Деца от Първо основно училище в Гоце Делчев програмират „Робофутбол“ (ВИДЕО)

Във връзка с Европейската седмица на програмирането, в последните два учебни дни на  миналата седмица в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, се проведе инициативата „Робофутбол“, която е част от дейностите, планирани от училището във връзка с европейската инициатива. Проектът се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.  Дейностите в двата дена, включваха програмиране на робот и реализиране на мисия, които  се осъществяват от организаторите и от гостите на мероприятието. Работата се осъществява в екип с обучените ученици от отбора по роботика на Първо ОУ – „ROBO“ с ръководител – Борислава Мингова.

В събитието взеха участие 83 деца на възраст от 11 до 12 години. Те  са от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев, от ОУ „Христо Ботев“, село Мосомище, Осмо средно училище „Арсени Костенцев“, гр. Благоевград, и Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Симитли.

Всеки участник в събитието получи значка и сертификат за участието си в дейностите, което ще допринесе за популяризиране на програмирането.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене