ДГ“ Мечта“ е имено на новата детска градина в Лъжница избрано след допитване на местното население

Новата детска градина в гоцеделчевското село Лъжница вече си има и име. След допитване  до местното население което  стана кръстник на детското заведени то ще се казва ДГ „Мечта“.

Името бе избрано на 19.10.2018 г. след разглеждане и обсъждане  на постъпилите десетки все хубави предложения в местен Инициативен комитет от където си пожелаха много здраве и новата детска градина в селото им да е пълна винаги със здрави и щастливи деца.

 Първата копка на новото детско заведение в гоцеделчевското село Лъжница бе направена от кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов  в края на м. октомври 2016 година . Тя е на три етажа и с капацитет за 120 деца .

 Остра бе до сега нуждата от детско заведение в Лъжница. Част от децата се извозваха с автобус сутрин до  градината в Корница а останалите  бяха настанени в местното училище .Селото  до сега бе единственото голямо населено място в община Гоце Делчев без детска градина а децата посещаващи  групите в училището и съседното село Корница са  близо 100.

Жителите на Лъжница са над 1700  , сватбите в селото са много, а раждаемостта е сред най- високите в област Благоевград.

 Именно  това наложи , община Гоце Делчев през 2016 година да поеме дългосрочен дълг от  3 милиoна лева с решение на ОБС като 1 милион лева от тези пари бяха заделени за изграждането на красивата и просторна детска градина в Лъжница на която  вече се радват местните жители .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене