След три години мълчание тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско излизат отново на протест

След три години мълчание , Иван Сабахлъков отново събира тютюнопроизводителите на протест срещу наложеният им неправомерно корпоративен данък върху премиите

 След три години затишие в сряда тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско излизат отново на протест. Обявеният час за начало на  недоволството е  11 часа на площада в гр. Хаджидимово. Организатор на протеста е  Иван Сабахлъков известен като бунтара в региона а причината е обложените неправомерно с корпоративният данък от 10 % референтните пари които получават  тютюнопроизводителите във вид на премии и  помощ .

„В момента се оказва че над 50 000 тютюнопроизводители са с данъчни задължения за получените от държавата пари за референтните периоди. Данъкът е наложен дори и със стара дата.Корпоративният налог от 10 % отпадна в цяла Европа, този факт е обнародван и в Държавен вестник  а  тук в България продължават да го налагат , заяви за Топ Преса Сабахлъков който обикаля региона  за да обяснява на тютюнопроизводителите за  наложеният им неправомерно данък .

В сряда на площада в  Хаджидимова се очаква да се съберат много протестиращи които да изразят недоволството си .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене