Празничната неделя на Полена

Народни борби, нова площадка за игра, благословия и много настроение с музика и танц – такава беше неделята в Полена. Село Полена отпразнува най-големия си празник. Църковният празник Св.Петка е и празник на черквата в селото, а светицата е закрилница на всички жители на Полена.

Още рано сутринта на Петковден в храма бе отслужено утринно богослужение, а след това отците Бисер и Величко отслужиха Божествена Света литургия. Децата от неделното училище към черквата направиха рецитал за празника. Водосвет за здраве и благополучие беше направен пред черквата, където можеха да се съберат повече хора и да се помолят. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заместник кметът Евгения Георгиева и  председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов запалиха свещ за здраве.

С много наситена празнична програма премина големият празник на Полена. Децата имат още една площадка за игра – подарък за празника. Най-новата детска площадка в общината беше поръсена със светена вода.

Станалите вече традиционни борби в селото направиха голямо зрелище. Борбите са по инициатива на братята Иван и Милан Благоеви, както и на кмета на селото Веселин Топузов и всяка година преминават при изключителен интерес от зрителите, а и от участниците. Деца от Полена и желаещи от публиката се бориха на зеления тепих. В 16:00 часа на стадиона в селото и футболисти играха приятелски мач – между „Ветрен” Полена и „Спортист“ Струма.

Програмата по случай празника на селото започна още в 17:00  часа с  децата от Детска градина „Радост“ филиал Полена, ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Крупник, МФГ „Изворите”, Балет „Дъга“, Спасимира Иванова, самодейци от село Железница, клуб по художествена гимнастика „Малки грации“ .

Оркестър „Македонски ритми“повдигна настроението на празнуващите и забавляваше хората на голямо кръшно хоро. Гост изпълнителката  Румяна Попова , която беше гвоздеят на програмата не спираше да поздравява всички приятели от Полена и да  ги забавлява.

Кметът  на селото Веселин Топузов поздрави всички празнуващи, като благодари на общинското ръководство за празника, на спонсорите, които също помагат за празника. Празнична заря обагри небето над  Полена в красиви цветове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене