Шампиони по кикбокс тренират за галавечеря в Дупница

Световният вицешампион за младежи Доброслав Радев бе гост на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев днес. Младият състезател бе придружен от своя треньор Кирил Чакъров след изключителния успех на най-големия форум на планетата, провел се в Италия. Радев сподели впечатленията си от Световното първенство, както и как са протекли срещите му с 4-мата съперници до финала. „Първият рунд в спора за титлата бе равностоен. Не бях играл досега срещу него. На почивката усетих, че нещо се случва с мен, мисля че кръвното ми падна и това оказа влияние в остатъка от срещата с руснака“, призна Радев.

„Никога не съм крил, че съм фен на дупнишките спортисти. Всеки ден следях срещите ти и резултатите до финала. Малко са хората, които оставят диря, както го прави и Добри. Продължавай в същия дух“, коментира инж. Чимев. Той дари състезателя с плакет и „Историята на Дупница“ с послание: „Добри, ти я пишеш…!“. „Такива като теб, като братя Джорджеви, като Цветан Соколов и Елица Василева и да не изброявам всички, сте хората, които пишете новата история на нашия град. Гордей се от къде си, гордей се с корените си, защото като я прочетеш, ще разбереш защо“, обърна се още инж. Чимев.

Треньорът на Радев пък Кирил Чакъров дари кмета със специална дърворезба с лика на тримата. „Преди 4 години гостувахме за първи път тук, след като Добри стана европейски шампион в Испания. Тази снимка е от тогава“, обясни изненадата Чакъров.

Добри Радев разказа и за подготовката си през миналата седмица с 4-кратните световни шампиони от К1 – Ернесто Хуст и Семи Шилт. Двете световни звезди на този спорт в продължение на няколко дни бяха във Варна, за да помагат в подготовката на 3-ма от най-талантливите български кикбоксьори, между които и Радев.

„Да се докоснеш до двамата е велико, а ако успея поне да се доближа до техните успехи ще бъде фантастично“, призна Радев.

Той вече тренира за предстоящата Гала-вечер в Дупница, която ще бъде на 24 ноември в спортната зала. „Ще има 10 професионални срещи с участието на 3-ма българи – Добри, Славчо Павлов и Драгомир Кацаров. Съперник на Добри ще бъде силният грък – Михалис Деликостидис, който е с 12 професионални мача при мъжете. Има и една много приятна изненада за дупничани, но ще я запазим за самата вечер. Всички видяхте миналата година какво бе шоуто, така че и тази година няма да бъде по-различно“, допълни Чакъров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене