Топ Преса пита: Ще направи ли Карбовски проект „Рекет“ за БИ ТИ ВИ?

Вчера в публичното пространство една определено скандална фирма, публикува отворено писмо до медиите в което обвини националната телевизия БИ ТИ ВИ в рекет. Ръководсвото на превозната фирма„Юнион-Ивкони“, заяви :  чувстваме се длъжни да Ви кажем истината и обясним причината за активното ни медийно присъствие в ефира на БТВ и някои други медии. На 17 август 2018 г. мениджър продажби в БТВ оферира реклама за „Юнион-Ивкони“ в медията. На 20 август 2018 г. мениджърът в рекламния ни отдел отговаря: „Ще обсъдя нещата с ръководството, но чак такъв бюджет най-вероятно няма да са склонни да отделят.“ Следва период на „преговори“ и уточнения, в който няколко пъти бяхме „медийни герои“ в подобни фалшиви новини. На 27 септември мениджърът продажби в БТВ ни напомни за себе си, като ни изпрати договор за реклама за 50 000 лв. без ДДС месечно! По-долу ще видите извадки от него. Договорът не е подписан от нас. Целият текст на писмото можете да прочетете тук. 

СЕГА!!! ТОП ПРЕСА е една от медиите които, определено се ангажира със въпросния скандал с цел допустимото ампутиране на пороците в медийния бизнес. Говори се за посегателство над журанлисти, за цензура, но никой не коментира фактът, че в повечето случаи, десйтвията на медиите, като цяло приличат на тези от БИ ТИ ВИ или просто се продават за некой лев.

Фактите са на лице и са аргументирани. Преди време именно от БИ ТИ ВИ и предаването на Мартин Карбовски, медийна група Топ Преса беше обвинена в „рекет“ . Според Карбовски сме рекетирали една баба от Крибул, щото станала милионерка, търгувайки с надеждата на хората. След това предаване за Топ Преса остана горчивината от недоказаната фалшива новина, а сина на въпросната баба подкара Хамър, построи хотел и превърна село Крибул във феодална зона. Всичко това благодарение на „милостта“ на Карбовски. З анего явно е останало „моралното удоволетворение“. Няма лошо. Всичко в името на свободата на словото. Но редно е именно в този момент и това скандално обвинение, подкрепето с докаменти и аргументирани факти, бившият управител на фирма ВОЛТЕР ЕООД- Мартин, да излезе и да заяви – ще направи ли нов проект „Рекет“ на своето предаване Втори План излъчвано по БИ ТИ ВИ. Нали той се обяви срещу тази практика, нали от него се учим на обективността в журанлистиката. Нали е идол. Време е до покаже лицето си и да заеме позиция. Ти си на ход господин Карбовски и всички разследващи журналисти от БИ ТИ ВИ. Покажете истината, свържете се с въпросната фирма, заснемете цялата кореспонденция с вашия мениджър, искайте думата директно от шефа си. Действайте!

Бел. ред. – Преди време областният кореспондент на БИ ТИ ВИ, управител на местна ПР агенция, обяви публично, че като медиен бос не одобрява методите на „Струма“ и регионалните медии да се продават за пари, или да притискат рекламодатели…. Питаме той ще заеме ли позиция по скандала, ще напусе ли телевизията…? Колеги що мълчите, бе?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене