Кирил Назъров е победител в годишните награди за детска литература на община Гоце Делчев (ВИДЕО)

Вчера в късния следобед, в Домът на културата в Гоце Делчев обявиха победителите в ежегодният Национален конкурс за детска литература под патронажа на общината под наслов, „Да върнем книгите в ръцете на децата“. На събитието по повод връчване на наградите бяха и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов заедно със заместникът му, Саид Иброш. Журито от професионални литератори и писатели запознати със спецификата на детската литература определиха Кирил Назъров за победител в конкурса за 2018 г., за книгата му „Кратки загадки“. Назъров  отличен с множество награди  най-вече в чужбина и в национален мащаб, но за първи път получава награда от родният му край. Родом е от с. Огражден в планина съседна на Пирин и за това, признанието на творчеството му в конкурса в Гоце Делчев за него е най-вълнуващата награда. До като течеше представянето книгата на Кирил Назъров, три талантливи деца, третокласници от Трето основно училище в Гоце Делчев, нарисуваха илюстрации по стихове от книгата на Назъров и ги връчиха на писателя, което развълнува творецът още повече.

Тази година, журито реши да не присъжда втора награда в конкурса. Третата награда в гоцеделчевския конкурс за детска литература, журито присъди на Таня Танасова за книгата й „Чудни хора“. Танасова е родена в семейство на бесарабски българи в Молдова през 1963 г. От дълги години семейството се мести в България, където завършва и висшето си образование.

Наградите на победителите в конкурса „Да върнем книгите в ръцете на децата“, Кирил Назъров и Таня Танасова, при тържествена церемония, връчи кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене