Плакет с почетният знак на град Гоце Делчев , Оксфордска енциклопедия, и най- новата книга, посветена на патрона на града подари кмета В-Москов на сребарният медалист от Шри Ланка Иван Попов

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с възпитаника на ПМГ „Яне Сандански“ Иван Попов, който се завърна от Шри Ланка със сребърен медал и най-добър резултат на наблюдателния кръг на Международната олимпиада по астрономия.

На срещата присъстваха още преподавателят по физика и астрономия Карамфилка Патинова, която е подготвила Иван за международната олимпиада, както и директорът на учебното заведение Елка Божикова.

В  Шри Ланка, Иван Попов завоюва своето сребърното отличие след съревнование с 90 ученици от 19 страни в целия свят. Успехът му е  наистина впечатляващ и отново е повод за гордост както за ПМГ „Яне Сандански“, така и за целия град Гоце Делчев.

По време на срещата си с талантливия ученик, кметът на община Гоце Делчев  Владимир Москов му направи символичен подарък. Той му връчи плакет със знака на града, Оксфордска енциклопедия, както и най-новата книга, посветена на патрона на красивият град Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене