Ново сборище на расисти се пръкна в Благоевград!

» Ку-клукс-клан има 1000 члена у нас» Белите качулки готвят международен форум догодина

Броят на членовете на расистката организация Ку-клукс-клан у нас наброява 1000 души, разкрива един от първите присъединили се към страшната организация в началото на 90-те години. Белите качулки, както са известни членовете заради специфичната униформа, съвсем наскоро си направили ново сборище край Благоевград, в което примамили млади хора от почти цялата област.

Те се настанили в таван на необитаема кооперация, който ремонтирали съвестно и го превърнали във вид на комуна, с тъмни стъкла и плътни щори, за да не се вижда отвън, дори когато е тъмно, а вътре свети. Новите попълнения на българския клон на една от най-страшните расистки организации в световен мащаб възнамеряват да направят световен форум, в който да участват и лидерите й от САЩ.

Покана ще получи и самопрозвъгласилият се за пастор на рицарите на Ку-клукс-клан в Арканзас – Том Роб, който ръководи най-голямата структура в САЩ.

През 2009 г. такова световно събиране има в Асеновград, което разбуни духовете на цялата общественост в района.

Сбирката бе в общинската библиотека, като помещението бе предоставено за развитие на млади музиканти. Отправяни били расистки призиви, а според запознати там се събрали над 500 души. Тогава общината научава за българския клан и нелегалното събиране по електроенергията, която качулатите с бели мантии са употребили, без да платят. Антон Сариев, който бе един от организаторите на форума, бил и сега сред главните подстрекатели на расистите.

Според запознати към родните клонове са се присъединили напоследък и много неонацисти, които обсъждали различни варианти за нападение над роми, бежанци и имигранти от Африка и Близкия изток. Към тях се числели и няколко групи антисемити, които се организирали в отделни структури.

Ку-клукс-клан у нас започва да функционира по американски пример веднага след демократичните промени. Тогава се зараждат първите клубове, които поръчват и прочутите бели мантии, отличаващи „братството”, и с червените кръстове върху качулките.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене