортен тим, кметството , джамията и местният общински съветник Хюсеин Зърбаш буквално се раздадоха с  доброволен труд ,перфектна организация и с всичко с каквото можаха, спортното съоръжение да стане хем хубаво, хем по- бързо ,хем и по техен  тертип .

“ С помощта на децата и много хора от Лъжница  наистина успяхме  да направим  нашият стадион да е един от най- хубавите в региона. Децата и младежите на Лъжница  го заслужават , до сега  за домакински срещи и тренировки ползвахме стадиона на село Баничан  “ коментира общинският съветник от Лъжница Хюсеин Зърбаш който от първият до последният ден бе в основата на организацията и строителството на  новото спортно съоръжение.

коментара

Таблоид

Тежка катастрофа край село Места с 25-г. младеж от Гоце Делчев

Публикувано

на

На 18.11.2018г. около 11:50 часа между с.Добринище и с.Места, лек автомобил „Мазда“ с 25-годишен водач от гр.Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещ се по нея лек автомобил „Мазда“ с 35-годишен водач от гр.Благоевград.

С фрактура на вратни прешлени е пострадал 35-годишният водач от гр.Благоевград, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Екоинспектори на крак по сигнал: ферма със свине трови Бистрица

Публикувано

на

Сигнал на зеления телефон за замърсяване водите на река Благоевградска Бистрица  вдигна на крак екоинспекторите от Благоевград. Установено е, заедно с  представители на Басейнова дирекция  и Областна дирекция по безопасност на храните, че животновъден обект трови  с отпадъчни води реката.

Към момента на проверката в р. Благоевградска Бистрица се заустват отпадъчни води, формирани от измиване на помещения за отглеждане на едри преживни животни и свине. Два обекта ползват една обща тръба за отвеждане на отпадъчните води до реката. И на двата обекта има изградени кладенци, като водовземането от подземни води, както и заустването на отпадъчни води се осъществява без необходимото за това основание. Инспекторите ще предприемат административно-наказателни мерки във връзка с констатираните нарушения на Закона за водите. Животновъдните обекти са записани в системата на  Българската агенция по безопасност на храните, но не отговарят на изискванията съгласно разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Още един  сигнал е  постъпил на зеления телефон за замърсяване водите на река Благоевградска Бистрица с отпадъчни води. Извършена е  незабавна съвместна проверка с представител на БД ЗБР. При извършения обход и оглед на цитирания в сигнала участък на реката е установено, че вследствие на запушване от съоръжение на канализационната система (отливен канал на дъждопреливник) в р. Благоевградска Бистрица се заустват отпадъчни води с характерен мирис и цвят на битово-фекални отпадъчни води. Сигналът е основателен и веднага е препратен по компетентост до експлоатационното дружество „ВиК“ ЕООД, Благоевград. От дружеството уведомяват, че съоръжението е приведено в нормална експлоатационна изправност и работи по предназначение.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ