Благоевград отново е домакин на инициативата „Заедно за природата“

Община Благоевград „Пиринско“ и „Екопак България“ се обединяват в мащабна кампания за насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира  и рециклирането им.
В събота (13 октомври) от 11:00 ч. на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за рециклиране и срещу минимум 10 ще получи еднократно 3 бутилки „Пиринско пиво“.

Инициативата е под наслов „Заедно за природата“ и се провежда за втора поредна година в Благоевград. Тя е част от дългосрочна кампания на „Пиринско“ за насърчаване на личния пример по отношение на околната среда и към ползите от бирените опаковки за многократна употреба.
Всички посетители ще имат възможност да научат ползите от рециклирането чрез интерактивни игри, филми и образователни програми в специално изградена шатра на „Екопак България“.

Кампанията е израз на политиката на „Пиринско“, като част от „Карлсберг България“, за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Тя включва серия от събития в избрани градове в страната – София, Благоевград и Шумен, насърчаващи разделното събиране на празни бирени опаковки. По време на кампанията през 2017 г. над 4000 граждани и гости на София, Шумен и Благоевград предадоха за рециклиране близо 30 000 бирени опаковки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене