Нов асфалт на 7 улици в Кресна за днешния празник

Жителите на седем улици в град Кресна посрещат днешния празник на населеното място с приповдигнато настроение. На финала е асфалтирането на улица „Момина скала“, същото важи за улиците „Влахински езера“, „Димитър Угринов“ и „Стадиона“. Части от улиците „Перун“, „Струма“ и „Орбел“ също се обновяват. Това не е всичко в общинската програма за благоустройство и комунални дейности.

През следващата година се очаква да бъдат асфалтирани изцяло улица „Яне Сандански“ и големи части от улиците „Цар Самуил“, „Пирин“, „Спартак“ и да се довърши ремонтът на започнатата тазци година улица „Влахински езера“.

Общинското ръководство и кметът Николай Георгиев се ангажират, че, преди полагането на асфалт, навсякъде ще бъде подменена и подземната инфраструктура. Средствата заасфалтиране и изграждане на нови тротоари за улиците подлежащи на асфалтиране през 2019 г. се очакват по проект на община Кресна по мярка 7.2 на Програма за развитие на селските райони.

За големия християнски празник Успение Богородично на улиците „Разколска“, „Момина скала“, „Шемето“ и „Мело“ в Кресна бе положен плътен асфалтобетон с дебелина 6 см върху площ от 4190 кв. м, а през май беше асфалтирана и улица „Китка“. Асфалтирането, както и сега, бе предхождано от подмяна и изграждане на водопроводна мрежа.

„Нека моите съграждани вдигнат гордо глави и да празнуват със самочувствие, защото през тази година ние показахме на всички, че Кресна постига своите цели въпреки трудностите, че Кресна се гордее със своята история, свободолюбието на своите жители и гражданска солидарност на нашата сплотена общност! Свети Йоан Рилски Чудотворец да е с нас и да закриля нашия прекрасен роден край !“, заяви кметът Николай Георгиев.

На днешния 19 октомври празнува Кресна. От общината са подготвили богата празнична програма по повод храмовия празник на храм-паметника „Св. Иван Рилски“ и Празника на града на площад „Кресненско въстание“.

Празничният ден започна в 07.30 ч. с тържествена света литургия в храм-паметник „Свети Иван Рилски”. В
11,00 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва за загиналите за свободата, вярата и Отечеството в костницата на храм-паметник „Свети Иван Рилски”. Празничният водосвет и благославяне на празничната трапеза отново в храм-паметник „Свети Иван Рилски” е в 11,30 часа. Полагането на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Балканските воини е предвидено за 12,00 ч.

Официално откриване на празника на площад „Кресненско въстание” ще е в 18.00 ч.
с изпълнения на талантливи деца и възрастни от общината. Приветствието на кмета Николай Георгиев към всички празнуващи ще е в 18,45 часа. Концерт на народната певица Радостина Паньова и ТФ „Македонска хубост” е предвиден за 19,00 ч., а в 20 ч. е тържествената заря. След нея жителите и гостите на Кресна ще бъдат поздравени с концерт на  БАНДАТА НА РЪБА /БНР/.

На 20 октомври за кресненци ще пеят от 19,00 часа местни самодейци. Рок групата „Диана експес“ ще зопочне своя концерт в 19,30 часа, а финалът ще постави поп дивата Гери-Никол, която ще бъде на сцената в 21,00 часа. /ilindenpres.bg/

Нов асфалт на 7 улици в Кресна за днешния празник  снимка 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене