Свържете се с нас

Новини

Педагог от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово с уникална презентанция за интеграцията на деца от малцинствата на Третата национална научно-практическа конференция във Велинград

Публикувано

на

Заприна Глушкова, учител в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово представи  уникална презентация и доклад на тема „Извънкласни педагогически практики за подобряване и повишаване степента на образователната интеграция на ученици от етническите малцинства“конференция за разпространение на добри практики в областта на изпълнението целите на Стратегия за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.

Официални гости на откриването бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, председателят на СБУ д.ик.н. Янка Такева, началника на РУО-Пазарджик – Валентина Кайтазова, Исмаил Моллов, заместник-кмет на Община Велинград и кметът на община Ракитово – Костадин Холянов.

Във форума, проведен от 10 до 12 октомври във Велинград,участваха още университетски преподаватели, учители и директори на училища и детски градини от цялата страна, независими и държавни експерти в областта на предучилищното и началното образование.

Представените 56 добри практики бяха приветствани от научно жури в състав проф. Пламен Макариев от СУ, проф. д-р Янка Тоцева от СУ, доц. д-р Йосиф Нунев от МОН, доц. д-р Емил Бузов от ВТУ и д-р Янка Такева.

Креативност ,самочувствие и оптимизъм е заключението на журито от тридневната програма. Учители и експерти след форума стигнаха до извода, че има ли желание, има и начин.

Всички представени добри практики и проекти бяха събрани на диск, който ще служи за помагало и обогатяване опита и работата на педагозите и заинтересованите експерти.

коментара

Новини

ОЧАКВАЙТЕ! Този петък в Топ Преса: Александрина Механджийска – Малката голяма звезда на Благоевград!

Публикувано

на

Александрина Механджийска активно участва в културните прояви, които се организират от Община Благоевград. Тя е от музикално семейство. Александрина е носител на много награди от големи музикални конкурси. Красива и талантлива младата изпълнителка дава ново, уникално и неподправено звучене на едни от най- хубавите български песни.

Разкажи ни от кога се зароди любовта ти към музиката?

– Бях още в предучилищна група, когато започнах уроци по пиано, но доста време преди това, когато бях на 4-5 годинки, имах у дома йоника и се опитвах да свиря на нея. Слушах музикални предавания, гледах филми и пробвах да възпроизведа определени мелодии, които чувах от тях. Едва на 9 години започнах да ходя  и на уроци по поп и джаз пеене…

ОЧАКВАЙТЕ!!!

25 януари 2019 год.

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Прислужникът на Второ ОУ в Гоце Делчев е покосеният от тежък инфаркт 58 годишен мъж който почина днес във вилата си

Публикувано

на

58 годишния Димитър Малаков от хаджидимовското село Ловча  е починалият във вилата си в м. „Юруците“ край Гоце Делчев след масиран инфаркт  днес. Заедно със съпругата му отишли днес да чистят снега от имота си  и вероятно умората е станала  причината за инфаркта .

Близки до семейството съобщиха че от няколко седмици  починалия е бил с неразположение ,имал си е сърдечно заболяване  но предполагал че неразположението му се дължало на настинка и не отишъл да си направи кардиограма и  да го види сърдечен лекар .

Покосеният от инфаркта мъж живее със  съпругата си в Гоце Делчев в така нареченият квартал „12-ти  конгрес“ .Работел е като прислужник във Второ ОУ „ Гоце Делчев „ . Днес на тъжната новина не можаха да повярват нито директорите нито учителите от учебното заведение тъй като Малаков в петък си бил на работа и нямал никакви оплаквания че не се чувства добре .

Екипа на Топ Преса изказва също съболезнования на семейството !!!

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ