Волен Сидеров проговаря ексклузивно – какво ще е бъдещето на обединените патриоти, съюза му с Николай Бареков и отношенията с Бойко Борисов

Лидерът на „Атака“ и председател на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров разкрива отношенията между партньорите в малката им и голямата коалиция с ГЕРБ в управлението, причините за обединението му с Николай Бареков и европейските консерватори, отношенията си с премиера Бойко Борисов и бъдещето на съюзите за европейските и местните избори догодина.

Обикновено вицепремиери и полицаи ходят по Слънчев бряг да спират силната музика, но тук при опит да вземат уредбата завършва с опит за покушение над полицаите. Това заяви в студиото на ПИК TV лидерът на Атака Волен Сидеров по повод поредното нападение над униформени от страна на цигани в Гълъбово.

„Това е следствие на джендър политиката, през влияние на Сорос, който влезе във всички правителствени и политически среди. Точно неговата идеология беше тази – една група от обществото да бъде торелирана, да не се съобщава от какъв произход е извършителя и това беше забранено на МВР. След това им забраниха да се намесват. Това което в Европа се възражда се казва Консерватизъм, данните на Борислав Цеков ясно показват, че не приемат  джендър политиката.

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви за сътрудничеството си с Николай Бареков, че именно в партията на Сидеров вижда обща идеология. „Заслужено внимание към партия, която е родила и другите, като НФСБ, помните че Валери Симеонов беше кандидат от Атака за кмет на Бургас“, заяви Сидеров и категорично допълни, че това не е раздяла с коалиционните му партньори. Лидерът на Атака допълни, че иска тримата патриотични лидери да се явят заедно на евроизборите, имал отговор от Красимир Каракачанов, но очаква такъв от Валери Симеонов, който поискал време. „Бих искал, ако може да знаем по-рано“.

Председателят на парламентарната група на Обединените патриоти заяви, че социологическите проучвания дават много добри резултати за евроизборите, като патриотите имат възможност да вкарат трима депутати и бъдещето на Европа е консерватизма.

За посещението при премиера Бойко Борисов заедно с Николай Бареков, Сидеров обяви, че срещата е била много ползотворна, за направеното от България за границите, за това как е стабилизирана икономиката. „Извода ми беше, че срещата беше полезна“.

За случай с убитата Виктория Маринова, Сидеров заяви, че истерията е започнала от българските медии и разпространена от чуждите медии. „Радвам се, че Борисов израсна до там и това е първия премиер, който ясно каза „не правете така“, когато е засегнат българския интерес“, заяви Сидеров по повод посещението на посланиците при премиера.

За разногласията между Сидеров и Симеонов, лидерът на Атака заяви, че Борисов вижда, че сблъсъците не са махленски спор, а принципни въпроси. „Опитвал съм се да посочвам когато се минават някакви граници. Борисов се опитваше да поддържа баланс“. В критичните ситуации Борисов пък начертавал какво ще се случи, ако се разпадне коалицията и накъде отива държавата. „Става въпрос за отговорност, когато си се хванал в едно управление да оставиш нещо, да не бъде провал и, ако се разделим това ще бъде провал за нас. Тогава решихме да си оправяме нашите отношения“. На въпрос защо има разногласия между Валери Симеонов и Волен Сидеров, лидерът на Атака заяви, че става дума на въпрос на доверие за политическите способности.

„Човек застава на даден пост, въртят се около него разни хора, информация, човек забравя в един момент. Не съм събирал групата, защото той в един момент искаше уволнението на пиарката на ВМРО, защото лансирала нейните хора по медиите. Това може да са битовизми, но създават напрежение. За редене на евролистата не сме стигнали.Ако се включа в тази листа, мисля че трябва да бъда водача там. Бареков ми отстъпи това право, с Джамбазки не съм говорил. Това ще бъде битка за България през Европа, идва момент в който моите идеи могат да се реализират, аз имам контакти, ние сме позната партия там. Европа ще бъде друга и тук ще има силна битка, кой друг може да я води освен капитана“, заяви Сидеров.

За напускането на Светлозар Лазаров от редиците на Атака, Сидеров заяви, че конфликт няма. „Все още няма главен секретар на МВР, като това главно зависи от държавния глава и да бъде подписан указ. Аз мисля, че Лазаров е един от добрите кандидати за поста. Цветанов не е разговарял с мен, в ГЕРБ има хора които смятат, че някои територии са техни. Това министерство е в квотата на ГЕРБ, но какво пречи ние пък да се заемем с МВР. Младен Маринов е добър професионалист, не става дума за неговите качества, а за цялата система. Цигани нападнат полицаи с брадви. Не е въпроса до оставката на вътрешния министър, а за промяна вътре в системата, а присъствието на Лазаров би променило това“, заяви Сидеров и допълни, че не е обсъждал с Борисов темата за кандидатурата на Лазаров.

За несъстоялия се коалиционен съвет, Сидеров заяви, че Цветанов и Симеонов са в провинцията, но ще се състои в четвъртък и именно тогава ще има сериозен разговор за МВР. „Аз мога да предложа и министър и главен секретар, като за момента има само едно вакантно място. Самият Лазаров трябва да реши, ако зависи от мен, аз не виждам в момента по-добър“.

За посещението на трима знакови депутати при премиера в Министерски съвет, Сидеров заяви, че е имало разговор за сигурността. Той допълни, че е отказал охрана от НСО, защото не им вярва достатъчно. „Преди време имаше предложение да ме охраняват заради ислямистки заплахи. Охраната се състояла от кола и двама души до 18 часа. Аз запитах тогава, те джихадистите до 18:00 часа ли работят и така реших, че няма нужда да хабя ресурс“.

Сидеров коментира и инцидента със съпругата му и суданеца. „От ДАНС ми казаха след няколко дни, че снимките от профила му са от снимки от някакви филми. Самия случай като нападение над жена е възмутително и поведението на някои полицаи, които се държаха враждебно срещу мен, все едно им се бъркам в работата.

На въпрос дали е удобен за очерняне, Сидеров заяви, че е защото е направил десант в политиката, от първия момент на изборната нощ. „Защото едно момченце от БНР беше изпратено с въпроса „вие ходили ли сте скоро на психиатър“, след което ние прекратихме. Тенденцията е винаги да изпращат някой, който да те изнерви и понеже са го нацелили като линия и винаги го използват. Например когато бяха така наречените „майдани“, Народното събрание беше обградено от хора в нетрезво състояние, хвърлят някакви неща по нас, полицаите стоят с гръб към тях и гледат към мен. Толкова бяха нагли, че трябваше да си отбранявам централата. Затова когато и аз им се опълчих, станах лош“.

Помолен да коментира нарязаните документи, „Господарите на ефира“ и бутафорния побой, както и обявената за разследваща журналистка Виктория Маринова, Сидеров заяви, обобщи всичко с думата „Повърхностност“.

„Къде са разследванията на разследващата журналистка, тя няма такива, когато сложиш това определение, ти правиш внушение с цел да привлечеш внимание. В случая категорично няма такова нещо, убийството е зверско и няма никакво оправдание. За конските изпълнения на „Господари на ефира“ си спомням, че Борисов се обади от Ню Йорк, дори имаше задържани хора. Там въпроса който остана на повърхността е колко такива случаи има в това предаване. Тези продуценти се разпростират по медиите с имения и почивки. Аз например реших да заведа Деница в Хавана, родното й място и вече едва ли не какво съм направил. Тези процуденти пък, които са мултимилионери никой не ги пита, уволниха този репортер, нима не са знаели. Аз осъдих например Слави Трифонов за лъжа и клевета и въпреки това той си позволява, продължава да е водещ, продължава да наставлява хората, а дори има претенции за политика“, заяви Сидеров и призова Трифонов да се пробва, защото тогава ще е по-трудно и няма да може да ходи с 10 гавази около себе си и да говори без своите сценаристи.

Лидерът на Атака заяви, че очаква отговора на Валери Симеонов скоро, а новината дали ще се явят заедно на евроизборите трябва да стане ясно преди коледните празници.

От ефира на ПИК TV Волен Сидеров отправи покана на 26 октомври, когато ще прави възстановка и възпоменание на събитията пред градинката „Кристал“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене