Жена падна във водомерната шахта в двора на кооперацията, влезе потрошена в болница

Санданчанка е приета в болница с изкълчено рамо и охлузвания по цялото тяло, след като падна в шахта в двора на кооперацията, в която живее. Инцидентът станал на метри от входа на жилището й на ул. „Борис Сарафов” в Сандански. Румяна Бугаринова се прибирала към дома си, когато неусетно пропаднала във водомерната шахтата, дълбока метър и половина.

„Беше тъмно, лампите все още не светеха и не си спомням как се озовах в шахтата. Успях да звънна на съпруга си и той дойде и ме измъкна. Спешният екип пристигна бързо”, разказа пострадалата жена.

Тя е закарана с линейка на Спешна помощ – Сандански в болницата, където й е оказана помощ. Дежурните лекари установили, че Бугаринова е с изкълчено рамо и има охлузвания по цялото тяло. „Благодаря на дежурния екип на Спешна помощ и болницата, и най-вече на д-р В. Караиванов и д-р Маринова, които бяха дежурни и ми оказаха помощ”, заяви Р. Бугаринова.

Според Румяна тя е паднала в шахтата, защото капакът й е бил оставен отворен от служител на УВЕКС, слязъл да отчете водомера.

Потърсен за коментар, управителят на общинското дружество УВЕКС ЕООД Крум Аргиров заяви, че е уведомен за инцидента. „Разпоредил съм да се направи проверка по случая. Водомерната шахта е в частен имот, не е в публична или общинска собственост. Ако проверката установи, че служителят ни е забравил да свали капака на шахтата, то той ще си понесе своята отговорност по Кодекса на труда. До два-три дни ще имам яснота дали грешката е на нашия служител, или не”, заяви Аргиров.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене