Има вече задържан за убийството на Муидин Дораков от Вълкосел

Гюлтекин Карабайрамов на възраст между 30и 40 години е задържанят евентуален убиец на 57 годишният  Муидин Дураков/Муйдата/от сатовчанското село Вълкосел. Разследващите стигнигнаха до евентуалният за сега убиец само за няколко часа  след интензивните разпити на всички които снощи са били в заведението на Мехмед Бостанджиев във Вълкосел където до късно е имали жива музика .  Прегледани са в рамките на няколкочасовото разследване от полицейските спецове и всички поставени камери на къщи и търговски обекти в съседство с мястото където бе намерено безжизненото тяло на Дураков тази сутрин окол 4:40 часа ,съобщиха разследващи случая.

В момента  в кметството на Вълкосел продължават разпитите на хора които са били снощи  в заведението, на близки и роднини на убития и задържания  и на такива които са изявили желание да помогнат на властите за по-бързото разкриване на жестокото убийство .

Задържаният Гюлтекин Карабайрамов снощи също е бил  в заведението на Бостанджиев . Бил е с компания на съседна маса  и на няколко пъти е ставал и е ходил до масата на Муидин който седял сам , пиел си ракията и слушал музика . Разговарял е с него за кратко  и пак си сядал на местото. Нямало е никакъв скандал между двамата както и в самото заведения същата вечер . Свидетели са разказали още, че  около 2 часа  клиентите на заведението ,както и двамата -убитият Муйдин и запододозряният Гюлтекин си тръгнали . Никой от свидетелите  не  знае какво се  е случило след този час докато на сутринта не се разнесла страшната вест, че Муйдата както го наричат във Вълкосел е намерен убит на  около 500 метра от фурната за хляб в една от преките на центъра на  Вълкосел .

Окървавени дървета и камъни са намерили  край трупът тази сутрин от пристигналите в селото разследващи, коментират потресени жителите на Вълкосел . Относно задържаният  Гюлтекин Карабайрамов хората от Вълкосел изобщо не могат да повярват ,че  точно той е способен на подобно зверско престъпление .  Преди десетина дни Карабайрямов се върнал с приятелка от гурбет в чужбина . Той бил възможно най- кроткият и скромен  човек в селото , не е семеен и вероятно скоро е планувал да се задоми  с момичето което довел от гурбета . Каква е причината за зверското убийство ,и Гюлтекин Карабайрамов ли е истинският убиец и жесток екзекутор на Муйдата от Вълкосел предстои  тепърва да се разбере .Направената аутопсия от съдебен  лекар също потвърждава  категорично версията за зверско убийство по особено жесток начин .

Припомняме,че около 04:40 часа  тази сутрин в РУ-Гоце Делчев бе получен сигнал за това, че в близост до фурна за хляб в сатовчанското село Вълкосел,  е намерен починал 57-годишен мъж от селото, който след разпознаване се оказа че убитият е Муидин Дораков  За случая бе уведомена Окръжна прокуратура -Благоевград.

Кой и защо уби Муйдата от Вълкосел ще бъде от тук нататък въпроса който ще си задава всеки вълкоселчан .

Близките на убитият които повечето са гурбетчии в Германия и Англия  вече пътуват за погребението  на Муидин Дораков познат от местните хора като скромен и кротък човек който въпреки че си подпийвал не бил нито заядлив нито скандалджия.  Като бивш кръчмар обичал да обикаля  всичките  заведения по центъра на Вълкосел и сам да сяда  на маса да си пие ракията . Дали във фаталната нощ и двамата и убитият и неговият убиец са прекалили с алкохола ,дали между тях е избухнал скандал или жестокостта се е проявила в следствие на стара вражда  предстои да изясняват случая както разследващите така и жителите на Вълкосел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене