Свържете се с нас

Политика

Кампанията „Дни на здравето“ проведена в Банско и Разлог даде шанс за навременно лечение на десетки жители на двете общини

Публикувано

на

В рамките на петте дни в които се проведе кампанията „Дни на здравето“ в общините Банско и Разлог над 100 човека провериха нивото на кръвната си захар, и повече от 150 човека се изследваха безплатно за хепатит В и С.

Изседванията бяха направени от медицински специалисти и експерти от „Сдружение за българското здравеопазване“. С идеята да се проведе кампания насочена именно към навременната и ранна диагносика на заболявания, които засягат начина на живот и здравето на хората акцията „Дни на здравето “ в региона бе организирана с изключителната помощ на народния представител Александър Мацурев от Банско, отзова се и  колегата му д-р Емил Тончев от Разлог. Предоставени бяха както помещения за провеждане на изследванията, така и проведена разяснителна кампания сред населението с оглед възможността и разбира се необходимостта да бъдат тествани хората. Важен факт е, че в община Банско се изгледваха и много хора живеещи в населените места в общината, като в рамките на кампанията „Дни на здраве“, която се реализира с помощта на Александър Мацурев бяха обхванати и много хора с т.н. „рисков показател“ – живеещи при стресов начин на живот, възрастово или генетично предразположени към наличие на захаране диабет. Проверени бяха и мнго млади хора, които пък се тестваха за хепатит В и С, които се предават по кръвен и полов път, но се откриват само при провеждае на изследвания, и навременното им установяване дава по-голям шанс за поддържане на нормален ритъм на живот.

Изследванията  бяха направени в лекарския кабинет на читалище „Никола Вапцаров“ в Банско.
Тодор Петров от „Сдружение за българското здравеопазване“ обяви, че тя има изключително важен както здравен, така и социален ефект, защото тестваните пациенти научават важна информация за свето здраве, а при тези, които е установено завишено ниво на кръвната захар е направено консултиране и са насочени към специалист ендокринолог за уточняване на състоянието и предприемане на планирано лечение и допълнителни изследвания.
В Разлог изследванията се проведоха в МБАЛ.

„Много е важна помощта, която получихме за организирането на Дни на здравето“ в Банско и Разлог от г-н Мацурев и колегата му д-р Тончев, защото това е израз на социална отговорност и загриженост за здравето на хората, както и последващите възможности и шанс за лечение и диагностика“ коментира той.

Изследванията и проведената акция няма да остане последна, и да има кампаниен характер, предвидени са да  има запланувани нови бъдещи разширени форми на инициативата, които ще засегнат още по-голям кръг от хора и ще бъдат проведени и по широкоспектърни тествания, които ще бъдат в полза на хората. Поздравления за хората, които организираха, посрещнаха ни и осигуриха нашето пребиваване и отлични условия за провеждане на изследванията, които са в изключителна помощ на хората от Банско и Разлог.

коментара

БСП

Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

Публикувано

на

София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава…, но не при управлението на ГЕРБ! Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов по време на среща с граждани в Северния парк днес заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова и кандидатите за евродепутати Петър Витанов, Цветелина Пенкова и проф. Мариела Модева.

„София може да е съизмерима с европейските градове. Ние всички, които живеем тук, искаме да бъдем наистина европейска столица. Заслужаваме го. Но виждаме, че с това управление на града, което е в последните 10 години, не го получаваме, заяви той пред гражданите. – Имаме огромен шанс да поставим началото на промяната. Първата стъпка можем да я направим още на 26-и май. Защото заслужаваме справедливо разпределение на европейските ресурси. Заслужаваме справедливи доходи, които да ни осигурят достоен живот на равноправни европейци и спокойни старини. Защото не е справедливо малцина да получават всичко за сметка на мнозинството от българските граждани. Не е справедливо десетки милиони левове да бъдат изливани за ремонти в центъра на София, а кварталите от периферията да не усещат, че са част от европейска столица“.

Калоян Паргов добави, че в българското общество все по-осезаемо се усеща очакване за промяна. „Има го в кварталите на София, има го и в останалите градове и села, които обиколихме в последните седмици, каза той. – Хората искат да живеят достойно в родината си. Искат да са равноправни европейски граждани. Искат да имат самочувствие на истински европейски граждани. Истината е, че реализацията на тези нормални човешки желания зависи от всеки един от нас. Ако бъдем отговорни хора с гражданска позиция и упражним правото си на глас на 26-и май, можем да направим първата крачка към промяната с №18 в бюлетината“.

коментара

Продължете с четенето

Ataka

АТАКА праща ямболски ученици на олимпиада в Япония

Публикувано

на

Горд съм, че успях да извоювам нова болница в Ямбол, каза Сидеров в родния си град

Партия АТАКА помогна на ученици от Природо-математическата гимназия в Ямбол да заминат на олимпиада в Япония. Младите таланти ще представят страната ни на състезанието по математика от 15 до 19 юли в гр. Фукуока. Помощта за гимназистите беше връчена на директора на ямболското училище Евгений Иванов от лидера на партията Волен Сидеров и водача на евролистата д-р Георги Димов.

„Нашата държава понякога подценява важността на такива участия, но затова партия АТАКА дава рамо. Тези талантливи деца ще отидат със своите родители и ще участват в олимпиадата. Ямболската математическа школа беше страхотна, печелеха златни медали по света, прославяха България и сега ще помогнем това да продължи. Горд съм с учениците от моята родна гимназия и съм сигурен, че ще спечелят награди в Япония”, каза Сидеров в родния си град.

Директорът Евгений Иванов благодари сърдечно на Сидеров и сподели, че очаква повече хора да подкрепят финансово младите таланти на България.
Пред събралите се жители на града Сидеров изрази удовлетворение, че най-накрая е успял да се пребори за изграждане на новата болница. „Лобирах за това, благодаря на премиера, на финансовия министър, на министъра на здравеопазването, че откликнаха. Искам да ви кажа, че беше много сериозен натиск, не стана лесно, но накрая проектът е готов. Имам гордостта, като избран от Ямболския избирателен район, че след 35 и повече години болницата ще стане”, каза още Сидеров.

Водачът на евролистата д-р Георги Димов подчерта, че от партия АТАКА имат една цел – силна България, а силна България може да стане, като задържим младите хора тук. „Българите да живеят като европейци по доходи, а не само на думи”. В Ямбол той припомни, че не правят предизборни концерти с песни, танци и празни обещания, а подпомагат ученици и студенти от цяла България. „Да останат при своите семейства, да гледат децата си в родината”, заключи Димов и призова на 26 май да се гласува с номер 14 за защита на българския интерес в Европарламента.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ