Съседски огън подпали стара къща в Илинден

Старата къща на покойният отдавна дядо Стоян Каптиев в хаджидимовското село Илинден е била подпалена миналата нощ.Сигналът за лумналият огън е бил подаден от жители на селото в  РСПБЗН-Гоце Делчев около 01:45 часа .

С пламъците са е справил екип от огнеборци който  пристигнал веднага след полученият сигнал.Причината за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване е официалното съобщение от МВР.

Местни хора обаче разказаха, че след смъртта на собственика на къщата дядо Стоян Каптиев който се обесил преди години защото местните го тормозели и биели по пътищата където и да го срещнат ,че бил циганин ,къщата била откупена от негов племенник който в момента работи в чужбина и събира пари за да я построи наново и когате се върне да живее със семейството си там. Заради дългогодишното не поддържане старата къща се е превърнала в съборетина . Новият собственик направил наскоро стабилна ограда с която оградил целият  парцел и старата къща за да се знае че тя има собственик . В селото гадаят дали нарочно поредните местни националисти или хора хвърлили око на апетитният голям имот са подпалили сухите треви в двора на старата къща за да стигне огъня до нея и напълно да я унищожи ,или става въпрос  за прехвръкнали искри от комшийски огън който бил запален за да изгори сухите остатъци от прибраната продукция.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене