Поредна драма сътвориха Банско в дерби-мач, като обърна резултата след 0:2 на свой терен (ВИДЕО)

Банско сътвори поредната драма и запомнящ се мач, в който обърна развоя на събитията след 0:2 в дербито на челната четворка срещу „Оборище“. След отчайващият негативен резултат на свой терен, хората на Димитър Крушовски сътвориха обрат, след след две бесзспорни дузпи в рамките само на две минути. Мачът бе белязан още от 2 червени картона по един и за двата тима, макар че мачът не бе груб. Това не попречи обаче домакините да играят малко повече от 50 минути с човек по-малко, след като още в 19-та мин. Капитанът Петър Лазаров бе изгонен, а в 71-та, същата участ сполетя и бившият състезател на козлите Мурад Ибраим. Новата си порция голове пък отбеляза щатният голмайстор Христо Спасов, който в този кръг 12-ти и 13-тият си гол с екипа на Банско от началото на първенството.

Домакините можеха да поведат в 3-та мин, когато именно той имаше шанс за попадение, но прати топката застрашително над вратата. Само 9 минути по-късно и Смаил Креболиев можеше да се разпише, но шутът му бе уловен от Кирил Акалски. Домакините бяха шокирани в 19-та мин., когато Петър Лазаров повали Владимир Каптиев, който се откъсваше сам срещу вратаря. Това коства на капитана на Банско червен картон и доза самочувствие за панагюрци, копито по-често се задържаха в полето пред вратата на противника като Петър Петров се размина за малко с гола в 22-та мин. В 29-та Георги Стефанов изведе Ванчо Траянов сам срещу Петър Начев, но не успя да го преодолее. В 34-та Даниел Гогов стреля опасно от прексвободен удар, но Кирил акалски отново бе на мястото си. В 41-та мин. гостите успяха да стигнат до попадение, след като Георги Стефанов навлезе самостоятелно и съперниковите футболисти не успяха да го спрат, а той прати топката в мрежата на съперника.

Само 5 минути след почивката банскалии получиха още един удар, след като позволиха на Георги Стефанов да изведе Николай Колев на чиста позиция и резултатът да стане 0:2. Това поля домакините със студен душ и те успяха да излязат от ступора след още 20-ина минути, в които успяха да пренессат играта пред съперниковата врата. Така в 68-та мин. Христо Спасов притесни защитата на съпенрика, а играч на „Оборище“ намери ръката на свой съотборник, което бе последвано от дузпа, реализирана от Христо Спасов. Само 2 минути по-късно вратарят на козлите Петър Начев с шут от собственото си наказателно поле успя да изведе Христо Спасов сам срещу противниковияя страж след грешка на защитата на гостите, нападателят бе повален в наказателното поле от Мурад Ибраим, който веднага бе изгонен. Това бе последвано от втора дузпа, реализирана от потърпевшият.

Мнението на наставниците на двата отбора за и интересни моменти от мач, вижте и чуйте в интервютата, които те дадоха специално за Топ Преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене