Свържете се с нас

Спорт

Децата от Дома „Иван Кюлев“ в Гоце Делчев спечелиха отборната купа от републиканския турнир за деца в риск

Публикувано

на

За поредна година гоцеделчевските деца  от Домът „Иван Кюлев“ взеха участие в спортното съревнование, което по традиция се провежда в базата на спортния интернат в Благоевград и се огранизира от Българска спортна федерация за деца в риск.

В оспорваните срещи от състезанието участваха отбори от 15 социални институции от страната, като те премериха сили в бягане, футбол, баскетбол, тенис на маса и бадминтон.

Младите спортисти от Дом „Иван Кюлев“  спечелиха златни медали в традиционно силните им дисциплини баскетбол и тенис на маса, а със сребърни медали се поздравиха в бягането и багминтона.

Така гоцеделчевските деца събраха най-голям брой медали и за трети път в 7-годишната история на турнира триумфираха с отборната купа за комплексни шампиони.

коментара

БСП

ХК „Пирин 64“ изпрати най- успешния си сезон след повторното си завръщане в „А“ група

Публикувано

на

Мъжкият отбор та ХК +Пирин 64“ –Гаце Делчев , спечели сребърните медали в турнира „Купа България“, след като отстрани отборите на Осъм Ловеч, Добруджа Добрич, Спартак Варна, а на финала загуби от непобедения вече близо три години отбор на Локомотив Варна.

В първенството, отборът завърши на 5-то място след 10 победи, 2 равенства и 6 загуби и с актив от 22 точки, които не бяха постигани в предишните два сезона.

 До последния кръг отборът се бореше да влезе и в плей-офите на първенството като само 1 точка не достигна да се случи това. Но не само тези факти определят сезона като успешен.

Най-радващото е, че в този сезон, в отбора участваха 5-ма юноши на клуба – трима от тях на 16 години и двама на 21. Те показаха, че има бъдеще пред тях и взеха участие в много от мачовете.

 Това е и визията на клуба – в мъжкия отбор да влизат състезатели, продукт на школата, в която тренират вече около 60 деца в различни възрасти.

„Зад успешния сезон стоят и много хора и организации, на които искаме да благодарим: на община Гоце Делчев, в лицето на Кмета г-н Владимир Москов и общинския съвет, без които нямаше да можем да говорим сега за тези успехи, на нашия президент на Клуба г-н Богдан Боцев, на ресторант Езерото, на Пирин Спринг, на Максим Пръков, на Технополис гр. Гоце Делчев, на г-н Иван Златинов, на всички медии, които отразяваха и подаваха информация този хубав спорт да достигне до повече хора, на всички служители на залата за прекрасните условия за игра.

 Благодарим ви от сърце! Надяваме се и през следващия сезон да бъдем заедно, както и да се включат и други хора, за следващи още по-големи успехи. Естествено – огромни благодарности към всички момчета от отборите и техните треньори за емоциите, които ни дадоха. И за всички бивши състезатели, които допринесоха за възвръщането на традициите на хандбала в нашия град. Най- големите благодарности са към публиката, без която тази игра нямаше да бъде същата. Благодарим за подкрепата и в трудни и хубави моменти, и че повярвахте в нас, че с всеки мач ставахме все повече и повече. Благодарим!

До седващият сезон приятели”   е посланието от ръководството  на клуба след изпращането на  най- успешният сезон.

коментара

Продължете с четенето

Спорт

Нова спортна зала в Петрич

Публикувано

на

Изпълнени са три обществени поръчки за 455 398, 30 лв.

 Новата спортна зала на Петрич в близост до бъдещия градски парк е прехвърлена в собственост на Общината със заповед на областния управител от 04.10.2016 г., съобщават от Община Петрич. Към днешна дата общо ремонтираната площ на спортната зала възлиза на 2 222 кв. м., от които 1 348 кв. м. първи етаж и 874 кв м дейности по вертикалната планировка /прилежащ терен /на същата сграда. Изпълнени са три обществени поръчки на стойност 455 398, 30 лв.

В първата обществена поръчка Община Петрич възлага изпълнението на текущ ремонт в основната зала, включваща подмяна на покривна изолация и боядисване на носещата конструкция, и подмяна на дограмата, но само за фасадната част, включително и врати, само за основната зала. Сключеният договор с изпълнителя – „Растер Юг“ ООД за 106 569, 20 лв. е проверен от АДФИ и в доклада на инспекцията се записва, че актуваните количества са установени на място и няма констатирани нарушения.

Във втората обществена поръчка на Община Петрич, вече е заложен инженеринг, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните дейности в сградата. Сключен е договор с единствената фирма, подала документи за участие – „Екодин“ ЕООД на стойност 268 837, 06 лв. Всички строително-монтажни дейности, описани в тази поръчка са били предварителни, според изискванията на процедурата за инженеринг. В този смисъл, ако след одобряване на проекта и след предписанията на строителния надзор за изпълнение има дейности, които не са изпълнени, съответно същите не се разплащат, разясянват от общината.

В тази поръчка видно от техническото задание няма проектиране на стадион. Заложени са дейности свързани освен с основна зала и със съблекалните от западната страна, залата за борци, съблекални от източната страна, санитарни възли, технически и други помещения, стълбището откъм страната на бъдещия градски парк и вертикалната планировка около сградата, която включва прилежащи тротоарни и зелени площи. При тази обществена поръчка боядисване в основната зала не е извършено, не е и разплащано такова. Извършени са обаче дейности от първостепенно значение – мълниезащита, ВиК инсталация и ел. инсталация.

Дейностите в тази втора обществена поръчка включат освен това работа по вертикалната планировка около спортната зала – общо 712 кв. м. паважна настилка, 54 кв м външни стълбища и рампи и 108 кв м оформяне на зелени площи.

В обявената трета обществена поръчка Община Петрич възлага строителството по смисъла на ЗОП, като са описани и помещенията, в които следва да се извършват дейностите според инженеринга, за да бъде изпълнен цялостно изготвеният проект – вентилация и климатизация на основната зала, боядисване на стените на основната зала, оформяне на помещението за източни бойни изкуства и довършителни работи на съблекалните в източна част.

Сключеният договор е с фирма „Екодин“ ООД на стойност 79 992, 04 лв. без ДДС. Общата сума без ДДС по трите обществени поръчки възлиза на 455 398, 30 лв, което сочи, че сумата за 1 кв м е 204,95 лв.

E79 News

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ