Свържете се с нас

Новини

Днес погребват убития Муйдин /Муйдата/ от Вълкосел, убиецът в клетката на ареста в Разлог, утре бъде гледана мярката му за неотклонение

Публикувано

на

Днес е един от най- тъжните и кошмарни дни  за жителите на сатовчанското село Вълкосел . Погребват Муйдата заради убийството  и погребението на който се прибират десетки роднини и приятели от Англия, Германия ,Гърция и др. Обстановката е  повече от тягостна защото над селото витаят вече и заплахи за мъст .Убиецът е в следственият арест в Разлог и утре ще бъде повдигнато обвинението  срещу него и ще бъде гледана мярката му за неотклонение.

До 20 години затвор грозят Гюлтекин Карабайрямов който е в най- хубавата си възраст между 30-40 години заради това ,че заради безрадсъството си уби и прати в гроба 57 годишният Муйдин само заради не добрите думи изречени от него за жената за която Гюлтекин искал да се ожени .

Така, полека полека  местните жители и полицейските спецове разплитат  причините за станалото жестоко убийство в иначе кроткото  село Вълкосел което днес се прощава с Муйдата . До сега подобна жестокост във Вълкосел не е регистрирана .“ Това не са действия на пиян или човек изгубил разсъдъка си от ярост, това са добре обмислени действия  за които решение убиецът е взел в кръчмата и по късно съвсем целенасочено се е опитал да прикрие следите на престъплението като е изгорял напоените си с  кръвта на убития  дрехи, разсъждават на глас разследващи и жители на Вълкосел . Някой дори коментират ,че Гюлтекин се канел да напусне по- най- бързият начин селото но пристигналите рано сутринта  полицаи с кучета и разследващи са объркали плановете му.

За жалост в основата и на тази  кърва драма завършила с жестокото убийство отново стои жена – приятелка на старият ерген  Гюлтекин Карабайрамов който от скромност така и не могъл да се ожени до сега . Жената заради която стана жестокото убийство била от Горно Осеново с три деца от първият брак . Майката на Гюлтекин също се обявила категорично  против тази връзка на сина й .

Те се срещнали на гурбета им в Англия и преди десетина дни Гюлтекин се върнал в България с нея и я завел в къщата му във Вълкосел .Гюлтекин  няма баща , починал е преди години . Майка му обаче се възпротивила на намеренията му  тя да живее в къщата им  и изгората му обидена напуснала селото .

Няколко дни влюбеният , може би за първи път в живота си Гюлтекин поливал с алкохол мъката си докато във фаталната нощ в кръчмата на Бостанджиев убитият часове по- късно  от него Муйдин му казал, че  познавал въпросната жена от преди години  от Портогалия когато бил там на гурбет и ,че тази жена не е за него . Заявил му ,че е морално пропаднала и той знае много неща за нея . Именно това ядосало Гюлтекин който на няколко пъти ставал от масата си и отивал на съседната маса където Муйдин традиционно  си седял сам  и се разправял с него .Същата вечер в заведението на Бостанджиев имало жива музика и много хора. Никой  обаче не разбрал ,че между двамата мъже има скандал . Развръзката и жестокото отмъщение за обидните думи срещу изгората на Гюлтекин  се случили по- късно  когато Муйдата бил причакан от екзекутора си на път за домът му.

Според направените признания пред разследващите ,първия удар върху жертвата си Гюлтекин нанесел с дървен прът, след което продължил да налага поваленият на земята Муйдин и накрая го довършил  с камъни с които буквално размазал до неузнаваемост главата му .

След убиството Гюлтекин се прибрал в къщи и изгорил дрехите с които е бил по време на убийството .Те са били целите в кръв от убитият мъж който той оставил на улицата .

Всичко това наред с направените самопризнания е установено и при аутопсията на съдебният лекар който установил множество вътрешни и външни смъртоносни наранявания по цялото тяло на Муйдата .

Селянин от благоевградското с. Вълкосел уби по особено жесток начин сътрапезник. Защото обидил жена му. Кървавата драма се разиграла вчера през нощта. Случаят бил разплетен за няколко часа, а задържаният извършител направил пълни самопризнания. Той разказал пред ченгетата защо и как точно е извършил бруталното убийство на 57-годишния Муйдин Дураков – Муйдата. Убиецът и неговите приятели, сред които и Муйдата, седнали в кръчмата на мегдана във Вълкосел в петък вечерта. От дума на дума Дураков казал на сътрапезника си, че е постъпил правилно, като се е разделил с приятелката му. Двамата се запознали, докато мъжът бил на гурбет зад граница, предаде кореспондент на //viara-news.comЖената имала три деца от първия си брак. Явно забележката на Муйдата вбесила убиеца, но той премълчал. След края на запивката обиденият мъж причакал Дураков на път към дома му и го ударил с дървен прът по главата. Като паднал на земята, започнал да го удря първо с един камък, а после с друг. Като се убедил, че го е ликвидирал, се прибрал вкъщи и изгорил кървавите си дрехи. Мъртвецът от Вълкосел преживял кошмар преди да го убият, такъв ужас не е ставал никога в селото! Жена, която вчера около 4:40 ч. Тръгвала за работа, видяла окървавения търуп на Муйдата и се обадила в полицията. За броени часове благоевградските криминалисти стигнали до извършителя и го задържали. Той направил пълни самопризнания, а като мотив посочил грубите забележки по адрес на жена му. Хора от Вълкосел описват Муйдин като свестен човек, който пиел, но не бил пияница. Отглеждал тютюн. Имал жена и дъщери, като всички работели в Гърция от време на време.

Разследващите стигнаха  убиеца на Муйдата от Вълкосел  само за няколко часа след интензивните разпити на всички, които онази нощ  са били в заведението на Мехмед Бостанджие.  Прегледани бяха в рамките на часове и всички поставени камери на къщи и търговски обекти в съседство с мястото, където бе намерено обезобразеното  тяло на Дураков за което бе съобщено в РУ Гоце Делчев миналата сутрин  около 4:40 часа от шивачка която отивала за първа смяна на работа .

коментара

Новини

Връщат ни парите на билета при закъснение на влака повече от 2 часа

Публикувано

на

Актуализираните правила за пътници, използващи железопътен превоз, включват по-високо обезщетение при закъснение и оказване на по-добро съдействие на хора с намалена подвижност.

Евродепутатите подкрепиха промените в правилата от 2009 г., като по този начин се гарантира предоставянето на по-добра помощ на лица с намалена подвижност, по-добър достъп за велосипедисти и по-ясни процедури за разглеждане на жалби. Освен това железопътните предприятия трябва да подобрят достъпа до информация относно правата на пътниците и да увеличат равнищата на обезщетения за пътниците при закъснение.

По-високи тарифи за обезщетения след дълго забавяне

Евродепутатите увеличиха обезщетенията за закъснения над 1 час от 25% на 50% от цената на билета. Пътниците ще имат право на обезщетение в допълнение към правото да продължат да пътуват или да бъдат пренасочени.

Пътниците ще имат право на 75% обезщетение от цената на билета за закъснение от 1 час и 30 минути и 100% от цената на билета за закъснение от повече от 2 часа.

За да се избегне блокирането на пътници в случай на изпусната връзка от многоетапно пътуване, евродепутатите посочват, че пътниците ще имат същите права на информация, помощ и обезщетение като при директно пътуване.

Евродепутатите също така отхвърлиха предложенията за освобождаване на железопътните оператори от изплащане на обезщетения в случаи на „извънредни обстоятелства“.

По-добра помощ за хора с намалена подвижност

Съдействието за хора с намалена подвижност трябва да бъде безплатно и достъпно на по-големите гари, без нужда от предизвестие.

Евродепутатите също така намалиха времето за предизвестие за нужда от съдействие на по-малки железопътни гари и уточниха отговорността на железопътната компания и управителите на гарите за пълното обезщетяване на пътници, в случаите на липса и нанесени повреди върху оборудването за придвижване.

Повече място за велосипеди

Пътниците имат право да вземат велосипеди във влакове, включително високоскоростните влакове, влаковете, извършващи превози на дълги разстояния, трансгранични и местни превози, гласи приетият текст. Новите или обновени влакове трябва да разполагат с ясно обособени пространства за превоз на сглобени велосипеди.

Еднакво прилагане на правилата за правата на железопътните пътници в ЕС

Евродепутатите също така подкрепиха по-ранното приключване на временното освобождаване, използвано от някои държави членки, за прилагането само на части от правилата за пътници от 2009 г. за вътрешните железопътни услуги. Това освобождаване трябва да бъде прекратено най-късно една година след като правилата влязат в сила.

Евродепутатите искат правилата да се прилагат и за крайградски железопътни услуги.

Следващи стъпки

Евродепутатите приеха позицията на Парламента относно преразглеждането на правата на пътниците, използващи железопътен транспорт, с 533 гласа „за“, срещу 37 гласа „против“ и 47 „въздържал се“. Преговорите за окончателния текст на законодателното предложение могат да започнат, след като Съветът на ЕС приема своята позиция.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Атанас Камбитов- „Кмет на гражданите“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2018“

Публикувано

на

Станаха ясни и победителите в категорията „Кмет на гражданите“ в националния онлайн конкурс „Кмет на годината 2018“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Отличените градоначалници отново са трима – по един за малка, средна и голяма община. Това са кметовете на Ивайловград – Диана Овчарова, на Смолян – Николай Мелемов и на Благоевград – Атанас Камбитов.

Всички те бяха наградени лично от Мая Манолова, омбудсманът на Република България.

„Чест е да бъда част от тази голяма церемония, за да връча наградата „Кмет на гражданите“.  Най-важната категорията на местните управници, които са получили отличен от своите съграждани. Това носи най-голяма удовлетвореност, но и най-голяма отговорност“, каза Манолова.

„Благодаря за подкрепата на хората през всичките тези години, с които заедно работихме Благоевград да става все по-хубаво, красиво и уютно място за живот. Благодаря на правителството и премиера за помощта. Искам специално да изкажа благодарност и към г-н Боян Томов за това, че създаде този конкурс – този позитивен конкурс, чрез който се показват усилията и работата на българските кметове – парковете, велоалеите, улиците, санираните блокове“, заяви кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

„Всеки от нас ежедневно се труди и стараде за бъдещето на своята община. Благодаря на г-н Боян Томов, че превърна конкурса „Кмет на годината“ в традиция“, обърна се от своя страна кметът на Смолян Николай Мелемов.

„Няма по-голяма награда за един кмет от признанието на неговите съграждани“, заяви управникът на Ивайловград Диана Овчарова.

Кои общини са призьорите в „Кмет на годината 2018“ – четете само в Kmeta.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2018
П В С Ч П С Н
« окт.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОПУЛЯРНИ