Дружествата „НИКИ ТУР“ЕООД Гоце Делчев и „Универсал ЕООД“ Рибново с одобрени комплексни проекти и разрешителни за строителство

Две заповеди  за одобрение на КПИИ и даване разрешителни за извършване на строителни дейности на „Къщи за гости, механа и релакс“ в село Лещен и „Автомивка и търговски обект“ в село Осиково ,подписа кмета на община Гърмен ,Минка Капитанова след положителни решения за извършване на строителството на ОБС.

 Така гоцеделчевското дружество „НИКИ ТУР -99“е вече с одобрен комплексен проект за инвестиционната си инициатива за строителство на „Къщи за гости, механа и релакс“ в курортното село Лещен ,а „Универсал“ЕООД-Рибново за изграждане на „Автомивка и търговски обект“ на територията на село Осиково . Заповедтта за одобряване на проекта и разрешителното на „НИКИТУР-99“ включва изменение  на ПУП –ПЗ,за ПИ № 006135,землище село Лещен с ново предназначение  от „Жилищно строителство“в „Къща за гости, механа и релакс“

Проекта на „Универсал“ЕООД-Рибново е одобрен със заповед № 315 от 06.08.2018 год. от кмета на община Гърмен Минка Капитанова . Със заповед № 377 от 5.10. тази година след всички процедури Капитанова одобри комплексния проект за инвестиционната инициатива на дружеството  от Рибново и зелена светлина  за изграждането на „Автомивка и търговски обект“ в Стопанският двор на село Осиково.

Какво представлява комплексния проект за инвестиционна инициатива (КПИИ) попитахме специалисти от ТСУ Гърмен .

Този вид проект позволява да се проведат съвместно процедурите по устройствено планиране и по разрешаване на строителството. Инвеститорът има възможност въз основа на мотивирано разрешение на кмета на общината да изготви и внесе в общината едновременно проект за подробен устройствен план (включително работен устройствен план, когато такъв е необходим) и работен (или технически) инвестиционен проект.

Частите на КПИИ се одобряват едновременно с издаване на разрешението за строеж. Одобряването на всички части на КППИ се извършва от органа, компетентен да одобри плана. Разрешението за строеж не може да бъде издадено преди КПИИ да бъде одобрен. Обявяването е едновременно за двете съставки (устройствен план и разрешение за строеж), без да се изчаква влизането им в сила поотделно. Срокът на действие на КПИИ е две години от датата на издаване на разрешението за строеж, обясниха специалистите .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене