Отборът на Клуб „Роботика“ в НПГ „Димитър Талев“ грабна една от 10-те награди на „Конкурс-изложение“ на Младежко техническо творчество в Горна Оряховица.

Отборът на Клуб „Роботика“в НПГ“Димитър Талев“ ръководен от Атанас Савов се завърна с престижни грамоти и награди от„Конкурс-изложение“ на Младежко техническо творчество в Горна Оряховица.

300-те участници в конкурса бяха разпределени в 70 отбора, а наградите  за най- добрите бяха само 10 и естествено сред най- добрите и в този конкурс се наредиха възпитаниците от НПГ „Д.Талев“ в Гоце Делчев .Според регламента участниците  представяха уменията си в областите мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика и др. с полезен модел, конструкция, изделие, макет, инструмент, софтуер или машина.

 В третият конкурс-изложение в Горна Оряховица   участваха,групово и индивидуално  над 300 ученици,студенти и младежи, които работят във фирми, използващи иновативни изделия и технологии.

През 2016 години Инициативен комитет в състав  Фондация „Милен Григоров“, НТС за  Великотърновска област и фирми от региона , със съдействието на Община Горна Оряховица  са взели  решение за организиране и провеждане на ежегоден „Конкурс-изложение“ на Младежко техническо творчество и вече трета година през месец октомври конкурсът събира стотици младежи от страната  в Спортна зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица .Във форума какъвто  не е организиран през последните двадесет и пет години, участваха и екипи от БАН и Фондация “Университет за деца“. Организирани бяха  и съпътстващи мероприятия: Ретро линия от индустриалната ера до нашето съвремие, техническа конференция и концерт от певчески и инструментални младежки състави. Интереса към изложението бе изключително  голям, което според участници и организатори е една крачка в посока за ориентиране и привличане на младежи към образование и участие в индустрията на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене