Нова инициатива на евродепутата Асим Адемов в ЮЗУ“ Неофит Рилски „Благоевград под надслов „Да върнем родителите в училище“

Нова инициатива  по наболялата тема „Да върнем родителите в училище“,организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката ,евродепутата Асим Адемов. Форума ще се проведе на 12 октомври 2018 г. в Заседателна зала 1 114 на Югозападния университет „Неофит Рилски“ (1-ви корпус), от 09:30 ч.

Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“ на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на евродепутата Адемов като член на Европейския парламент.

За Топ Преса той съобщи още, че участие в дискусиите ще вземат Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката, д-р Харалан Александров, социален антрополог, доц.д-р Траян Попкочев, декан на Факултета по педагогика към ЮЗУ „Неофит Рилски“, представители на академичните среди, синдикати, съсловни организации, родителски асоциации и сдружения, директори, учители и родители.

Според Асим Адемов,проблемът с комуникацията между учители и родители може да се реши само с диалог затова той кани настойчиво заинтересованите страни и медиите  на 12 октомври 2018 г. в Заседателна зала 1 114 на Югозападния университет „Неофит Рилски“ (1-ви корпус), от 09:30 ч., за да обсъдят  заедно начините за подобряване на комуникацията между учители, родители и ученици.

Всички заинтересовани страни могат да получат допълнителна информация на e-mail: asim.ademov.eu@gmail.com или на тел.00359 895 086 751.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене