Свържете се с нас

Новини

Днес погребват убития Муйдин /Муйдата/ от Вълкосел, убиецът в клетката на ареста в Разлог, утре бъде гледана мярката му за неотклонение

Публикувано

на

Днес е един от най- тъжните и кошмарни дни  за жителите на сатовчанското село Вълкосел . Погребват Муйдата заради убийството  и погребението на който се прибират десетки роднини и приятели от Англия, Германия ,Гърция и др. Обстановката е  повече от тягостна защото над селото витаят вече и заплахи за мъст .Убиецът е в следственият арест в Разлог и утре ще бъде повдигнато обвинението  срещу него и ще бъде гледана мярката му за неотклонение.

До 20 години затвор грозят Гюлтекин Карабайрямов който е в най- хубавата си възраст между 30-40 години заради това ,че заради безрадсъството си уби и прати в гроба 57 годишният Муйдин само заради не добрите думи изречени от него за жената за която Гюлтекин искал да се ожени .

Така, полека полека  местните жители и полицейските спецове разплитат  причините за станалото жестоко убийство в иначе кроткото  село Вълкосел което днес се прощава с Муйдата . До сега подобна жестокост във Вълкосел не е регистрирана .“ Това не са действия на пиян или човек изгубил разсъдъка си от ярост, това са добре обмислени действия  за които решение убиецът е взел в кръчмата и по късно съвсем целенасочено се е опитал да прикрие следите на престъплението като е изгорял напоените си с  кръвта на убития  дрехи, разсъждават на глас разследващи и жители на Вълкосел . Някой дори коментират ,че Гюлтекин се канел да напусне по- най- бързият начин селото но пристигналите рано сутринта  полицаи с кучета и разследващи са объркали плановете му.

За жалост в основата и на тази  кърва драма завършила с жестокото убийство отново стои жена – приятелка на старият ерген  Гюлтекин Карабайрамов който от скромност така и не могъл да се ожени до сега . Жената заради която стана жестокото убийство била от Горно Осеново с три деца от първият брак . Майката на Гюлтекин също се обявила категорично  против тази връзка на сина й .

Те се срещнали на гурбета им в Англия и преди десетина дни Гюлтекин се върнал в България с нея и я завел в къщата му във Вълкосел .Гюлтекин  няма баща , починал е преди години . Майка му обаче се възпротивила на намеренията му  тя да живее в къщата им  и изгората му обидена напуснала селото .

Няколко дни влюбеният , може би за първи път в живота си Гюлтекин поливал с алкохол мъката си докато във фаталната нощ в кръчмата на Бостанджиев убитият часове по- късно  от него Муйдин му казал, че  познавал въпросната жена от преди години  от Портогалия когато бил там на гурбет и ,че тази жена не е за него . Заявил му ,че е морално пропаднала и той знае много неща за нея . Именно това ядосало Гюлтекин който на няколко пъти ставал от масата си и отивал на съседната маса където Муйдин традиционно  си седял сам  и се разправял с него .Същата вечер в заведението на Бостанджиев имало жива музика и много хора. Никой  обаче не разбрал ,че между двамата мъже има скандал . Развръзката и жестокото отмъщение за обидните думи срещу изгората на Гюлтекин  се случили по- късно  когато Муйдата бил причакан от екзекутора си на път за домът му.

Според направените признания пред разследващите ,първия удар върху жертвата си Гюлтекин нанесел с дървен прът, след което продължил да налага поваленият на земята Муйдин и накрая го довършил  с камъни с които буквално размазал до неузнаваемост главата му .

След убиството Гюлтекин се прибрал в къщи и изгорил дрехите с които е бил по време на убийството .Те са били целите в кръв от убитият мъж който той оставил на улицата .

Всичко това наред с направените самопризнания е установено и при аутопсията на съдебният лекар който установил множество вътрешни и външни смъртоносни наранявания по цялото тяло на Муйдата .

Селянин от благоевградското с. Вълкосел уби по особено жесток начин сътрапезник. Защото обидил жена му. Кървавата драма се разиграла вчера през нощта. Случаят бил разплетен за няколко часа, а задържаният извършител направил пълни самопризнания. Той разказал пред ченгетата защо и как точно е извършил бруталното убийство на 57-годишния Муйдин Дураков – Муйдата. Убиецът и неговите приятели, сред които и Муйдата, седнали в кръчмата на мегдана във Вълкосел в петък вечерта. От дума на дума Дураков казал на сътрапезника си, че е постъпил правилно, като се е разделил с приятелката му. Двамата се запознали, докато мъжът бил на гурбет зад граница, предаде кореспондент на //viara-news.comЖената имала три деца от първия си брак. Явно забележката на Муйдата вбесила убиеца, но той премълчал. След края на запивката обиденият мъж причакал Дураков на път към дома му и го ударил с дървен прът по главата. Като паднал на земята, започнал да го удря първо с един камък, а после с друг. Като се убедил, че го е ликвидирал, се прибрал вкъщи и изгорил кървавите си дрехи. Мъртвецът от Вълкосел преживял кошмар преди да го убият, такъв ужас не е ставал никога в селото! Жена, която вчера около 4:40 ч. Тръгвала за работа, видяла окървавения търуп на Муйдата и се обадила в полицията. За броени часове благоевградските криминалисти стигнали до извършителя и го задържали. Той направил пълни самопризнания, а като мотив посочил грубите забележки по адрес на жена му. Хора от Вълкосел описват Муйдин като свестен човек, който пиел, но не бил пияница. Отглеждал тютюн. Имал жена и дъщери, като всички работели в Гърция от време на време.

Разследващите стигнаха  убиеца на Муйдата от Вълкосел  само за няколко часа след интензивните разпити на всички, които онази нощ  са били в заведението на Мехмед Бостанджие.  Прегледани бяха в рамките на часове и всички поставени камери на къщи и търговски обекти в съседство с мястото, където бе намерено обезобразеното  тяло на Дураков за което бе съобщено в РУ Гоце Делчев миналата сутрин  около 4:40 часа от шивачка която отивала за първа смяна на работа .

коментара

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Прислужникът на Второ ОУ в Гоце Делчев е покосеният от тежък инфаркт 58 годишен мъж който почина днес във вилата си

Публикувано

на

58 годишния Димитър Малаков от хаджидимовското село Ловча  е починалият във вилата си в м. „Юруците“ край Гоце Делчев след масиран инфаркт  днес. Заедно със съпругата му отишли днес да чистят снега от имота си  и вероятно умората е станала  причината за инфаркта .

Близки до семейството съобщиха че от няколко седмици  починалия е бил с неразположение ,имал си е сърдечно заболяване  но предполагал че неразположението му се дължало на настинка и не отишъл да си направи кардиограма и  да го види сърдечен лекар .

Покосеният от инфаркта мъж живее със  съпругата си в Гоце Делчев в така нареченият квартал „12-ти  конгрес“ .Работел е като прислужник във Второ ОУ „ Гоце Делчев „ . Днес на тъжната новина не можаха да повярват нито директорите нито учителите от учебното заведение тъй като Малаков в петък си бил на работа и нямал никакви оплаквания че не се чувства добре .

Екипа на Топ Преса изказва също съболезнования на семейството !!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ