Свържете се с нас

Таблоид

С много желание и труд ,деца и възрастни за няколко седмици построиха новото футболно игрище в Лъжница

Публикувано

на

Новият стадион в гоцеделчевското село Лъжница е вече готов. Миналият ден ,отново с общи усилия местните ентусиасти приключиха и със затревяването на  спортното съоръжение и си пожелаха след официалният му пуск  много футболни успехи на местния ФК “Ореляк 1974 “ .

Само за няколко седмици лъжничани успяха да превърнат неугледното пространство отредено им за  футболно игрище в прилично спортно съоръжение .

Най- активни в почистването на камъните от терена който никой не вярваше ,че ще бъде превърнат в прекрасен стадион ,бяха учениците от местното училище и феновете на местният футболен отбор който остана без свое игрище покрай строителството на новата детска градина  която вече също е сбъдната мечта на жителите  на Лъжница.

Както писа Топ Преса ,в мероприятията, местният стадион в Лъжница да стане по- бързо се включиха и малките орлета на спортния тим ФК “ОРЕЛЯК – 1974 “ които свършиха перфектна работа преди заравняването и затревяването на терена . Финансова  помощ на спортистите от Лъжница оказа и общинската администрация в Гоце Делчев ,а малки и големи от местният спортен тим, кметството , джамията и местният общински съветник Хюсеин Зърбаш буквално се раздадоха с  доброволен труд ,перфектна организация и с всичко с каквото можаха, спортното съоръжение да стане хем хубаво, хем по- бързо ,хем и по техен  тертип .

“ С помощта на децата и много хора от Лъжница  наистина успяхме  да направим  нашият стадион да е един от най- хубавите в региона. Децата и младежите на Лъжница  го заслужават , до сега  за домакински срещи и тренировки ползвахме стадиона на село Баничан  “ коментира общинският съветник от Лъжница Хюсеин Зърбаш който от първият до последният ден бе в основата на организацията и строителството на  новото спортно съоръжение.

коментара

Таблоид

Физически лица с жилищни , нежилищни сгради и търговски обекти са подали в община Гоце Делчев декларации за освобождаване от заплащане на такса

Публикувано

на

519 физически лица с жилищни , не жилищни сгради ,земи с постройки  и търговски обекти са подали декларации през 2019 година да бъдат освободени  от плащане на такси  за сметосъбиране и сметоизвозване  тъй като заявените в декларациите жилищни и не жилищни сгради и търговски обекти няма да  бъдат използвани през настоящата 2019 година .

От представеният списък  по подадените декларации за освобождаване от такси за сметосъбиране и  сметоизвозване  през 2019 година  са  неизползваеми от собствениците им десетки апартаменти, къщи гаражи , ранчета и различни други сгради. В списъка  има и собственици  на  3 и 4 апартаменти с по толкова гаражи които  заради това че те не ги ползват са подали декларации за освобождаване от  двата налога .

На заседанието на ОБС Гоце Делчев насрочено за 31 януари  общинските съветници следва да одобрят списъка и да освободят от плащанията собствениците .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Обновяват ученическия лагер в Попови ливади и вътрешното отделение на болницата в Гоце Делчев

Публикувано

на

Два нови проекта е спечелила община Гоце Делчев, става ясно от публикуване на класирането по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 204 хиляди евро ще бъдат инвестирани в общинската болница, като средствата са специално за ремонт на вътрешното отделение. Там ще бъде основно подменена ВиК инсталацията, санитарните помещения, ще бъде поставено икономично осветление и фотоволтаична система за захранване на болницата с електричество. Община Гоце Делчев е водеща в този проект, в партньорство с община Щип от Македония.

250 хиляди евро са осигурени за ремонт на основната сграда на ученическия лагер в село Попови ливади. Там ще бъде оборудван посетителски център заедно с условия за провеждане на зелени училища, спортни занимания и учене сред природата.

„С реализирането на тези два нови проекта, отново ще помогнем на МБАЛ „Иван Скендеров“ за подобряване условията за престой и лечение на жителите от нашата община и региона и ще обновим детския лагер, за който отдавна търсехме финансиране“ – доволен е кметът Владимир Москов, след Шестото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Interreg – ИПП Програмата за ТГС България-Македония, който се проведе в Берово и в който участваха заедно с областния управител Бисер Михайлов.

Снимки: Interreg IPA CBC

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ