Историческия и архитектурен резерват Ковачевица заринат от боклуци , чешмите по пътя между Ковачевица и Горно Дряново тънат в мръсотия

Историческия и архитектурен резерват Ковачевица е безспорно едно от най-значимите и впечатляващи постижения на българския строителен гений през Възраждането. Всичко там е камък…Но въпреки, че камъка символизира студ и сивота, това каменно селце се оказа едно доста слънчево и топло местенцe на което имахме възможност да се радваме цели три дни. Курортното  село Ковачевица, което се смята и за перлата на туристическият поток в региона обаче , тъне в боклуци и мръсотия. Крайпътните чешми са зарити също с  боклуци .

Това сигнализираха  туристи , посетили през почивните дни китната Ковачевица . „Възмутени сме от гледката  с  препълнените кофи с най различни отпадъци, мръсотията и разпилените боклуци.Никой в селото не можа да ни отговори  на седмица или в месеца веднъж  минават да събират контейнерите и кофите за боклук от Служба „Чистота“ защото те преливат а покрай тях е нещо на която гледка не всеки може да издържи без да реагира с критичност.

Крайпътните чешми са буквално също зарити с всякакъв вид боклуци ,да го е гнус човек да си налее от  чистата планинска водица за пиене , коментираха още подалите сигнала до медиите туристи от пловдивският край които си тръгнаха днес от Ковачевица възхитени от красивата природа и рядката архитектура ,но отвратени от заритото с боклуци курортно село .Те бяха категорични,че така печеливш бизнес и туризъм  не се прави и направиха паралел със съседните туристически селища Лещен и Огняново които също били  посетили през двата почивни дни но там гледката била съвсем друга .

Със сигурност догодина отново ще посетим тези вълшебни места  и се надяваме да заварим Ковачевица по- чиста и по- приветлива .Дано от критиката ни няма обидени а хора които ще я приемат за градивна и ще направят нещо по  въпроса ,споделиха на тръгване  пловдивчаните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене