Свържете се с нас

Таблоид

Конкурс „Моят град Гоце Делчев“

Публикувано

на

Младежко обединение в БСП – Гоце Делчев организира фотографски конкурс на тема „Моят град Гоце Делчев“, посветен на 106-тата годишнина от освобождението на град Гоце Делчев. В конкурса ще могат да вземат участие всички желаещи жители и гости на нашия прекрасен град.

Темите на изображенията могат да включват материално и нематериално наследство (напр. сгради, изкуство, текстил, машини; традиции, знание, умения, език и т.н.); природни дадености (пейзажи, флора и фауна); дигитално/цифрово наследство.

Жури, съставено от представители на местните медии, общественици и професионален фотограф, ще избере изображения, които ще бъдат представени на специална изложба.

 1. Регистрация и участие:

1.1. Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на адрес konkurs.gd@abv.bg
1.2. Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация:
– заглавие на снимката
– име на автора фотограф
– текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 500 знака)
– телефон за връзка
– човекът изпратил снимката носи отговорност за авторските и права.

До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация, или такива които не са авторски.

Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.

 1. Ограничения:

2.1. Всеки автор може да участва с максимум 5 снимки във фотоконкурса.

 1. Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:

– обработка на яркост и контраст;

– изостряне на изображението;

– прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

 1. Срокове:
  • Срок за изпращане на снимките:
   Конкурсът се открива на 04.10.2018г.
   Краят на конкурса настъпва в 20:00ч. на 18.10.2018г.
   Снимки за участие могат да се изпращат по всяко време между началото и края на конкурса.
  • Гласуване във фейсбук страницата на Младежко обединение на БСП – Гоце Делчев, ще определи носител на „Награда на публиката“. Гласуването става от 18.10.2018г. до 28.10.2018г.
  • Изпратените фотографии, ще участват в изложба, която ще бъде открита през м. Ноември.
  • Наградите ще бъдат обявени на специална церемония при откриване на изложбата.
 1. Наградите са: 1-во място – 300 лева, 2-ро място – 200 лева, 3-то място – 100 лева, Награда на публиката – 200 лева.

*****

Личните данни, които ни предоставяте за целите на конкурса, са защитени съгласно правилата на Регламент (EC) 2016/679, използват се единствено за целта на провeждането му и няма да се използват за никакви други цели. Информацията е достъпна само на журито в конкурса във връзка със служебните им задължения и не подлежи на предаване на други администратори. Съгласно регламента, всеки има право на: информация; достъп до личните му данни; коригиране; изтриване; ограничаване на обработването; преносимост на данните; възражение срещу обработване на личните му данни.

коментара

Таблоид

Започва изпълнението на дейностите по реконструкция, оборудване и обзавеждане на ОДЗ „Дружба“ в Бобов дол

Публикувано

на

Официална церемония по „Първа копка“ на обект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на сградата на ОДЗ „Дружба“ се осъществи в бобовдолския квартал „Миньор“. Приветствени слова бяха произнесени от кмета на Община Бобов дол – Елза Величкова, директора на ОД „Земеделие“ Благоевград – Светлана Сотирова, директора на ДГ „Дружба“ – Гергана Зарева, общинския координатор на Синдикат на българските учители – Рангел Стоянов.


Беше отслужен тържествен водосвет, след което със символична „първа копка“ кмета на общината и представителя на фирмата изпълнител на строителните работи дадоха старт на започване изпълнението дейностите по проекта, а децата на ДГ „Дружба“ поздравиха гостите с кратка програма.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Оцеляла от Холокоста еврейка ще посети роднaта Дупница на празничния 24-и май

Публикувано

на

85-годишната Билха Брайънт, оцеляла от Холокоста еврейка ще посети родния си град Дупница, на празничния 24-и май. За историята на дупничанката е писано не веднъж и са правени документални филми за живота й от Дупница до Държавния департамент в САЩ. Тя ще бъде придружавана от две от дъщерите си, за които това ще бъде първо посещение в България.
Билха Брайънт ще пристигне на пл. „Свобода“ около 10,30 часа, след което ще има среща с хората от организацията на евреите в Дупница – „Шалом“. След 12,00 часа ще се срещне с кмета на Дупница инж. Методи Чимев. Община Дупница е подготвила документи и фотографии от архива за семейството на г-жа Брайънт от живота им в Дупница, които ще й бъдат връчени.
Една от достигналите до най-високо ниво на управление в САЩ българка е записана у нас като Били Мошева, чийто баща е Хаим Мошев. Тя е родена на 9 март преди 85 години в Дупница, като на 14-годишна възраст напуска със семейството си и заминава за Израел. „Г-жа Брайънт е запазила изключително топли чувства към България, говори български език и винаги с желание се отзовава по повод различни инициативи на българското посолство“, се казва в писмото до инж. Чимев на българския ни посланик във Вашингтон – Тихомир Стойчев. Г-жа Брайънт се срещна и със зам.- външния министър на Република България Георг Георгиев.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ